“Copilul tău vede bine la tablă?”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 12.05.2021

Advertorial

“Copilul tău vede bine la tablă?”

GALERIE
Foto dr. Cionca
  • Foto dr. Cionca
- +

Policlinica Providenţa desfăşoară în perioada 19 – 30 septembrie 2014 campania de screening oftalmologic „Copilul tău vede bine la tablă?”. Dedicată copiilor cu vârste între 5 şi 18 ani, campania are rolul de a identifica din timp afecţiunile oculare şi de a le trata cât mai devreme posibil.

„Sunt cazuri în care copilul este catalogat drept slab la învăţătură, se spune că nu face faţă la şcoală, când, de fapt, copilul nu vede bine, iar acest lucru îi îngreunează procesul de asimilare a informaţiilor. Sunt copii care ajung foarte târziu la un medic oftalmolog, abia atunci când se plâng că vederea este scăzută, nedepistându-se la timp că doar un ochi este mai slab, şi atunci tratamentul tardiv este mult mai dificil. De aceea, este foarte important ca fiecare părinte să îi ofere copilului şansa de a fi consultat oftalmologic inclusiv atunci când nu există semnele unei afecţiuni, pentru a primi ajutor la timp ”, a declarat dr. Daniela Cionca, medic oftalmolog în cadrul Policlinicii Providenţa.

Aşadar, în perioada 19 – 30 septembrie 2014, Policlinica Providenţa va oferi pachete oftalmologice gratuite pentru copii.

Pachetele vor include:

•    Acuitate vizuală (măsurători)
•    Cicloplegie (picături)
•    Cover – uncover şi Hirschberg (teste pentru depistarea strabismului)
•    Plan de tratament, dacă este cazul, pentru strabism şi ambliopie anizometropică (nedezvoltarea vederii la un ochi din cauza diferenţei de dioptrii)
•    Examen fund de ochi (pentru ambii ochi)

Pentru programări şi informaţii vă rugăm să sunaţi la numerele de telefon 0232/215.940 şi 0729.292.897 sau să veniţi la Policlinica Providenţa din Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 10, Bl. B1, Parter (lângă Mitropolia Moldovei şi Bucovinei).


 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Formatul Bucureşti - 9

Lucian DÎRDALA

Formatul Bucureşti - 9

Ceea ce a reieşit, însă, în urma reuniunii virtuale organizate de România, ne lasă să înţelegem că opinia majoritară a central- şi est-europenilor este favorabilă întăririi legăturii transatlantice şi, implicit, găsirii unei modalităţi de afirmare a potenţialului politico-militar al Europei care să nu pună în cauză coeziunea NATO.

Filmuletul zilei

opinii

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

Avea tot felul de idei crazy

Radu PĂRPĂUȚĂ

Avea tot felul de idei crazy

Viki ar fi fost o fată frumoasă, dacă n-ar fi avut pe obrazul drept şi pe gât cicatricile hidoase ale unei arsuri. Când avea doisprezece ani, taică-său venise acasă beat şi o pusese să aprindă lampa abia stinsă şi încinsă. În urma exploziei, rămăsese pe toată viaţa însemnată. 

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Am întâlnit deseori muzicieni care, ascultând cuvintele admirative despre o creaţie a lor din trecute perioade, preferau comentariile celor mai recente realizări - atitudine firească în cazul profesionistului preocupat mereu să evolueze. Totuşi, adăugând ultima serie de tuşe la portretul lui Cristian Mandeal, mă voi întoarce mai întâi la cronicile concertelor susţinute la Iaşi, deşi selecţia este dificilă, pentru că sunt numeroase, toate apreciative.

pulspulspuls

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ceva ciudat simţim că parcă se întâmplă la partidoiul ieşean în ultimele zile, dragi cetitori. Şi nu ştim dacă are legătură cu aşezarea taberelor în vederea pregătirii alegerii conducerii viitoare a filialeri au ba. 

Caricatura zilei

De ce ești mai iute cu antenă?

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.