anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

”Cât de repede trece timpul, cât de repede cresc copiii!”

GALERIE
copii
  • copii
- +

Eu, ca părinte, nu am simțit asta până acum... în fiecare moment, copilul meu devine și este cine trebuie să fie și sunt încântată, fericită că îmi permite să-i văd parcursul minunat al dezvoltării și îi mulțumesc! Mulțumesc, Serena mea pentru că, datorită ție, sunt mamă, o mamă imperfectă, cu un bebeluș perfect!

Am învățat că noi, adulții, nu dăm importanță la ceea ce este în jurul nostru, la frumosul ce ne înconjoară și am învățat indiferența. Bebelușul meu mi-a dovedit că din orice poate face ceva și că ai nevoie doar de puțin timp, inventivitate, răbdare și copilărie. Și mă bucur din plin de învățămintele ei! Mulțumesc, din nou, omuleț!

Și e atât de ușor să fii părinte! Creează-i o lume așa cum și-o dorește, respectă-i alegerile pentru că dacă va fi forțat, nu va putea vedea ceea ce are în față. Poate doar niște ziduri, întruchiparea neajunsurilor copilăriei noastre, în loc de uși ale căror chei se află la ei. Nu ucideți omul din copilul vostru! Lăsați-l să se trezească cu gândul la luminiță, deși poate încă se simt în tunel. Lumina poate avea și o parte negativă dacă se răsfrânge asupra supărărilor, făcându-le atât de evidente, însă înțelesul lucrurilor vine din liniștea căminului.

Nu luați asupra voastră mai mult decât puteți duce. Un părinte capabil trebuie să fie împlinit și pe parte profesională, socială, personală. Lăsați copiii să se bucure de străbunici, bunici, unchi, verișori, prieteni și dați-vă libertatea de a lua o pauză când simțiți. Nepoții adoră timpul petrecut cu bunicii! Sunt cele mai importante persoane după părinți. Mulțumim tuturor celor din familia extinsă și prietenilor pentru că existați! “VIAȚA E FRUMOASĂ DACĂ ÎI DAI VOIE SĂ FIE!” ( Charles Bukowski ).

Pentru mine, sintagma ”mamă singură” nu există, pentru că o percep ca pe un paradox. Cum te poți simți singură, când chiar nu ești ? Totul depinde de cum te raportezi la propria persoană și de cum te simți cu tine, pentru ca mai apoi să oferi și să emani pozitivism în jurul tău. Am învățat să mă autoeduc, să fiu mândră că îi pot arăta fetiței mele cât de minunat este să poți găsi un echilibru între a fi mamă și femeie, și să împart cu ea momentele când nu am chef să fac de niciunele în casă, cu o leneveală în pat, în universul copilăriei pe care ea mi-l pune zi de zi la dispoziție.

Am timp pentru mine! Am timp pentru orice! Pentru că trăiesc, nu exist și pentru că orice lucru pe care mi-l doresc mă reprezintă și mă face fericită! Să cerem cât valorăm și să ne dezvoltăm respectul de sine! Și singurătatea, dacă ești o companie potrivită pentru tine, poate fi de neprețuit!

“Copilul este singurul ghid care ne permite sa stim ce trebuie sa fie educatia.” ( Maria Montessori )

Adesea ni se intampla, ca parinti, sa dorim sa facem binele copilului nostru..cu forta! Binele nostru nu este neaparat si binele acestuia. Inca din familia traditionala s-a perpetuat gresit prejudecata conform careia “copiii sunt copii, ei trebuie sa nu se implice in discutiile celor mari, sa isi vada de jucariile lor, sa isi faca temele si sa fie certati atunci cand gresesc”.

Dar oare intr-adevar este necesara aceasta permanenta corectie? Este oare etic fata de ei sa nu ii lasam sa fie parte activa la evenimentele vietii, sa nu experimenteze si sa ii tinem ca intr-un balon? Adulți cu care am lucrat, îmi povesteau că se simțeau excluși din familie, simțeau că nu acolo le este locul, că nu sunt iubiți, fiind mereu dați deoparte.

MĂ ÎNCLIN ÎN FAȚA TUTUROR PĂRINȚILOR IMPERFECȚI CARE CRESC ALĂTURI DE BEBELUȘUL PERFECT!

SURSA: BEBELUȘUL PERFECT SE NAȘTE DIN PĂRINȚI IMPERFECȚI (MONICA DOBREA)

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Jurnalism în cheia „clarităţii morale”

Alexandru LĂZESCU

Jurnalism în cheia „clarităţii morale”

Jurnalismul nu poate fi niciodată matematic obiectiv, însă el ar trebui să fie, cel puţin în teorie, relativ nepărtinitor, să permită dezbaterea şi să găzduiască puncte de vedere diferite; nu şi în noua viziune radicală de stânga care câştigă teren în Occident, pentru care „adevărul propriu” trebuie să primeze.

Filmuletul zilei

opinii

Scaunele şi câinele Celsius

Nichita DANILOV

Scaunele şi câinele Celsius

Am ascultat cu glasurile stinse sunetele de chitară, am ascultat şi recitalurile. Am aplaudat. Apoi ne-am sculat de pe scaunele noastre, ne-am salutat de la distanţă, şi am plecat spre bârlogurile noastre risipite prin diferite colţuri ale oraşului. Ajunşi acasă, ne-am întins în pat, scrutând tavanul. Dar atât patul, cât şi tavanul semănau cu piaţa unde avusese loc recitatul. Şi atunci ne-am întrebat: la ce bună arta în vremea pandemiei?

Generații de drepturi, starea democrației și noile conflicte

Sorin CUCERAI

Generații de drepturi, starea democrației și noile conflicte

În societate lucrurile stau cam la fel ca în zona politică - excepția semnificativă fiind societatea urbană (mai ales din urbanul mare), care tinde să susțină din ce în ce mai puternic drepturile din a treia generație. De aici și respingerea masivă în urban a partidelor tradiționale (PSD și PNL), percepute ca rămase în urmă, când nu de-a dreptul retrograde (cam cum era perceput PCR în urbanul mare în anii '80).

O critică a criticii

Dana ȚABREA

O critică a criticii

Volumul semnat de Miruna Runcan, Teatrul în diorame. Discursul criticii de teatru în comunism. Fluctuantul dezgheţ 1956-1964 (Editura Tracus Arte, 2019) este pentru autoare, critic de teatru, profesor la Facultatea de Teatru şi Televiziune de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, un prilej de reflecţie şi cercetare academică asupra fenomenului criticii de teatru în comunism, de analiză retorico-stilistică a unor fragmente din cronicile timpului, ceea ce-i permite să formuleze opinii cu privire la structura şi tipologia cronicilor, parte a unei critici a criticii, aspect neglijat de literatura de specialitate.

pulspulspuls

Iacătă politichia pe cai mari, cu sticla de whisky în mână

Iacătă politichia pe cai mari, cu sticla de whisky în mână

Să începem cu sfârşitul pe astăzi, stimaţi telespectatori, şi să vă oferim ceva de la Bucale, una bucată postare frumoasă a unui bun amic, abil cunoscător al sforăriilor din partidoi. 

Caricatura zilei

Răzbunarea mașinii

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.