A depăşit coloana de la calea ferată: a câştigat procesul cu Poliţia la Judecătorie, dar a pierdut la Tribunal
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

A depăşit coloana de la calea ferată: a câştigat procesul cu Poliţia la Judecătorie, dar a pierdut la Tribunal

GALERIE
BJATM_bariera_Iasi
 • BJATM_bariera_Iasi
- +

Lipsa indicatoarelor rutiere era să-l scape pe un şofer de sancţiunea aplicată de poliţişti. Acesta fusese amendat pentru că depăşise pe contrasens coloana de maşini oprită la bariera de la BJATM. Deşi contravenţia consemnată în procesul-verbal întocmit de poliţişti părea clară, nu de aceeaşi părere au fost şi magistraţii Judecătoriei. 

Aceştia au constatat că nu se putea reproşa nimic formei procesului-verbal, legalitatea sa fiind în afara discuţiei. În aprecierea instanţei însă, poliţiştii nu demonstraseră comiterea unei contravenţii, situaţia de fapt fiind diferită de cea menţionată în procesul-verbal. 7

„Din actele depuse la dosar rezultă că, la data constatării faptei, nu exista un marcaj rutier cu linie continuă şi nici indicatoare rutiere «Oprirea interzisă», «Depăşirea autovehiculelor interzisă», «Sfârşitul interzicerii de a depăşi». Acest aspect rezultă şi din înregistrarea video depusă de intimat la dosarul cauzei”, au reţinut judecătorii, care au dispus anularea procesului-verbal de contravenţie. Inspectoratul Poliţiei Judeţene a avut mai mult noroc în faţa Tribunalului. Reanalizând cazul, magistraţii acestei instanţe au dispus ieri schimbarea sentinţei date la nivelul Judecătoriei. Această sentinţă fiind definitivă, şoferul va fi bun de plată.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X