anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 29.06.2022

Solistul Vlad Mărculescu a criticat activitatea managerului Beatrice Rancea

A dansat la Royal Albert Hall, dar abia a trecut evaluarea la Opera ieşeană

GALERIE
Marculescu
 • Marculescu
- +

Unul dintre cei mai buni balerini ai ţării la ora actuală, Vlad Mărculescu, solist al Corpului de Balet la Opera Naţională Română Iaşi (ONRI), „pus la colţ” pentru indisciplină la evaluarea anuală, de către comisia instituţiei. Acesta a luat nota 2,72 la “îndeplinirea criteriilor de evaluare”. Culmea, în perioada pentru care a fost verificat, Vlad Mărculescu a urcat de 16 ori pe scena de la Royal Albert Hall, companie de spectacole aflată în top 10 în lume.

Aplaudat ani la rând la scenă deschisă la Iaşi, dar şi în ţară şi peste hotare, Vlad Mărculescu, solistul Corpului de Balet al ONRI, a fost foarte aproape să rateze evaluarea profesională făcută pe 2019 de către comisia ONRI. Potrivit fişei de evaluare, Vlad Mărculescu a picat cu succes, primind nota 2 (din maximum 5 – n.r.), la următoarele “discipline”: “capacitatea de planificare şi organizare a timpului de lucru”, “capacitatea de a lucra independent”, “capacitatea de a lucra în echipă”, “disciplină” şi “abilităţi de comunicare”.

Cu greu “a trecut clasa” la “capacitatea de gestionare a resurselor alocate”, rezistenţă la stres şi adaptabilitate, creativitate şi spirit de iniţiativă, capacitatea de a rezolva eficient problemele, capacitatea de implementare a criteriilor de evaluare şi capacitatea de asumare a responsabilităţilor, la toate acestea candidatul obţinând nota 3. Totuşi, comisia a apreciat cu 4 calitatea efectuării muncii specifice postului şi a considerat că Vlad Mărculescu a reuşit să se autoperfecţioneze şi să-şi valorifice experienţa dobândită. În concluzie, nota finală pentru îndeplinirea criteriilor de evaluare pentru activitatea sa din 2019 a fost de 2,72. Totuşi, potrivit fişei de evaluare, nota pentru programul de formare profesională la care a participat în perioada evaluată, a fost maximă, adică 5. Puse cap la cap, Vlad Mărculescu a absolvit anul artistic trecut cu media finală de 3,86 şi calificativul BINE.

“Nota de la evaluarea mea! Este de neconceput! Abuzurile continuă fără nici un Dumnezeu. Repet, toate notele, în toţi anii, au fost note maxime şi anul trecut am dansat la Royal Albert Hall. E strigător la cer, dar în acelaşi timp mă amuză neruşinarea”, a scris Vlad Mărculescu pe pagina sa de Facebook. Vlad Mărculescu a intrat în dizgraţiile conducerii ONRI odată cu declanşarea în februarie a scandalului în care mai mulţi angajaţi ai instituţiei au acuzat-o pe managerul Beatrice Rancea, de conducere discreţionară şi încălcarea legii.

UPDATE

Conducerea Operei Naționale Române din Iași vine cu precizări în legătură cu evaluarea solistului Corpului de Balet , Vlad Mărculescu pe anul 2019. Beatrice Rancea, managerul ONRI a ținut să precizeze că “domnul Vlad Mărculescu beneficiază de toate drepturile și suportul oferit tuturor angajaților ONRI, opiniile acestuia față de criteriile de evaluare fiind deschise exercitării pârghiilor reglementate normativ, însă angrenarea unei instituții și a unei echipe prețioase în lupte intestine străine de mediul cultural-artistic, valorilor și principiilor ce consecvent grefează activitatea Operei ieșene este nedorită”.   Mai mult chiar, managerul Beatrice Rancea  a susținut că „dl. Vlad Mărculescu beneficiază de toate drepturile și suportul oferit tuturor angajaților ONRI, opiniile acestuia față de criteriile de evaluare fiind deschise exercitării pârghiilor reglementate normativ, însă angrenarea unei instituții și a unei echipe prețioase în lupte intestine străine de mediul cultural-artistic, valorilor și principiilor ce consecvent grefează activitatea Operei ieșene este nedorită”.  Managerul ONRI a ținut să sublinieze faptul că chiar dacă “sistemul și rezultatele evaluării nu sunt informații destinate publicului, potrivit elementelor stipulate în Fișa postului, act asumat de către Vlad Mărculescu și aflat sub regimul GDPR”, statusul profesional al solistului  raportat la programul susținut în acest sens a fost notat 5 din 5. “Alte aspecte ce țin de conduita acestuia, de relaționarea în cadrul colectivului și de raporturile de subordonare profesională nu pot fi relevate public în condițiile de confidențialitate asigurate de ONRI tuturor salariaților și colaboratorilor.Evaluarea a fost realizată de o persoană cu o probitate profesională și morală înaltă (Amalia Mîndruțiu , prim-solistă Balet ONRI – n.r.), iar notarea la capitolele ”capacitatea de planificare şi organizare a timpului de lucru”, “capacitatea de a lucra independent”, “capacitatea de a lucra în echipă”, “disciplină” şi “abilităţi de comunicare” s-a realizat în strânsă legătură cu activitatea și conduita salariatului” a dat asigurări managerul ONRI, Beatrice Rancea.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

BAC

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.