„Ca studenţi, nu erau primiţi în spitale, dar ca voluntari sunt buni?”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Rectorul UMF ar vrea ca studenţii voluntari să poată participa la ore

„Ca studenţi, nu erau primiţi în spitale, dar ca voluntari sunt buni?”

GALERIE
Viorel Scripcariu
  • Viorel Scripcariu
- +

Circa 300 de studenţi de la Facultatea de Medicină Generală s-au înscris pentru a fi repartizaţi în spitalele din ţară unde este nevoie de personal pentru a lupta împotriva COVID-19. Aceştia s-au putut înscrie până astăzi, iar listele finale vor fi gestionate de către societăţile studenţeşti şi trimise către comandamentul instituit la nivel central. Rectorul UMF Iaşi, prof.dr. Viorel Scripcariu (FOTO), spune însă că ordinul dat la nivel naţional are unele lacune, mai ales în ceea ce priveşte activitatea didactică a studenţilor. 

Acesta explică faptul că este foarte bine că studenţii pot să acorde o mână de ajutor, dar ar trebui să o poată face în paralel cu activitatea didactică, după finalizarea orelor, în spitalele din Iaşi: să meargă în UPU, în ATI, să lucreze în call center pentru a ajuta la anchetele epidemiologice, să ajute logistic, să facă statistici, să lucreze în laboratoarele RT-PCR sau chiar să facă recoltări.

„Dar nu poţi să îi trimiţi în alte oraşe pentru că ar fi complicat, cei din anii 5 şi 6 au licenţa, au activităţi la sediul universităţii în sistem hibrid. Ce se va întâmpla, vor recupera, nu vor recupera orele? Ei ar putea să meargă seara sau noaptea să stea în gărzi şi să ajute oamenii, dar ziua nu sunt de acord să fie alocaţi în alte zone decât în cele unde există universitatea”, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu.

Acesta a explicat că, spre exemplu, deşi acum se doreşte mobilizare studenţilor în unităţile medicale, în lunile septembrie-octombrie UMF nu a fost sprijinită în discuţiile cu managerii de spitale şi acolo studenţii au fost, de multe ori, respinşi, deşi aveau nevoie să înveţe la patul bolnavului. „Este o contradicţie - deşi ar fi urmat toate protocoalele de siguranţă, nu am avut acces cu studenţii la patul bolnavilor, nu au fost de acord managerii de spital, fiindcă studenţii ar fi fost un vector de infecţie. Ca studenţi nu i-am primit în spitale, dar ca voluntari sunt buni?”, a completat prof.dr. Viorel Scripcariu. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Lăsaţi selecţionerii în pace

Nicolae GRECU

Lăsaţi selecţionerii în pace

Din 2008 încoace, la naţională a fost o permanentă foşgăială browniană, o revoluţie permanentă troţkistă, din care n-a ieşit nimic bun.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (I)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (I)

Autorul reia seria de foiletoane dedicate amintirilor din copilărie. De data aceasta, mecanismul nostalgic este focalizat spre iniţierea în arta umilă a pescuitului cu undiţa.

Maica Siluana, aşa cum... ne-a cunoscut

pr. Constantin STURZU

Maica Siluana, aşa cum... ne-a cunoscut

O ştiam cu mult înainte de a o întâlni. În 1997, tânărul ieromonah Nichifor Horia, actualmente PS Nichifor Botoşăneanul, îmi încredinţa, spre lectură şi zidire, un manuscris. Era povestea unei convertiri, cu însemnări de jurnal, cu multe reflecţii şi zbateri existenţiale. În fapt, o adevărată spovedanie. Semna cu pseudonim nu pentru că nu avea puterea asumării unei mărturisiri publice, ci pentru că nu dorea să atragă atenţia asupra ei. În pofida discreţiei, avea să devină din ce în ce mai cunoscută.

Online în pandemie

Ciprian IFTIMOAEI

Online în pandemie

Statistici privind accesul populaţiei la tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

pulspulspuls

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Ehehee, dragilor, oare cum să facem noi şi să dregem pe azi, uichend fiind, să nu vă plictisim sau încrunţim frunţile tot cu nărozii din politichii, ci doar cu mondenităţi locale şi vesele, dar nici să ne depărtăm prea tare de subjectul zilei, ăla pentru care mulţi nădragi tremură de vreo două zile pe la palatul cel roznovan, dar şi mai jos, spre sediul din Podu Roş (hop: iaca şi rima!)? 

Caricatura zilei

Răposat reclamant

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.