anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

„Cupa Confucius”: şase elevi de la Şcoala EuroEd Iaşi au obţinut premii şi distincţii

GALERIE
euroed iasi
 • euroed iasi
- +

Şase elevi de la Şcoala EuroEd au obţinut o serie de premii şi distincţii la cea de-a treia ediţie a cometiţiei „Cupa Confucius”, un eveniment organizat de Institutul Confucius al Universităţii Bucureşti în mediul online, titlul generic al ediţiei fiind „One World - One Family”. 

Elevii ieşeni au trebuit să pregătească câte o intervenţie în limba chineză, înregistrată audio, în care fiecare dintre participanţi a reflectat asupra impactului pe care îl are învăţarea limbii chineze, dar şi importanţa învăţării acestei limbi şi a culturii chineze pentru tinerii din secolul XXI. Competiţia s-a desfăşurat pe 30 aprilie, fiind organizată pe două secţiuni, una destinată mediului universitar, iar cea de-a doua, învăţământului preuniversitar.

Juriul competiţiei a fost format din directorii Institutelor Confucius Cluj-Napoca şi Sibiu, directorul secţiei Educaţie a ambasadei Chinei şi directorul ziarului China International pentru Europa. De la Şcoala EuroEd, Clasa Confucius EuroEd Iaşi, au participat 6 elevi, 4 din clasa a VI-a şi 2 din clasa a VII-a.Toţi cei 6 participanţi au obţinut premii şi distincţii. Astfel, Antoniei Leon din clasa a VI-a a primit Premiul I, Ioanei Busaga, Mălina Chiriac şi Ioana Harhas, eleve în clasa a VI-a, au primit Premiul al II-lea, iar Diaconu Delia Ilinca şi Atasiei Luca Alexandru, elevi în clasa a VII-a, au primit Premiul al III-lea.

„Ca urmare a acestor rezultate excepţionale, elevii situaţi pe locurile I şi II au fost invitaţi să reprezinte grupul de candidaţi al Institutului Confucius al Universităţii Bucureşti la următorul concurs, de data aceasta la nivel naţional, intitulat «Chinese Bridge», ediţia a 15-a, eveniment care are loc pe 21 mai la Constanţa”, au explicat reperzentanţii EuroEd Iaşi. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (II)

Alexandru LĂZESCU

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (II)

În timp ce puterile europene majore doresc o finalizare rapidă a războiului din Ucraina, indiferent de rezultat, pentru America miza acestuia este una globală, cu impact asupra competiţiei geopolitice cu China.

opinii

Uzul raţiunii

Nichita DANILOV

Uzul raţiunii

Un popor fără un lider care să-i apere demnitatea şi interesele tinde să devină o mulţime nulă. Oare mai e nevoie să mai spun că spre asta alunecă zi de zi, ceas de ceas, România zilelor noastre?! Căci azi, noi, cei care am trăit în comunism, vedem cum idealurile în care am crezut sunt călcate unul după altul în picioare.

Dropsuri şi pastile

Michael ASTNER

Dropsuri şi pastile

Motto: De la salcie pân’ la tisa/ Tot copacu’ plânsu-mi-s-a...

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.