anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 04.12.2022

A cerut o rectificare, dar s-a trezit că Prefectura vrea să-i anuleze titlul de proprietate

GALERIE
titlu proprietate
 • titlu proprietate
- +

În loc să-şi îndrepte propria greşeală, Prefectura l-a dat în judecată pe ieşeanul afectat de aceasta, chemată în instanţă fiind şi primăria care ceruse rectificarea. Miza este reprezentată de un teren de 7.200 mp moştenit de ieşean de la tatăl său.

După apariţia primei legi a fondului funciar, 18/1991, un sătean din Voroveşti şi-a cerut pământul înapoi. I s-a recunoscut dreptul de proprietate asupra unei suprafeţe de 7.200 mp, fiind inclus în anexa 2a a legii, cea în care erau înscrişi foştii membri ai unei Cooperative Agricole de Producţie ce deţinuseră mai mult de o jumătate de hectar. Deşi dreptul asupra terenului îi fusese recunoscut, punerea în posesie efectivă şi emiterea titlului de proprietate s-au făcut abia în 2004. După 14 ani, unul dintre moştenitorii bătrânului a constatat că titlul de proprietate fusese redactat greşit, indicatorii cadastrali menţionaţi în acesta nefiind cei reali. S-a adresat cu o sesizare Primăriei Miroslava. Aceasta a întocmit referatul rectificativ necesar, înaintându-l spre aprobare Comisiei Judeţene de Fond Funciar, condusă de prefect. Comisia a respins însă propunerea de rectificare a titlului. Mai mult, a cerut în instanţă constatarea nulităţii acestuia, invocând faptul că titlul ar fi fost emis fără a exista validarea dreptului de poprietate de către CJFF şi, deci, nu ar fi trebuit eliberat.

În apărare, primăria Miroslava a replicat că simplul fapt că juriştii Prefecturii nu au mai găsit hotărârea de validare nu reprezintă un motiv de nulitate a titlului. Un argument similar l-a adus şi ieşeanul, I.T. precizând că, dacă Prefectura nu mai găseşte documentaţia iniţială, poate urma procedura de reconstituire a ei. Ieşeanul a invocat şi jurisprudenţa CEDO, în sensul scurgerii a aproape trei decenii de când tatălui său îi fusese recunoscut dreptul la teren.

Prin sentinţa dată, magistraţii Judecătoriei au respins cererea de chemare în judecată formulată de prefect, fără însă a se pronunţa pe fondul cauzei. Judecătorii au constatat doar că Prefectura l-a chemat în judecată doar pe unul dintre moştenitori, nu pe toţi cei patru copii ai proprietarului iniţial şi pe soţia supravieţuitoare. Apelul declarat de Instituţia Prefectului a intrat pe rolul Tribunalului, care a rămas ieri în pronunţare. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Râde ciob de oală spartă

Nicolae GRECU

Râde ciob de oală spartă

Înfrângerea Germaniei în faţa Japoniei a fost un accident, cea a Spaniei în faţa aceluiaşi adversar este dubioasă.

opinii

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (III)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (III)

Din ce în ce mai neliniștit, tânărul învățat în devenire Gh. Ivănescu formulează către fata de care se îndrăgostise, o serie de misive pe care se pare că nu a avut curajul să le expedieze.

China şi „stabilitatea socială”

Alexandru CĂLINESCU

China şi „stabilitatea socială”

China are o frumoasă tradiţie: în timpul aşa-zisei „revoluţii culturale”, fotografiile „duşmanilor poporului” erau lipite pe toţi pereţii şi pe toate gardurile. Regimul a reuşit să insufle teama de decădere socială, eficient şi pervers mijloc de coerciţie. Aşa stând lucrurile, orice mişcare de protest împotriva dictaturii partinice este un act de mare curaj.

George „Gogu” Constantinescu (2)

Neculai SEGHEDIN

George „Gogu” Constantinescu (2)

Integrala invenţiilor lui George Constantinescu a fost scrisă la Cluj, editată şi tipărită la Iaşi şi donată Muzeului Politehnicii din Bucureşti. Asta şi pentru ca legătura între cele trei oraşe să fie şi alta decât cea din butada conform căreia legile se gândesc la Cluj, se scriu la Bucureşti şi se aplică la Iaşi.

pulspulspuls

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Iată o poză care face cât o mie de cuvinte, stimaţi telespecatori şi veţi vedea imediat de ce. Avem aici o desfăşurare de forţe a echipei USR cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, prilej după cum ştim de defilare pentru public cu armată, avioane şi tromboane, dar, în acelaşi timp, este şi un prilej pentru partide ca să-şi arate muşchii. 

Caricatura zilei

Motorul Iubi

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.