anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

„Cât durează tusea după o răceală?“

GALERIE
tuse
 • tuse
- +

George P. din Iaşi: „Am răcit şi am avut o tuse seacă, apoi plină şi din nou seacă. Am luat la un moment dat şi antibiotice la recomandarea medicului. Dar, sunt trei săptămâni de când tuşesc, în ultima periodă, când plin, când sec. Aş dori să ştiu cât durează tusea după o răceală? Poate fi vorba de ceva mai grav, de o tuberculoză? Ar trebui să fac o radiografie“?

Şef. de lucrări dr. Cristian Cojocaru, medic pneumolog în cadrul Spitalului de Pneumologie Iaşi:

„În mod normal o persoană face în medie 2 infecţii respiratorii pe an care în general nu necesită tratament antibiotic. Tusea este un simptom frecvent întâlnit şi poate avea o durată dependentă şi de alţi factori - ca de exemplu dacă persoana respectivă este fumătoare, are expunere cronică la noxe respiratorii.

În cazul în care tusea durează peste 3 săptămâni, este bine ca pacientul să se adreseze pentru un consult de specialitate, în urma căruia se va stabili dacă este necesară o radiografie sau necesită alte investigaţii.

Trebuie ştiut că virozele respiratorii sunt în general auto-limitante şi pot fi depăşite cu mai multă uşurinţă dacă se administrează medicamente anti-inflamatoare (paracetamol de exemplu), dacă se vor evita trecerile bruşte de la aer cald la aer rece sau invers şi dacă se asigură o atmosferă mai umedă în încăpere şi evitarea expunerii la iritanţi respiratori“.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Liga a doua, la restart

Nicolae GRECU

Liga a doua, la restart

Va fi Politehnica Iaşi una dintre protagonistele luptei pentru promovarea pe prima scenă?

opinii

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

Uimitorul concurs de arhitectură (3)

arh. Ionel OANCEA

Uimitorul concurs de arhitectură (3)

Nu a trecut multă vreme de la stabilirea echipei câştigătoare a concursului internaţional de arhitectură din proximitatea pieţei Palatului Culturii. Interesul pentru soluţiile realizate s-a stins. Probabil, echipa câştigătoare UNStudio lucrează deja la proiect, la documentaţiile pentru avizare, aprobare, autorizare. Discuţii mai mult sau mai puţin constructive vor mai fi, mai ales în momentele de consultare publică a planului urbanistic zonal ce va fi realizat cu această ocazie.

Călătorie în centrul oraşului

Alexandru CĂLINESCU

Călătorie în centrul oraşului

Dacă iau ca punct de reper locuinţa din Şefan cel Mare şi trasez un arc de cerc ce are drept limite Anastasie Panu şi Pojărnicie, casa din Păcurari e cumva pandantul celei din Ştefan cel Mare. Iar această legătură e, poate, şi o chestiune de destin.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Vreme de neplajă

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.