„Capacitatea” de guvernare PNL-USR aduce statul român în incapacitate (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

Comunicat de presă

„Capacitatea” de guvernare PNL-USR aduce statul român în incapacitate (P)

GALERIE
vasile toma
  • vasile toma
- +

Mai este foarte puțin și se împlinesc 6 luni de când România și românii sunt guvernați de tandemul PNL-USR PLUS. 6 luni de „reforme” și de „revoluții”. Ale bunei guvernări, ale transparenței, ale dialogului social, ale gestionării pandemiei, ale dezvoltării tuturor domeniilor statului, ale câtor și mai câtor promisiuni false și amăgeli...

Personal, cred că am ajuns cu toții la o limită și la un moment în care ne întrebăm din ce în ce mai mult ce ne-au adus și ce au făcut de fapt guvernanții în aceste luni. Pentru noi toți, nu pentru ei! Pentru că, din „bula” lor, totul este perfect. Dar haideți, vă rog, să vedem cum stau lucrurile și din „bula” noastră, a tuturor, cei asupra cărora se răsfrâng toate efectele acestei guvernări. Timp de aproape 6 luni, zi de zi și ceas de ceas, ne-au oferit și continuă să ne ofere:

- certuri și contre pe funcții și numiri politice în toate structurile statului;

- refuzul categoric de a oferi explicații și argumente pentru datele pandemiei prezentate și modificate în funcție de criterii numai de ei și de specialiștii nevăzuți știute;

- piedici repetate pentru înființarea unei Comisii parlamentare de anchetă privind falsificarea datelor pandemiei;

- orgolii și interese pentru care au creat o criză politică și au blocat în plină pandemie un stat și o națiune;

- un sistem de sănătate lăsat să fie gestionat de oameni ale căror singure competențe și abilități sunt ipocrizia și lipsa de scrupule;

- spitale și cadre medicale fără niciun sprijin, care colapsează rând pe rând;

- copii, cadre didactie și părinți supuși unui șir infinit de schimbări și modificări de pe o zi pe alta;

- firme românești care, în lipsa oricăror măsuri de suport, falimentează sau sunt nevoite să renunțe la angajați;

- sectoare întregi de activitate care se chinuie cu ultimele puteri să mai supraviețuiască și familii întregi care își pierd veniturile

- măsuri contradictorii, ilogice sau pur formale;

- promisiuni, amăgiri și neadevăruri flagrante;

- Planul de Reziliență și Redresare eminamente politizat și tratat drept instrument de negociere în coaliție și satisfacere a intereselor personale și de grup;

- disperarea, teama și neîncrederea din ce în ce mai mari ale cetățenilor pentru care singura politică ce le este destinată este aceea lui „pentru că așa vrem noi!”;

- aroganță, opacitate și eliminarea oricărui dialog social și consultare publică reale;

- răzbunări politice asupra administrațiilor publice locale care nu se alinează politicii penelisto-useriste;

- veșnicul „o să....” ca soluție universală la toate problemele și nevoile poporului român;

- lipsa de asumare, de responsabilitate și de viziune națională care se transpune în incapacitatea statului român de a mai avea grijă de cetățenii săi.

Și, din păcate pentru noi toți, lista poate continua...De la cel mai tânăr român, până la cel mai vârstnic, din toate categoriile socio-profesionale și din toate localitățile României, noi toți, cei considerați doar simple numere, suntem cei care plătesc și vom continua să plătim faptul că această guvernare consideră că nimic și nimeni nu sunt mai presus de ei și interesele lor!

Vasile TOMA

Deputat de Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.