A coborât puțin cât să intre în Obor la Târgu, dar la întors ia mașina de unde nu-i. A fost găsită la zeci de kilometri, pe câmp

sâmbătă, 18 mai 2024, 03:00
2 MIN
 A coborât puțin cât să intre în Obor la Târgu, dar la întors ia mașina de unde nu-i. A fost găsită la zeci de kilometri, pe câmp

Un ieșean din Târgu Frumos și-a lăsat mașina deschisă și cu cheile în contact, invitându-i practic pe hoți să o fure. S-a și găsit unul, care voia să meargă până la tatăl său, cale de 40 km. Nici măcar nu avea permis, dar asta nu l-a oprit.

În seara zilei de 12 mai 2022, în jurul orei 22, Sebastian Necoară umbla prin Târgu Frumos, când a văzut, în apropierea Oborului, un Seat Leon parcat. Geamul din stânga față era deschis, iar cheia se afla în contact. Necoară a luat decizia de a-l fura, pentru a merge până la tatăl său, în Verșeni. A mers întâi la rulota în care locuia temporar, și-a luat bagajul și s-a întors la mașină.

Nu avea permis, dar a reușit să iasă în siguranță din oraș și s-a îndreptat spre Stolniceni-Prăjescu, iar apoi spre Miroslovești. A ajuns până în satul Verșeni, dar a pierdut în cele din urmă controlul volanului și a ieșit de pe carosabil, în câmp. Accidentul s-a soldat doar cu avarii. Necoară a luat un briceag pe care l-a găsit în torpedoul mașinii și a plecat spre domiciliul tatălui său.

Aventura tânărului s-a sfârșit repede. Lăsase amprente digitale în mașină și a fost identificat ușor. În pofida vârstei de doar 20 ani, era un vechi client al legii. A fost trimis în judecată pentru furt în scop de folosință, conducere fără permis, dar și furt calificat. Această ultimă infracțiune a fost luată în calcul pentru briceagul sustras. Și-a recunoscut imediat fapta, așa că cercetarea judecătorească s-a terminat repede. A durat mai mult calculul pedepsei, cu luarea în considerare a întregului său „palmares” infracțional. Mai fusese condamnat, ca minor, pentru furt, conducere fără permis și evadare. Ca major, fusese condamnat pentru furt calificat și furt calificat în formă continuată. La doar patru zile de la liberare, se apucase din nou de furturi. Când judecătorii au ajuns să se pronunțe pentru aventura de la Verșeni, tânărul se afla deja după gratii, arestat preventiv pentru alte furturi, comise în 2020.

„Instanța reține ușurința cu care inculpatul se dedă la astfel de fapte fără a se gândi la consecințe”, au conchis judecătorii.

Pedeapsa finală stabilită în sarcina lui Necoară a fost de 3 ani și 8 luni de închisoare. De asemenea, i-a fost interzis dreptul de a conduce timp de patru ani. Sentința nu este definitivă, Curtea de Apel urmând să reia analiza dosarului la jumătatea lunii viitoare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii