„Cuza” instalează peste 100 de camere de supraveghere în patru cămine
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

„Cuza” instalează peste 100 de camere de supraveghere în patru cămine

GALERIE
camere supraveghere
  • camere supraveghere
- +

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ (UAIC) din Iaşi demarează primele măsuri concrete de securizare a campusurilor după incidentele tragice care au avut loc în ultimii ani. 

În momentul de faţă, au fost demarate procedurile pentru ca patru cămine să aibă instalate sisteme de supraveghere pentru sporirea securităţii studenţilor - C6, C7 şi C8, din Complexul „Titu Maio­rescu“, şi cămine C3, din Complexul Târguşor Copou. „Va fi implementat un sistem de securitate integrat, care prevede, printre altele, accesul pe bază de cartelă, alarmă anti-efracţie şi supraveghere video pe circuit închis. Demersurile fac parte dintr-un plan mai larg, care va fi pus în aplicare treptat, în majoritatea imobilelor rezidenţiale, administrative şi academice al Universităţii“, a declarat prof.dr. Tudorel Toader, rectorul UAIC.

Practic, cele patru cămine urmează să fie funcţionale în primăvara anului 2017 şi, în continuare, universitatea vrea să extindă sistemul şi în celelalte cămine pe care le are în Iaşi, cât şi în corpurile de clădire, unde vor fi instalate doar sisteme video. „Sistemele de supraveghere includ peste 30 de camere pentru fiecare cămin, atât de interior, cât şi de exterior, cu vizualizare simultană a câte 16 camere. Sistemul de control al accesului va presupune montarea unui interfon la intrarea în cămin şi intrarea doar pe bază de cartelă. Sistemele de alarmă şi anti-efracţie vor permite, totodată, semnalizarea rapidă a unor pericole de incendiu sau a unor urgenţe medicale“, au precizat reprezentanţii UAIC.

În momentul de faţă, universitatea are în lucru alte 14 astfel de proiecte astfel încât, dacă va identifica finanţare, să finalizeze sporirea securităţii în toate căminele şi corpurile de clădire principale până la finalul anului 2017.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vot de Sf. Nicolae

Lucian DÎRDALA

Vot de Sf. Nicolae

Chiar dacă parlamentarii şi Parlamentul, ca instituţie, nu se bucură de încredere în rândul opiniei publice, cetăţenii României sunt singurii care pot remedia această situaţie, prin voturile lor. Singura condiţie ar fi ca ele să fie rezultatul unui proces de reflecţie atentă şi, poate, de deliberare sinceră cu cei apropiaţi.

Filmuletul zilei

opinii

Votul ca dar

Florin CÎNTIC

Votul ca dar

Deşi nu sunt superstiţios, m-am gândit să reiau acest text scris înainte de europarlamentarele de anul trecut, cu speranţa că poate nu şi-a pierdut din caracterul său profetic şi duminică va fi dusă la bun sfârşit o acţiune începută atunci.

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Radu PĂRPĂUȚĂ

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Această lume nu judeca sau, vai! nu condamna lumea de ieri cu mintea de azi, stângistă, de un neomarxism avântat şi prostesc. Măcar de-ar fi numai prefăcut, dar e prostesc. Nu cunoştea „progresismul” actual şi nici nu-l practica. Pentru ea lumea veche era şi lumea de azi, nu era una „mai înaintată”. 

Boala locvacităţii deşănţate

Ioan MILICĂ

Boala locvacităţii deşănţate

Să ne imaginăm, urmând firul consideraţiilor lui Huxley, că apocalipsa discursivă declanşată pe durata pandemiei actuale se traduce nu numai într-un puhoi de bâlbe, aberaţii, confuzii şi nehotărâri de tot soiul, ci şi într-un lanţ de constrângeri, privaţiuni şi pedepse, impuse printr-un discurs public ofensiv şi cinic, care amplifică încordarea şi istovirea psihică a indivizilor. 

pulspulspuls

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Fiindc-am auzit că tot a anunţat nea Şică Orban că vine azi la Iaşi, am zis că merită să-i transmitem pe această cale şi o anume informare despre care suntem siguri că nu ştiu să i-o spună conţilierii lui de la Bucureşti, în legătură cu Iaşul. 

Caricatura zilei

Defilare cu distanțare

www.haidalacafeasiceai.ro

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.