A dat lovitura vieții la jocuri de noroc, dar l-a înhățat Poliția pentru droguri: 5 ani la zdup. Ursulețul de pluș și mesajele drăgăstoase l-au dat de gol

joi, 16 mai 2024, 03:00
3 MIN
 A dat lovitura vieții la jocuri de noroc, dar l-a înhățat Poliția pentru droguri: 5 ani la zdup. Ursulețul de pluș și mesajele drăgăstoase l-au dat de gol

Un traficant de droguri începător a fost prins mai mult din greșeală, din cauza neglijenței unei cliente. Anchetatorii au bătut toate recordurile de viteze, de la depistarea primei tranzacții și până la arestarea traficantului trecând doar 27 de ore.

Culmea ghinionului pentru tânărul infractor: cu puțin timp înainte de a fi arestat câștigase o sumă importantă la jocuri de noroc. Va avea de așteptat cinci ani înainte de a se putea apuca să cheltuiască banii.

Un curier Sameday a sesizat ceva ciudat

Ancheta care avea să se soldeze cu trimiterea în judecată a lui Marian Gorea a început în după-amiaza zilei de 11 decembrie a anului trecut. Unui angajat al societății de curierat Sameday îi căzuse în mână un colet cu ambalajul deteriorat, conținând un ursuleț de pluș rupt în partea inferioară. În interiorul ursulețului se putea observa un pachet de țigări. Curierul dusese coletul suspect la sediul firmei, iar acolo fuseseră chemați și polițiștii. În pachetul de țigări, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate au găsit un pliculeț cu 0,92 grame de cannabis și două foi de hârtie format A4. Una dintre ele cuprindea mesajul „Poftă bună la verdele cela XOXO (acronim însemnând «îmbrățișări și săruturi», n.r.)”, iar cealaltă un „Contract” cu prevederi precum „X trebuie să fie mereu bun cu Y sau vor exista consecințe” ori „X va fi mereu cuminte și o va asculta pe Y”.

Polițiștilor nu le-a fost greu să deslușească situația. O tânără contactase un dealer de droguri, cumpărând de la acesta 2 grame de cannabis. Îi trimisese iubitului ei, drept cadou, jumătate. Mai departe, ancheta a decurs rapid. Fata a dat polițiștilor numărul de telefon al dealer-ului, pe care îl salvase sub numele de „Un drogat cu iarbă”. A doua zi, un investigator sub acoperire a luat legătura cu dealer-ul, stabilind să cumpere de la el 1,56 grame de cannabis contra sumei de 140 lei. S-au întâlnit în aceeași seară, în apropierea localului „Odeon” din Podu Roș. Imediat ce tânărul, îmbrăcat în pantaloni scurți și încălțat în șlapi, abia coborât din bloc, i-a dat investigatorului „marfa”, au intervenit polițiștii, care l-au reținut. În apartamentul tânărului s-au găsit aproximativ 1,5 kg cannabis și peste 700 grame de cristale de amfetamină și 3-CMC.

Tocmai ce câștigase 108.000 lei la jocuri

În cursul urmăririi penale, Marian Gorea a povestit că se apucase de trafic de droguri în septembrie. Originar din Cozmești, stătea în chirie în Iași, împreună cu unul dintre cei cinci frați ai săi. Cumpărase 1,5-1,8 kg de cannabis în mai multe tranșe și 700 grame de „cristal”, fără să știe măcar cum se cheamă substanțele achiziționate. Nu apucase să vândă prea mult, neavând o rețea de clienți constituită. Anchetatorii au reușit să mai identifice trei clienți ai lui Gorea, respectiv un elev de liceu, un student aflat în primul an de studii și un tânăr cunoscut de dealer la o petrecere desfășurată în Tiki Village.

Dosarul vizând activitatea lui Gorea a fost avansat Tribunalului în februarie, iar magistrații nu au avut nevoie decât de trei termene de judecată pentru a pronunța sentința, condamnându-l pe tânărul de 23 de ani la 5 ani de închisoare. Judecătorii au dispus și confiscarea de la Gorea a sumei de 5.875 lei și 630 de euro, obținuți din vânzarea de droguri. Polițiștii ridicaseră din apartamentul acestuia 77.900 lei și 200 de euro. În cursul cercetării judecătorești se stabilise însă că Gorea câștigase, cu puțin timp înainte de a fi arestat, în două rânduri, o sumă totală de 108.000 lei la o sală de jocuri de pe bulevardul Chimiei. Din total, 75.000 lei îi câștigase chiar pe 11 decembrie, cu o zi înainte de a face cunoștință cu anchetatorii. Banii câștigați legal îi vor fi restituiți. Sentința Tribunalului nu este definitivă, ea putând fi contestată în apel.

Comentarii