„Ca studenţi, nu erau primiţi în spitale, dar ca voluntari sunt buni?”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 27.11.2020

Rectorul UMF ar vrea ca studenţii voluntari să poată participa la ore

„Ca studenţi, nu erau primiţi în spitale, dar ca voluntari sunt buni?”

GALERIE
Viorel Scripcariu
  • Viorel Scripcariu
- +

Circa 300 de studenţi de la Facultatea de Medicină Generală s-au înscris pentru a fi repartizaţi în spitalele din ţară unde este nevoie de personal pentru a lupta împotriva COVID-19. Aceştia s-au putut înscrie până astăzi, iar listele finale vor fi gestionate de către societăţile studenţeşti şi trimise către comandamentul instituit la nivel central. Rectorul UMF Iaşi, prof.dr. Viorel Scripcariu (FOTO), spune însă că ordinul dat la nivel naţional are unele lacune, mai ales în ceea ce priveşte activitatea didactică a studenţilor. 

Acesta explică faptul că este foarte bine că studenţii pot să acorde o mână de ajutor, dar ar trebui să o poată face în paralel cu activitatea didactică, după finalizarea orelor, în spitalele din Iaşi: să meargă în UPU, în ATI, să lucreze în call center pentru a ajuta la anchetele epidemiologice, să ajute logistic, să facă statistici, să lucreze în laboratoarele RT-PCR sau chiar să facă recoltări.

„Dar nu poţi să îi trimiţi în alte oraşe pentru că ar fi complicat, cei din anii 5 şi 6 au licenţa, au activităţi la sediul universităţii în sistem hibrid. Ce se va întâmpla, vor recupera, nu vor recupera orele? Ei ar putea să meargă seara sau noaptea să stea în gărzi şi să ajute oamenii, dar ziua nu sunt de acord să fie alocaţi în alte zone decât în cele unde există universitatea”, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu.

Acesta a explicat că, spre exemplu, deşi acum se doreşte mobilizare studenţilor în unităţile medicale, în lunile septembrie-octombrie UMF nu a fost sprijinită în discuţiile cu managerii de spitale şi acolo studenţii au fost, de multe ori, respinşi, deşi aveau nevoie să înveţe la patul bolnavului. „Este o contradicţie - deşi ar fi urmat toate protocoalele de siguranţă, nu am avut acces cu studenţii la patul bolnavilor, nu au fost de acord managerii de spital, fiindcă studenţii ar fi fost un vector de infecţie. Ca studenţi nu i-am primit în spitale, dar ca voluntari sunt buni?”, a completat prof.dr. Viorel Scripcariu. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Mafia soft care ne papă lună de lună taxele şi impozitele

Dan CONSTANTIN

Mafia soft care ne papă lună de lună taxele şi impozitele

Până când acest sistem de promovare în instituţiile statului nu va fi spart, nu vom putea progresa, nu ne vom putea dezvolta, vom bălti însă în ignoranţă fără să ne dăm seama că taxele şi impozitele noastre merg la rudele, prietenii şi amantele lor.

Filmuletul zilei

opinii

Minciună, adevăr, ficţiune

Alexandru CĂLINESCU

Minciună, adevăr, ficţiune

Fake-news? Termenul desemnează un ghiveci în care intră zvonurile, legendele urbane, teoriile conspiraţioniste, minciunile politice, farsele de prost gust etc. Nici aici, nimic nou sub soare. Singura diferenţă - internetul ca mijloc de difuzare rapidă a informaţiilor, care pot fi adesea false, dar tot internetul e un mijloc extraordinar de verificare a lor (nu degeaba China comunistă controlează internetul).

Termic, hibrid, electric (III)

Neculai SEGHEDIN

Termic, hibrid, electric (III)

De ce lumea cumpără automobile electrice? Pentru că sunt la modă, pentru că sunt nepoluante (nu e chiar aşa!), pentru că sunt simple şi uşor de condus. Dezavantajele sunt costul ridicat, timpul de încărcare al acumulatorului relativ mare şi autonomia redusă.

„Spectacolul” aroganţei

Nicolae CREŢU

„Spectacolul” aroganţei

Între multiplele forme ale nesimţirii, afişate public, cu „panas”, de grobienii parveniţi ai deceniilor postdecembriste, una dintre cele mai mediatizate este cea legată de îmbăţoşatul moft al „beizadelelor”. 

pulspulspuls

Dom’ Vasile şi dom’ Vasilică: atenţie mare la aceştia doi!

Dom’ Vasile şi dom’ Vasilică: atenţie mare la aceştia doi!

Pentru că tot mai multă lume ne întreabă în ultima vreme ce se va alege de partidoiul ieşean după alegerile de săptămâna viitoare şi pe mâna cui va încăpea el, iacătă că l-am convocat de urgenţă la o cafeluţă pe amicul nostru Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, ca să ne spună ce-a mai auzit despre chestiunea asta îmbârligată şi încotoşmănată în mai multe abureli de campanie. 

Caricatura zilei

BakeNews

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.