A cerut revocarea ordinului de restricţie cerut de sora sa. Ce explicații a dat!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

A cerut revocarea ordinului de restricţie cerut de sora sa. Ce explicații a dat!

GALERIE
violent
 • violent
- +

Un ieşean din Moţca a cerut judecătorilor să-l lase să se întoarcă acasă de Crăciun. El a cerut revocarea ordinului de protecţie emis împotriva lui, motivând că a respectat până acum măsurile şi obligaţiile impuse.

Maria N. a obţinut în octombrie un ordin de protecţie împotriva fratelui său, motivat de faptul că acesta se manifestă violent, lovind-o şi ameninţând-o, existând de altfel şi plâgeri penale împotriva lui. Lui Mircea N. i s-a interzis să se apropie la mai puţin de 10 metri de sora sa ori să mai ia contact cu aceasta timp de 6 luni. Conform legii, ordinul de protecţie poate fi revocat dacă agresorul a respectat interdicţiile impuse, dacă a urmat consiliere psihologică, psihoterapie, dezalcoolizare sau altă formă de consiliere ori tratament impusă şi dacă există o evaluare făcută de Serviciul de probaţiune care să indice un risc redus de recidivă. Magistraţii Judecătoriei Paşcani nu au fost însă convinşi că Mircea N. se califică pentru revocarea ordinului de protecţie.

Într-adevăr, bărbatul nu se mai apropiase de sora sa, fiind plecat în Marea Britanie. Dar din chiar textul cererii sale adresate instanţei, rezulta că starea de tensiune între cei doi fraţi rămăsese aceeaşi. Bărbatul afirma că sora sa îl provoacă făcând scandal, distrugându-i bunurile şi ameninţându-i concubina.

„În condiţiile în care N. Mircea s-a aflat şi încă se mai află în străinătate, nu există certitudinea comportamentului corespunzător al acestuia în sensul respectării dispoziţiilor din ordinul de protecţie. Având în vedere aceste considerente, neexistând dovada certă că agresorul N. Mircea nu mai prezintă un real pericol pentru victima violenţei domestice N. Maria sau pentru familia acesteia, instanţa apreciază că ordinul de protecţie dispus anterior nu poate fi revocat, existând în continuare un pericol pentru victimă”, au conchis magistraţii, respingând solicitarea.

Mircea N. a contestat sentinţa, decizia finală urmând a fi dată de Tribunal.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dicţionar politic 2021 (II)

Cătălin ONOFREI

Dicţionar politic 2021 (II)

Cuvântul specific anului 2021 este „trădare”. Dacă ar fi să-l personalizez, mi-aş imagina un păpuşoi uriaş, blond, cam stricat, ce repetă sacadat, ori de câte ori îl scapi cu fundul în sus, pe-se-de, pe-se-de, pe-se-de…

Filmuletul zilei

opinii

Paradoxul australian

Briscan ZARA

Paradoxul australian

Nu zic să accepţi pe oricine îţi bate în poartă, mai ales acum că stai într-un cartier select, curat, pretenţios, ai iarba tunsă la milimetru, în casă miroase a levănţică şi nu găseşti fir de praf nicăieri, dar trebuie totuşi trasată o linie între democraţie reală şi abuz democratic, cu damf de tiranie.

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Cristina DANILOV

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Banii - investiţii şi decizii de afaceri - sunt de obicei legaţi de domeniul matematicii, finanţelor şi statisticii, datele indică de fiecare dată când guvernele lumii se apleacă asupra lor unde ar trebui să dirijeze resursele financiare pentru ca întreaga societate să atingă un anumit nivel de prosperitate. Dar, în familie, lucrurile stau puţin altfel, oamenii nu iau decizii financiare doar pe foaie de calcul. Le iau după cină, uneori la un pahar de vin sau după ce au terminat treburile casnice, ţinând cont de priorităţi, intenţii, dorinţe, de istoria personală, de propria lor viziune asupra viitorului, de egoul lor, în fine, de marketingul, de promoţiile şi stimulentele salariale.

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

Mihai DORIN

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

La doi ani de la debutul pandemiei, în România putem face un succint bilanţ. Aceasta a prilejuit developarea realităţilor social-politice, instituţionale şi a mentalităţilor specifice unei societăţi întârziate. Metoda comparativă înlesneşte clarificarea diferenţelor de abordare a crizelor între societăţile incluzive şi cele extractive. Fără a intra în detalii, precizăm că societăţile incluzive sunt cele care edifică instituţii creative, dinamice, democratice şi predictibile, iar cele extractive sunt rezultatul selecţiei nedemocratice, prin intermediul unor soluţii opace, din interiorul cercurilor vicioase ale puterii.

pulspulspuls

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Pentru că auzim că multă şi zbuciumată curiozitate a mai trezit zilele trecute pontul nostru legat de faptul că viitoarea şefă a Operei ieşene, în locul amicului lui Chirică, ar urma să fie o madamă de bine din târg apropiată de partidoi, iacătă că pe azi avem ceva date mai concrete, în afară de genul viitoarei şefe, adicătelea cel femeiesc, despre care vedem că a creat atâta vâlvă. 

Caricatura zilei

Ca între prieteni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X