anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 18.05.2022

Club de karate tradiţionale dedicat copiilor care nu au mai practicat acest sport

“Copiii de azi sunt campioni la jocuri virtuale dar în viaţa reală se tem de o muscă!”

GALERIE
PHOTO-2018-10-11-11-38-04PHOTO-2018-10-11-11-38-13PHOTO-2018-10-11-11-40-33PHOTO-2018-10-11-11-41-46PHOTO-2018-10-11-11-42-19PHOTO-2018-10-11-11-42-37
 • PHOTO-2018-10-11-11-38-04
 • PHOTO-2018-10-11-11-38-13
 • PHOTO-2018-10-11-11-40-33
 • PHOTO-2018-10-11-11-41-46
 • PHOTO-2018-10-11-11-42-19
 • PHOTO-2018-10-11-11-42-37
- +

Răzvan Popa, multiplu campion european şi mondial la karate tradiţionale, vorbeşte despre  necesitatea de a oferi copiilor variante  la lumea virtuală în care trăiesc,  realitate care l-a determinat să deschidă la Iaşi Clubul  Sportiv Dojo Master. Ce aduce în plus acest club de karate dedicate copiilor începători, aflaţi din articolul următor:

“Copiii de azi sunt campioni la jocuri virtuale dar în viaţa reală se tem de o muscă! Practicarea unui sport este una dintre cele mai eficiente soluţii pentru a-i ajuta să se desprindă de această lume virtuală. Iar practicarea de karate tradiţionale înseamnă nu doar energie, disciplină educativă, autoapărare, ci şi  activitate socială, jocuri şi activităţi psihomotorii”, subliniază Răzvan Popa, sensei 4 dan.  Pentru a oferi copiilor de toate vârstele posibilitatea de a practica acest sport, Răzvan Popa a decis să deschidă Clubul Sportiv Dojo Master dedicat copiilor care doresc să descopere karatele tradiţionale. Cu o experienţă de peste 27 de ani în  domeniul  acestui sport – Karate tradiţional, stilul Shotokan şi Fudokan – multiplu campion naţional , de 9 ori campion european şi de 6 ori campion mondial, Răzvan Popa explică părinţilor motivele care l-au determinat să deschidă acest club pentru copii deşi în Iaşi există deja multe oferte în domeniu.

„Noi nu lucrăm haotic, avem un program bine pus la punct şi ţinem cont de particularităţile şi aptitudinile motrice ale fiecărui copil. Antrenamentele au în vedere evoluţia graduală în funcţie de vârsta copilului, de capacitatea lui de efort. Integrăm în antrenamente şi jocuri. Atâţia ani de experienţă ne-au făcut să înţelegem că după 10 şedinţe de antrenament există riscul ca cei mici să se plictisească. Suntem printre puţinele cluburi din ţară care lucrează un program bine stabilit care are în centru ideea de determina copilul să nu renunţe la antrenamente. Lucrăm în continuare cu tinerii care fac deja performanţă şi au rezultate deosebite la Clubul Enpi Iaşi, dar am hotărât că este necesar să deschidem un nou club Dojo Master - pentru copiii de orice vârstă care nu au practicat până acum karate tradiţionale şi doresc să înceapă antrenamentele”, a mai spus Răzvan Popa. Clubul Dojo Master este afiliat Federaţiei Române de Karate Tradiţionale, cea mai mare şi cea mai veche federaţie de karate înfiinţată la noi în ţară (1990).  Pentru cei interesaţi, antrenamentele  vor avea loc săptămânal, marţea şi joia, începând cu ora 19.30, la Sala de Sport a Colegiului „Emil Racoviţă” Iaşi. Mai multe detalii privind înscrierea şi participarea la antrenamente puteţi afla la telefon 0745.109.108. „Îi invit pe părinţi să încerce să aducă copiii măcar la câteva antrenamente. Este o provocare pentru fiecare părinte să găsească soluţii pentru a oferi copilului o cale spre formarea armonioasă a personalităţii, spre a-l rupe de lumea virtuală şi a-i oferi principii şi modele care să-l călăuzească în viaţa reală. Iar karatele tradiţionale formează caractere. Închei cu afirmaţia care ar trebui să ne pună mult pe gânduri: copiii noştri sunt campioni la jocuri virtuale, dar în viaţa reală se tem de o muscă!”, a încheiat  Răzvan Popa.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Într-un fel chiar şi Eurovisionul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Cântăreţul cântăreţilor

Briscan ZARA

Cântăreţul cântăreţilor

Era o situaţie aproape incredibilă. E ca şi cum ai accepta la un concert de operă pe cineva care nu are voce decât de cântat sub duş, doar că să primească şi acela un salariu, din milă, din compasiune sau vreun interes. De fapt nu cred că exagerez dacă zic că în asta constau de fapt eşecurile pe bandă rulantă din toate domeniile de activitate din această ţară: lipsa de profesionalism a oamenilor.

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Cristina DANILOV

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Avem o provocare imensă, tocmai conștientizăm că sinuciderea există, că este o situație care necesită intervenție urgentă, că depășește situația în care cineva vrea doar să atragă atenția. Am auzit pe cineva spunând „Hai să vorbim despre sinucidere ca să nu mai vorbim despre sinucideri”, așa că va trebui, că ne place sau nu, să vorbim despre asta.

Preşedintele îngrijorării noastre

Mihai DORIN

Preşedintele îngrijorării noastre

Trăim vremuri grele, războiul e la fruntarii, starea de sărăcie şi depresie a populaţiei se adânceşte, iar ca un blestem cu repetiţie, clasa politică a coborât la cel mai de jos nivel de competenţă din toată istoria noastră post-decembristă. 

pulspulspuls

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Stimaţi ieşeni, vă oferim pe astăzi un pasaj, unul mic dar tare interesant, din rechizitoriul care a dus la condamnarea la 10 ani a fostului premare de Bucureşti Sorin Oprescu. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X