anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 27.05.2022

Rectorul UMF ar vrea ca studenţii voluntari să poată participa la ore

„Ca studenţi, nu erau primiţi în spitale, dar ca voluntari sunt buni?”

GALERIE
Viorel Scripcariu
 • Viorel Scripcariu
- +

Circa 300 de studenţi de la Facultatea de Medicină Generală s-au înscris pentru a fi repartizaţi în spitalele din ţară unde este nevoie de personal pentru a lupta împotriva COVID-19. Aceştia s-au putut înscrie până astăzi, iar listele finale vor fi gestionate de către societăţile studenţeşti şi trimise către comandamentul instituit la nivel central. Rectorul UMF Iaşi, prof.dr. Viorel Scripcariu (FOTO), spune însă că ordinul dat la nivel naţional are unele lacune, mai ales în ceea ce priveşte activitatea didactică a studenţilor. 

Acesta explică faptul că este foarte bine că studenţii pot să acorde o mână de ajutor, dar ar trebui să o poată face în paralel cu activitatea didactică, după finalizarea orelor, în spitalele din Iaşi: să meargă în UPU, în ATI, să lucreze în call center pentru a ajuta la anchetele epidemiologice, să ajute logistic, să facă statistici, să lucreze în laboratoarele RT-PCR sau chiar să facă recoltări.

„Dar nu poţi să îi trimiţi în alte oraşe pentru că ar fi complicat, cei din anii 5 şi 6 au licenţa, au activităţi la sediul universităţii în sistem hibrid. Ce se va întâmpla, vor recupera, nu vor recupera orele? Ei ar putea să meargă seara sau noaptea să stea în gărzi şi să ajute oamenii, dar ziua nu sunt de acord să fie alocaţi în alte zone decât în cele unde există universitatea”, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu.

Acesta a explicat că, spre exemplu, deşi acum se doreşte mobilizare studenţilor în unităţile medicale, în lunile septembrie-octombrie UMF nu a fost sprijinită în discuţiile cu managerii de spitale şi acolo studenţii au fost, de multe ori, respinşi, deşi aveau nevoie să înveţe la patul bolnavului. „Este o contradicţie - deşi ar fi urmat toate protocoalele de siguranţă, nu am avut acces cu studenţii la patul bolnavilor, nu au fost de acord managerii de spital, fiindcă studenţii ar fi fost un vector de infecţie. Ca studenţi nu i-am primit în spitale, dar ca voluntari sunt buni?”, a completat prof.dr. Viorel Scripcariu. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Toni HRIŢAC

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Anunţul companiei Iulius apropie de sfârşit o dezbatere publică care în urmă cu trei ani a mobilizat societatea civilă ieşeană. Au fost douăsprezece ore de discuţii aprinse, marcate de suspiciune şi neîncredere. Este însă atributul unui oraş de valoare să scoată o asemenea soluţie după discuţii încinse.

opinii

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

Alexandru CĂLINESCU

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

După ce reluaseră sloganul clasic, „să punem stavilă extremei drepte”, au descoperit că extrema stângă, sub conducerea lui Jean-Luc Mélenchon, a devenit mai periculoasă decât partidul lui Marine Le Pen. În consecinţă, executivul actual (căruia comentatorii îi prevăd o viaţă scurtă) a fost alcătuit în aşa fel încât să „ciupească” (scuzaţi termenul) din electoratul mélenchonist.

Cine ocupă scaunul gol?

George PLEȘU

Cine ocupă scaunul gol?

Iaşul are nevoie de un organism care să direcţioneze, să ghideze şi să potenţeze eforturile culturale ale comunităţii, de la administraţia locală şi instituţiile culturale de stat, la societatea civilă, sectorul cultural independent şi până la publicul existent şi dezvoltarea de noi audienţe. Fie că se va chema Institutul Cultural Ieşean sau în orice alt fel, înfiinţarea sa este esenţială pentru a reprezenta interesele industriilor culturale şi creative şi a realiza cât mai rapid o strategie culturală care să facă parte dintr-o viitoare strategie de oraş.

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

dr. Eugen TÂRCOVEANU

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

Alături de alte mari personalităţi chirurgicale, profesorul Victor Strat se înscrie în galeria celor care au contribuit la progresul şi modernizarea chirurgiei din ţara noastră. Şcoala pe care a format-o îi este pe deplin recunoscătoare şi îi va păstra o vie amintire.

pulspulspuls

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Tare ne-am mai amuzat alaltăieri, stimaţi telespectatori, când l-am auzit pe fostul şef liberal nea Şică Orban dezvăluind boborului, la o emisiune teve şi oră de maximă audienţă, şi chiar de ziua lui, cum a trebuit el săracul să-i paraşuteze pe listele parlamentare liberale pe actualul premier Ciucă şi pe actualul menistru al Justiţiei Predoiu, totul la intervenţii din afara partidului (de la Cotroceni, adicătelea). 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.