„Diagnosticul şi tratamentul cancerului pentru toţi” va fi lansat până la sfârşitul anului 2021
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.04.2021

„Diagnosticul şi tratamentul cancerului pentru toţi” va fi lansat până la sfârşitul anului 2021

GALERIE
tratament
  • tratament
- +

Planul European lansat pe 3 februarie 2021 este structurat în jurul a patru domenii cheie de acțiune, cu 10 inițiative emblematice și multiple acțiuni de sprijin. Acesta va fi implementat utilizând întreaga gamă de instrumente de finanțare ale Comisiei, cu un total de 4 miliarde euro alocate pentru acțiuni de combatere a cancerului, inclusiv din programul EU4Health, Orizont Europa și programul Europa digitală.

 

Prevenția se va face prin acțiuni care abordează factori de risc cheie precum tutunul (cu scopul de a se asigura că mai puțin de 5% din populație consumă tutun până în 2040), consumul nociv de alcool, poluarea mediului și substanțe periculoase. O aplicație mobilă europeană pentru prevenirea cancerului, care urmează să fie finanțată în cadrul programului EU4Health, va oferi persoanelor informații despre cum să își reducă riscul de cancer. În plus, o campanie „HealthyLifestyle4All” va promova dietele sănătoase și activitatea fizică. Pentru a preveni cancerele cauzate de infecții (precum HPV), obiectivul Planului de Cancer este de a vaccina cel puțin 90% din populația țintă de fete din UE și de a crește semnificativ vaccinarea băieților până în 2030.

 Detectarea precoce a cancerului prin îmbunătățirea accesului, a calității și a diagnosticării și sprijinirea statelor membre asigurându-se că 90% din populația UE care se califică pentru screening-ul cancerului de sân, de col uterin și colorectal va beneficia de screening până în 2025. Pentru a sprijini realizarea acestui lucru, va fi prezentată o noua Schemă de screening pentru cancer, sprijinită de UE. De asemenea, va exista un sistem care monitorizează implementarea programelor de screening, vor fi elaborate ghiduri și recomandări de calitate pentru cancerul colorectal și pentru cancerul de col uterin și vor fi actualizate ghidurile pentru screeningul cancerului de sân. 
 
Diagnosticul și tratamentul prin acțiuni care să asigure o mai bună îngrijire integrată și cuprinzătoare a cancerului și abordarea accesului inegal la îngrijiri de calitate și medicamente. Până în 2030, 90% dintre pacienții eligibili ar trebui să aibă acces la centrele naționale de cancer conectate printr-o nouă rețea a UE. În plus, o nouă inițiativă -„Diagnosticul și tratamentul cancerului pentru toți”- va fi lansată până la sfârșitul anului 2021, pentru a contribui la îmbunătățirea accesului la diagnostic și tratamente inovatoare ale cancerului și o Inițiativă europeană pentru înțelegerea cancerului (UNCAN.eu) va ajuta la identificarea persoanelor cu nivel înalt de risc la cancerele frecvente (comune). 
 
Noul Parteneriat pentru Medicina Personalizată, care urmează să fie înființat în 2023 și finanțat în cadrul programului Orizont Europa, va identifica prioritățile pentru cercetare și educație în medicina personalizată, va sprijini proiectele de cercetare privind prevenirea, diagnosticarea și tratamentul cancerului și va face recomandări pentru implementarea abordării medicale personalizate în practica medicală zilnică.
 
Îmbunătățirea calității vieții pacienților cu cancer și a supraviețuitorilor, incluzând reabilitarea, recurența potențială a tumorii, boala metastatică și măsurile de sprijinire a integrării sociale și a reintegrării la locul de muncă. Va fi lansată o „Inițiativă pentru o viață mai bună pentru pacienții cu cancer”, care se va concentra pe îngrijirea ulterioară.
 
 O atenție deosebită va fi acordată copiilor, prin lansarea „Inițiativei de ajutorare a copiilor cu cancer”, pentru a se asigura că cei mici au acces la detectare, diagnostic, tratament și îngrijiri rapide și optime. În cele din urmă, pentru a identifica tendințele, disparitățile și inegalitățile dintre statele membre și regiuni, în 2021 va fi creat un Registru al inegalităților în materie de cancer.
 
În plus, pentru a sprijini noile tehnologii, cercetarea și inovarea, va fi lansat un nou Centru de cunoaștere a cancerului, care va ajuta la coordonarea inițiativelor științifice și tehnice legate de cancer la nivelul UE. Va fi creată o Inițiativă europeană privind imagistica cancerului pentru a sprijini dezvoltarea de noi instrumente asistate de computer, pentru a îmbunătăți medicina personalizată și soluțiile inovatoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Europa se loghează în reţea

Lucian DÎRDALA

Europa se loghează în reţea

Platforma digitală, accesibilă la adresa futureu.europa.eu (cu posibilitatea selectării limbii române), îi invită pe cetăţenii „obişnuiţi” să-şi spună părerea sau să reacţioneze la postările altora, operând asemenea unei reţele sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Sigur că tot talentul, pregătirea minuţioasă şi inspirată la Conservatorul din Bucureşti cu profesorul Constantin Bugeanu (din păcate, rolul său de pedagog în formarea dirijorilor afirmaţi ulterior este trecut astăzi sub tăcere...), pregătirea permanentă după absolvire l-au detaşat pe Cristian Mandeal din rândurile generaţiei sale, dorinţa de a învăţa în continuare, de a-şi înfăptui concepţia interpretativă fructificând ocaziile apărute, i-au asigurat evoluţia. 

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

pulspulspuls

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Atenţie mare în aceste zile nu numai la ştirile politice mai şugubeţe, stimaţi telespectatori, ci şi la alea economice mai săltăreţe, că şi de-aici pot sări iepuri după care să alergi de-ţi ies ochii din cap şi tot să nu-i prinzi. 

Caricatura zilei

Fără facebook

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.