Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

„Cuza“ se foloseşte de Facebook pentru a-i ajuta pe tineri să-şi aleagă facultatea. Aplicaţie în premieră

GALERIE
cuza facebook
  • cuza facebook
- +

Universitatea „Al.I. Cuza“a realizat în premieră o aplicaţie pe reţeaua de socializare Facebook pentru a veni în ajutorul studenţilor care nu sunt hotărâţi pe care dintre facultăţile instituţiei de învăţământ superior să o aleagă.

Aceştia au luat deja în considerare, desigur, profilul candidatului, spre exemplu, cei de la real fiind îndrumaţi către ştiinţele exacte, însă din categoria celor nehotărâţi se încearcă un ajutor care să vină în urma răspunsurilor a 30 de întrebări, structurate pe cinci categorii.

„Pornind de la unul dintre cele mai cunoscute teste privind abilităţile personale corelate cu opţiunile profesionale ale indivizilor, Testul Holland, Centrul de carieră al universităţii vă propune o variantă simplificată a acestuia, prin care, răspunzând doar la câteva întrebări, să afli care dintre facultăţile UAIC ţi se potrivesc“, au transmis cei de la universitate studenţilor. Astfel, cei care folosesc aplicaţia trebuie să ierarhizeze pentru fiecare întrebare variantele de răspuns, în ordinea preferinţelor, de la 1 la 6, 1 fiind nota cea mai mică.

Cele cinci categorii în care sunt grupate întrebările se referă la diferitele activităţi pe care doresc să le facă viitorii studenţi în facultate, valorile care îi ghidează în activitatea profesională, o autocaracterizare, de la un caracter analitic la o persoană practică, felul în care sunt văzuţi cei care aplică de persoanele din jurul lor, şi, în final, lucrurile pe care le evită de obicei viitorii studenţi, de la rutină la activităţi mecanice sau subiect ştiinţifice.

La finalul completării chestionarului, studenţii vor fi încadraţi într-o anumită tipologie, vor primi câteva rânduri care îi descriu pe baza răspunsurilor oferite şi vor primi o ofertă de cinci-şase facultăţi unde s-ar putea descurca.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri