„Canoanele“ prin care trebuie să treacă cei ce vor să predea religia în şcoli
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

„Canoanele“ prin care trebuie să treacă cei ce vor să predea religia în şcoli

GALERIE
religie scoli
  • religie scoli
- +

Persoanele care doresc să predea religia pot participa la interviul pentru ob­ţinerea binecuvântării. Sectorul educa­ţional al Arhiepiscopiei Iaşilor a anunţat că cei care doresc să predea ore de Educaţie religioasă, dar şi cei care sunt deja profesori, pot obţine binecuvântarea pentru a se înscrie la diferite etape de mobilitate, dar şi de perfecţionare didactică. 

Astfel, în cadrul unei comisii formate din reprezentantul Centrului Eparhial Iaşi, inspectorul de specialitate pentru disciplina religie şi un metodist, candidaţii din judeţele Arhi­episcopiei Iaşilor pot obţine avizul de a urma aceste trepte. Cadidaţii din judeţul Iaşi vor participa la întâlnirea cu membrii comisiei luni, 6 martie, la Colegiul „Sf. Nicolae“ din Iaşi, de la ora 10. La Bo­toşani, candidaţii vor putea să participe la întâlnire marţi, 7 martie, de la aceeaşi oră, la Protopopiatul Botoşani, iar în Piatra Neamţ, miercuri, 8 martie, se­diul Protopopiatului Piatra Neamţ, tot de la ora 10.

Candidaţii care nu fac parte din cler vor trebui să susţină un examen psihologic scris, dar şi să participe la un interviu, Sectorul educaţional al Arhie­pis­copiei Iaşilor indicând Cabinetul Psihologic Atest din Iaşi. De asemenea, pentru obţinerea binecuvântării pentru predarea disciplinei Religie ortodoxă, atât pentru titularizare, dar şi pentru definitivat şi obţinerea gradelor didactice, candidaţii vor trebui să aibă un dosar care să conţină o cerere adresată Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan, un CV-Europass, recomandare de la parohul din parohia de domiciliu, o recomandare de la preotul paroh al parohiei pe raza căreia se află şcoala unde a predat în ultimul an, dacă este cazul, dar şi un memoriu de activitate pentru ultimul an şcolar vizat de directorul unităţii şcolare, dar şi de către şeful de cerc pedagogic. În cazul profesorilor care aplică pentru un post la seminariile şi liceele teologice este nevoie şi de acordul scris al directorului, iar absolvenţii de la Facul­ta­tea de Teologie „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi trebuie să aibă la dosar şi recomandarea spiritualului facultăţii. În cazul preoţilor, aceştia trebuie să aducă o recomandare de la Protopopiat, dar şi un raport privind activitatea catehetică din parohie vizat de către protopop. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Fraţii de cruce strâmbă

Cătălin ONOFREI

Fraţii de cruce strâmbă

Cum ar arăta un stat condus de nişte microbişti ce-şi fac cruce în timp ce înjură?

Filmuletul zilei

opinii

Dacii liberi

Briscan ZARA

Dacii liberi

Precum oamenii din Neanderthal, peste doar 50 de ani se va pomeni despre românii din spaţiul carpato-danubiano-pontic ca despre o naţie dispărută care a locuit câteva sute de ani pe aceste meleaguri. Pandemia de coronavirus va fi ca o linie roşie de hotar în istorie văzută ca punct final de eliminare a lor.

Corigenţi la sănătate şi bunăstare socială

Ciprian IFTIMOAEI

Corigenţi la sănătate şi bunăstare socială

Oficiul de statistică al UE, Eurostat, a diseminat recent indicatorul AROPE care arată că România este cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană, cu 35,8% din populaţie în risc de sărăcie sau excluziune socială, în anul 2020. 

Un geniu

Nichita DANILOV

Un geniu

Aici ar trebui să depună jurământul atât preşedintele, cât şi tot guvernul României, a spus el. Da, aici, în fosta închisoare de la Sighet, unde se mai aud scâncetele şi urletele foştilor deţinuţi politici care au fost supuşi la privaţiuni şi chinuri inimaginabile, tocmai ca să avem acum o temelie pentru a ne clădi noua democraţie şi noua societate...

pulspulspuls

Cum a luat deputata Berescu faţa altora mai în pole position

Cum a luat deputata Berescu faţa altora mai în pole position

Pentru că, iată, Cioloş tocmai a depus ieri lista şi programul guvernului său în parlament, unde în următoarele zile se va decide prin vot dacă merge echipa asta înainte au ba, şi pentru că avem un ieşean pe acea listă, am zis că musai să-l chestionăm olecuţă pe amicul Archibald Tănase despre subiect, în calitatea lui onorabilă de om cu doftorat în sforăraie politică. 

Caricatura zilei

Certificate

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.