A cerut o rectificare, dar s-a trezit că Prefectura vrea să-i anuleze titlul de proprietate
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

A cerut o rectificare, dar s-a trezit că Prefectura vrea să-i anuleze titlul de proprietate

GALERIE
titlu proprietate
  • titlu proprietate
- +

În loc să-şi îndrepte propria greşeală, Prefectura l-a dat în judecată pe ieşeanul afectat de aceasta, chemată în instanţă fiind şi primăria care ceruse rectificarea. Miza este reprezentată de un teren de 7.200 mp moştenit de ieşean de la tatăl său.

După apariţia primei legi a fondului funciar, 18/1991, un sătean din Voroveşti şi-a cerut pământul înapoi. I s-a recunoscut dreptul de proprietate asupra unei suprafeţe de 7.200 mp, fiind inclus în anexa 2a a legii, cea în care erau înscrişi foştii membri ai unei Cooperative Agricole de Producţie ce deţinuseră mai mult de o jumătate de hectar. Deşi dreptul asupra terenului îi fusese recunoscut, punerea în posesie efectivă şi emiterea titlului de proprietate s-au făcut abia în 2004. După 14 ani, unul dintre moştenitorii bătrânului a constatat că titlul de proprietate fusese redactat greşit, indicatorii cadastrali menţionaţi în acesta nefiind cei reali. S-a adresat cu o sesizare Primăriei Miroslava. Aceasta a întocmit referatul rectificativ necesar, înaintându-l spre aprobare Comisiei Judeţene de Fond Funciar, condusă de prefect. Comisia a respins însă propunerea de rectificare a titlului. Mai mult, a cerut în instanţă constatarea nulităţii acestuia, invocând faptul că titlul ar fi fost emis fără a exista validarea dreptului de poprietate de către CJFF şi, deci, nu ar fi trebuit eliberat.

În apărare, primăria Miroslava a replicat că simplul fapt că juriştii Prefecturii nu au mai găsit hotărârea de validare nu reprezintă un motiv de nulitate a titlului. Un argument similar l-a adus şi ieşeanul, I.T. precizând că, dacă Prefectura nu mai găseşte documentaţia iniţială, poate urma procedura de reconstituire a ei. Ieşeanul a invocat şi jurisprudenţa CEDO, în sensul scurgerii a aproape trei decenii de când tatălui său îi fusese recunoscut dreptul la teren.

Prin sentinţa dată, magistraţii Judecătoriei au respins cererea de chemare în judecată formulată de prefect, fără însă a se pronunţa pe fondul cauzei. Judecătorii au constatat doar că Prefectura l-a chemat în judecată doar pe unul dintre moştenitori, nu pe toţi cei patru copii ai proprietarului iniţial şi pe soţia supravieţuitoare. Apelul declarat de Instituţia Prefectului a intrat pe rolul Tribunalului, care a rămas ieri în pronunţare. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Trişorii

Cătălin ONOFREI

Trişorii

Când Iohannis va realiza că a pierdut definitiv partida s-ar putea să-i vină ideea să măsluiască din nou cărţile!

Filmuletul zilei

opinii

Regula numărul unu

Briscan ZARA

Regula numărul unu

Un şef ales politic nu va fi vreodată unul eficient. Interesele lui vor fi doar personale şi politice (a se citi „de clan”), iar modul lui de lucru cu străinii de partid va fi unul tipic: va ajuta pe unii sau pe alţii pentru a şi-i face apropiaţi şi loiali, iar restul, majoritatea adică, va fi complet neglijată. Şi istoria se repetă.

Sensul lui „To be continued”

Cristina DANILOV

Sensul lui „To be continued”

Ţi s-a întâmplat vreodată ca în timp ce încerci să adormi să te sâcâie insistent proiectul pe care nu ai reuşit să îl finalizezi la serviciu sau să ai în faţa ochiului minţii răzătoarea de legume electrică pe care o tot vezi la reclame şi pe care, din lipsă de timp, nu ai reuşit să o procuri? 

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Argumentaţia autorului în favoarea editării ştiinţifice a textelor vechi se sprijină în acest foileton pe prezentarea unei iniţiative nefericite de a edita Pravila de la Govora (1640), monument important al vechii culturi româneşti.

pulspulspuls

Un ritual străvechi va avea loc diseară la un birou important din târg

PULS

Un ritual străvechi va avea loc diseară la un birou important din târg

O veste neobişnuită şi străvezie ca figura unui strigoi, numai bună pentru sărbătoarea de astăzi, de Sf. Andrei, a venit ca un vârtej azi noapte, odată cu o rafală de vânt care s-a abătut pe strada din faţa redacţiei.

Caricatura zilei

Crenvurșt nevegetal

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.