anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

„Consiliul NATO” se reuneşte la Iaşi: dezbateri aprinse în capitala Moldovei, la BCU

GALERIE
bcu iasi, nato
 • bcu iasi, nato
- +

În această perioadă, la Biblioteca Centrală „Mihai Eminescu” din Iaşi şi Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, are loc cea de-a XI-a ediţie a Grupului Organizatoric Model NATO. Acest eveniment are rolul de a simula dezbaterile din cadrul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord, tinerii fiind reprezentanţi ai statelor care sunt membre ai organizaţiei. 

„Acest exerciţiu îi ajută pe tineri să se dezvolte, creându-le un simţ al responsabilităţii, îndemnându-i către studii extensive legate de ţările pe care le reprezintă, astfel expandând cunoştinţele politice, istorice şi utile domeniului diplomaţiei şi nu numai. Proiectul reprezintă familiarizarea tinerilor cu evenimente de acest tip şi ridicarea nivelului de conştientizare în legătură cu problemele ce apar atât la nivel naţional, cât şi global”, au transmis organizatorii. La evenimentul sprijinit de Primăria Municipiului Iaşi vor participa elevi care vor învăţa diferite tehnici de dezbatere eficientă şi de comunicare internaţională, în special vizând momentele de gestionare a perioadelor de criză pentru a asigura „un climat de securitate şi pace în zonele de posibil conflict”.

Dezbaterea va fi structurată pe modelul unui comitet NATO, urmând a fi dezbateri legate de zone de conflict, securitate, stabilitate economică şi politică. Limba în care se vor desfăşura dezbaterile este engleza. „Cea de a XI-a ediţie a BMNATO este una dintre cele mai relevante oportunităţi pentru elevii de pretutindeni de a-şi dezvolta abilităţile de leadership, comunicare, lucru în echipa, de a învăţa să îşi susţină ideile şi, cel mai important, de a înţelege principiile diplomaţiei si problemele politico-economice ale lumii”, au mai transmis organizatorii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ascensiunea Dreptei. Liberali, iliberali, populişti (I)

Alexandru LĂZESCU

Ascensiunea Dreptei. Liberali, iliberali, populişti (I)

Chiar şi în această perioadă de criză economică severă valorile culturale vor ocupa un rol tot mai proeminent în disputele politice şi electorale din spaţiul occidental.

opinii

Aisbergul cunoaşterii umane şi mecanismele istoriei

Nichita DANILOV

Aisbergul cunoaşterii umane şi mecanismele istoriei

Da, istoria o scriu învingătorii, dar o scriu şi istoricii. Uneori chiar şi poeţii. Şi când spun aceasta, gândul îmi zboară la Homer. Poate că nici aheii, nici troienii nu a fost atât de viteji pe câmpul de luptă cum apar în scrierile sale. Homer a prezentat faptele prin prisma sa poetică. De aici şi toată grandoarea şi măreţia ce sfidează veacurile.

Despre competitivitatea digitală a României

Ciprian IFTIMOAEI

Despre competitivitatea digitală a României

Ţara noastră rămâne în urmă pentru mai mulţi indicatori din categoria „capitalul uman”, având un nivel foarte scăzut de competenţe digitale de bază în comparaţie cu media UE. În ceea ce priveşte aspectele pozitive menţionate în Raportul DESI faţă de România se remarcă poziţiile înalte privind proporţia de femei specialişti în TIC la angajare (locul 2) şi absolvenţi TIC (locul 4) în UE-27.

Porumbeii şi planeta

Michael ASTNER

Porumbeii şi planeta

Mă duc la cumpărături. Ajuns la intersecţia Lidl - Policlinica Galata, văd o femeie mai în vârstă care tocmai se pregătea să hrănească... porumbeii. Care porumbei, zeci, poate chiar sute (s-a format un stol uriaş în zonă, stol ce acum câţiva ani nu exista), evident că au început să coboare şi să se adune pe terenul viran dintre trotuar şi gardul Policlinicii. 

pulspulspuls

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Iată o poză care face cât o mie de cuvinte, stimaţi telespecatori şi veţi vedea imediat de ce. Avem aici o desfăşurare de forţe a echipei USR cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, prilej după cum ştim de defilare pentru public cu armată, avioane şi tromboane, dar, în acelaşi timp, este şi un prilej pentru partide ca să-şi arate muşchii. 

Caricatura zilei

Motorul Iubi

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.