„Cea mai tare cameră din «Tudor»”: 22 de camere ingenios amenajate de studenți, înscrise la concurs
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

COMUNICAT DE PRESA

„Cea mai tare cameră din «Tudor»”: 22 de camere ingenios amenajate de studenți, înscrise la concurs

GALERIE
T1 - 23t1 - 242T2 - 209T2 - 310t3 - 103t3 - 407T3 - 426T4 - 229T5 - 312T5 - 436
 • T1 - 23
 • t1 - 242
 • T2 - 209
 • T2 - 310
 • t3 - 103
 • t3 - 407
 • T3 - 426
 • T4 - 229
 • T5 - 312
 • T5 - 436
- +

Zeci de studenți ai Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) și-au arătat creativitatea în amenajarea camerei de cămin în care locuiesc, îmbunătățind spațiul comun cu paturi create din paleți, iluminat personalizat prin led-uri de diferite culori, pereți pictați sau tapetați cu diferite modele.

Concursul „Cea mai tare cameră din «Tudor»”, organizat de Direcția Servicii Studențești (DSS) și aflat la prima ediție, a stârnit un interes foarte mare în rândul studenților, fiind înscrise în competiție 22 de camere special amenajate de cei 54 studenți care locuiesc în ele. Cei care vor avea „cea mai tare cameră” din campus vor beneficia de cazare gratuită până la finalul anului universitar sau, dacă beneficiază deja de această gratuitate, vouchere pentru a putea mânca la cantina din Campusul „Tudor Vladimirescu”. 

„Suntem conștienți că în acest moment căminele nu arată așa cum ne dorim. De aceea am vrut să vedem cum și-au modernizat studenții spațiul în care locuiesc și am vrut să îi dăm ca un bun exemplu: uite cum se poate amenaja o cameră cu resurse minime. Studenții ne-au arătat că pot să își creeze tot confortul de care au nevoie cu investiții minime, dar într-un mod îndrăzneț și inovativ și cu implicare maximă din partea lor. Toți cei care s-au înscris în concurs sunt un exemplu pentru comunitatea din campus, universitatea se mândrește cu ei fiindcă ingeniozitatea în amenajare arată și o picătură din calitățile de viitori ingineri”, a declarat ing. Bogdan Budeanu, directorul DSS de la TUIASI. 

În această perioadă, un juriu format din doi reprezentanți ai TUIASI și șase studenți va evalua camerele de cămin intrate în competiție. În evaluare se va ține cont de: creativitatea amenajării și ingeniozitatea mobilării spațiului de locuit, originalitatea organizării camerei, decorațiunile și elementele ce vin să îmbunătățească aspectul vizual al camerei, gradul de curățenie, investiții făcute în cameră, raportul cost-rezultat al investițiilor financiare făcute.

Pentru a se înscrie la concurs, studenții au trimis fotografii realizate de ei cu camerele în care locuiesc, completând și un formular online, iar câștigătorii vor fi anunțați vineri, 5 aprilie.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

Cosmin PAȘCA

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

De la o vreme, nu există discurs public (de obicei, agramat) în care Chirica să nu folosească în sens peiorativ „progresul” şi „progresiştii”. Iar mesajul său prinde, pentru că cei mai mulţi ieşeni, care au înlocuit relativ de curând căruţa cu maşina, se simt inconfortabili cu traiul într-un oraş la început de secol 21.

Filmuletul zilei

opinii

Experimentalism

Codrin Liviu CUȚITARU

Experimentalism

„Am compulsia irepresibilă a ordinii perfecte, a alinierii simetrice a lucrurilor. Câtă vreme ea, obsesia, mă tulbura strict în zona domestică - pantaloni puşi la dungă, haine încadrate morbid de simetric în şifonier, tablouri aşezate perfect pe pereţi, mobilier rânduit milimetric-infinitezimal, precum soldaţii la paradele militare din Piaţa Roşie moscovită, şi alimente puse în frigider pe categorii şi sub-categorii draconic delimitate -, viaţa mea mai era cum mai era, dar, brusc, nebunia mi-a infectat şi munca de cercetare şi, mai ales, de scris academic.”

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

Bogdan ILIESCU

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

„The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place./ Cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că a avut loc.” George Bernard Shaw

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

Repertoriul creării inegalităţilor e unul vast, atât timp cât fiecare structură teritorială se găseşte într-o situaţie particulară, dar dincolo de fiecare acţiune luată separat a ingineriei teritoriale la care a fost supusă Moldova, acumularea şi cronicizarea acestora a creat spaţiul marginal de astăzi, arhetipul teritoriilor interstiţiale.

pulspulspuls

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.