anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 06.07.2022

„Cererea de ingineri este foarte mare”

GALERIE
12 DELPHI Zona de productie Nozzle_3
 • 12 DELPHI Zona de productie Nozzle_3
- +

"In prezent există o cerere foarte mare de ingineri în zona de automotive, în software, nu neapărat programatori, ci ingineri automatişti, care pot să programeze echipamente de lucru”, arată Mirela Marinescu, head of executive search al APT.


Cererea pentru ingineri este foarte mare în acest moment pe piaţa locală a forţei de muncă, mai ales pe zona de automotive, în software, nu neapărat programatori, ci ingineri automatişti, ce pot să programeze echipamente de lucru, a declarat Mirela Marinescu, head of executive search al APT. Potrivit datelor statistice, doar 6% din totalul populaţiei ocupate - adică 500.000 de oameni - sunt încadraţi ca tehnicieni sau specialişti din domeniul tehnic, deşi cererea a fost şi încă este mare în rândul acestor specialişti.

"Este posibil să existe 500.000 de diplome de ingineri, dar aceşti oameni să nu profeseze neapărat ca ingineri. În afară de inginerii mecanici, de transport, energeticieni sau cei din electronică şi automatică, alţi ingineri - cum ar fi metalurgie sau chimie - s-au reprofilat către altceva. Şi în prezent există o cerere foarte mare de ingineri în zona de automotive, în software, nu neapărat programatori, ci ingineri automatişti, care pot să programeze echipamente de lucru", a mai spus Mirela Marinescu. În acelaşi timp, sectorul IT&C, care a generat 6% din PIB în 2014 are daor 100.000 de angajaţi. Statisticile mai arată că peste 1,6 mi¬lioane de persoane (16% din total) lucrează ca muncitori calificaţi, în timp ce câte 1,1 milioane (câte 14% din total) activează ca specialist sau ca lucrător în sectorul serviciilor.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre cotele de gen

Despre cotele de gen

În principiu, nu ar trebui să ne iluzionăm că introducerea cotelor de gen ar perturba prea mult mecanismele clientelare care continuă să inspire, în România, recrutarea şi promovarea politică.

opinii

Noaptea de Sânziene

Florin CÎNTIC

Noaptea de Sânziene

Într-un răspuns adresat lui Şerban Cioculescu, care criticase Itinerariul său spiritual, Mircea Eliade spunea: „nu scriem un tratat asupra esenţei funcţiunilor spirituale; ci trasăm linii de orientare pe o hartă nelămurită”. Şi noi.

Visez, scriu... (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Visez, scriu... (I)

Odată cu vârsta caut tot mai abitir lucrurile vechi, trecute şi aflate în derivă. Visez, scriu. Constat tot mai clar chestiunea asta. Mai bine zis, mai evident, mai pregnant, căci clar nu e nicidecum. Ba chiar înceţoşat, ca prin sită. 

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Alex VASILIU

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Însemnările de astăzi pot începe cu o întrebare: este bine că există pe meleagurile româneşti atâtea festivaluri? Răspunsul nu poate fi, în principiu, decât afirmativ. Deşi inflaţia acestor întâmplări (şi în domeniul artistic) poate slăbi interesul publicului, care nu mai percepe la adevăratele dimensiuni semnificaţiile de eveniment, există spaţiu de desfăşurare pentru oricine are idei interesante, originale.

pulspulspuls

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Vă povesteam noi ieri aicea, stimaţi telespectatori, despre cum au apărut pe piaţa politichiei de Bahlui primele semne ale conturării unui viitor tandem de candidaturi Cejău-Premărie, în persoanele stimabililor Măricel-Mihăiţă. 

Caricatura zilei

La umplut piscina

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.