„Camera fantastică” – un nou proiect la Şcoala „Ion Creangă” Târgu Frumos
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 15.05.2021

Comunicat de Presă

„Camera fantastică” – un nou proiect la Şcoala „Ion Creangă” Târgu Frumos

GALERIE
I. Creanga
  • I. Creanga
- +

   Școala Gimnazială „Ion Creangă” Târgu Frumos va derula proiectul “Camera Fantastică”, finanțat prin Programul Start ONG. Start ONG este un program lansat de Kufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară detinat ONG-urilor tinere și instituțiilor non-administrative.

 "Proiectul de față promovează continuarea și accelerarea reformei în domeniul educației nonformale, prin eficientizarea sistemului de prestații și sevicii educative, dezvoltă serviciile pentru grupurile vulnerabile, asigură incluziunea socială și contribuie la creșterea calității vieții persoanei", a declarat managerul de proiect, prof. de sprijin/itinerant, Mihaela Grigori.

   Pe parcursul celor 7 săptămâni de proiect, la Şcoala „Ion Creangă” Târgu Frumos va fi amenajat și dotat un spațiu destinat activităților instructiv-educative și ludice. Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt 30 de elevi din ciclul primar/gimnazial - învățământ de masă și învățământ special - 10 elevi cu cerințe educative speciale şi 10 elevi de etnie romă de la Şcoala „Ion Creangă”, precum și 10 elevi cu deficiență mintală și tulburări din spectrul autist școlarizați în învățământul special la Școala Profesională Specială “Trinitas” Târgu Frumos. Vor fi organizate, de asemenea, 5 ateliere de lucru în care cei 30 de elevi vor beneficia de interacțiune socială în vederea dezvoltării emoționale, cognitive și în vederea exersării și dezvoltării aptitudinilor sociale. 

   In cadrul proiectului va fi orgnizată o campanie de informare și sensibilizare a comunității locale cu scopul promovării egalității de șanse. Această activitate se va desfăşura pe esplanada orasului Târgu Frumos, în data de 3 decembrie 2019 când este sărbătorită Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități. 


    Partener în cadrul proiectului este Școala Profesională Specială "Trinitas" Târgu Frumos, instituție care școlarizează elevi cu deficiențe de intelect.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.