Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

A dat dihonia în favorite, la Dubai

GALERIE
ribakina-elena
  • ribakina-elena
- +

 

Elina Svitolina, Belinda Bencic şi recenta învingătoare de la Melbourne, Sofia Kenin, au fost eliminate,în prima fază, la fel ca Sorana Cîrstea.Astăzi, Simona Halep va juca în optimi cu Ons Jabeur, după ora 17:00

*Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea a fost învinsă de estona Anett Kontaveit, cu 1-6, 3-6, ieri, în primul tur al turneului WTA de la Dubai dotat cu premii totale de 2.643.670 dolari. Sorana (70 WTA) s-a încllinat după 69 de minute, în faţa unei adversare mai tinere (24 ani) şi mai bine cotate (24 WTA). Singurul duel anterior s-a încheiat cu victoria jucătoarei baltice, în 2016, în primul tur la Poitiers (Franţa, ITF), scor 6-4, 6-4.

Ieri a fost o zi a surprizelor în turneul de la Dubai. Prima a fost reuşită de Jennifer Brady (52 WTA) care a administrat un sec 6-2, 6-1 jucătoarei a şasea din lume, ucraineanca Elina Svitolina într-o oră de joc. Cunoscută ca o jucătoare de fundul terenului, Brady i-a făcut probleme şi Simonei Halep în primul tur al Australian Open. A fost 7-6, 6-1 pentru Simona, însă replica americancei a fost una foarte bună în prima manşă. Svitolina era pe partea de tablou a Simonei Halep, principala favorită, pe care ar fi putut-o întâlni în semifinale. Jucătoarea rusă Anastasia Pavliucenkova (31 WTA) a câştigat meciul cu elveţianca Belinda Bencic (4WTA), scor 1-6, 6-1, 6-1 după 92 de minute. Este interesant faptul că învingătoarea, al cărei jos curajos este binecunoscut, a făcut nouă duble greşeli. Cea de-a treia „bombă” a fost eliminarea recentei câştigătoare a turneului Australian Open, americanca Sofia Kenin (7 WTA) de către kazaha Elena Rîbakina (19 WTA). Aceasta a câştigat cu 6-7, 6-3, 6-3.Kenin a ţinut în primul set un break din start până la 5-4. Rîbakina a dus setul în tie-break, câştigat clar de Sofia cu 7-2. În următoarele două acte, singura care a câştigat pe retur a fost Rîbakina, trei break-uri, suficiente pentru a se impune. Alte rezultate din turul I: Katerina Siniakova (Cehia) -Karolina Muchova (Cehia) 6-4, 4-6, 6-0; Kristina Mladenovic (Franţa) – Aliaksandra
Sasnovici (Belarus) 6-4, 6-3; Veronika Kudermetova (Rusia) – Daiana Iastremska (Ucraina) 5-7, 6-3, 7-6;Petra Martic (Croaţia) – Hsieh Su Wei (Taiwan) 6-4, 6-3.

Astăzi, Simona Halep va debuta în optimi, cu sportiva tunisiană Ons Jabeur (45 WTA). Meciul va avea loc după ora 17.00. Halep şi Jabeur s-au mai întâlnit o singură dată, în 2018, la Beijing, când jucătoarea din Constanţa a abandonat la scorul de 6-1 pentru sportiva din Tunisia.

*Irina Bara (162 WTA) şi Gabriela Ruse (178 WTA) au făcut pasul spre optimile de finală din cadrul turneului ITF de la Cairo, dotat cu premii de 60.000 de dolari. În primul tur, Bara a câştigat duelul românesc cu GeorgiaCrăciun (356 WTA), venită din calificări, scor 3-6, 6-0, 6-4, după două ore şi 11 minute. În optimi, Bara va întâlni câştigătoarea meciului dintre Aziz Lamis Abdel (Egipt, 701 WTA), beneficiara unui wild card, şi Tereza Mrdeza (Croaţia, 251 WTA), venită din calificări. Gabriela Ruse a trecut de italianca Ştefania Rubini (309 WTA), scor 6-2, 6-4, după o oră şi 14 minute. Ruse va juca în meciul următor cu învingătoarea dintre Anastasia Komardina (Rusia, 213 WTA) şi Sandra Samir (Egipt, 375 WTA), beneficiara unui wild card. Pe tabloul principal al turneului de la Cairo mai este prezentă şi Irina Begu (97 WTA), cap de serie numărul 4, care va evolua în primul tur cu Maiar Sherif Ahmed (Egipt, 188 WTA).

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri