anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 14.08.2022

„Dialogul plastic” - Inedită expoziţie de pictură la Palatul Culturii

GALERIE
Ioan_Sbârciu_Birzu_Zamfira
 • Ioan_Sbârciu_Birzu_Zamfira
- +

 „Metaforă”, expoziţia de pictură propusă de artiştii Ioan Sbârciu şi Zamfira Bîrzu bucură publicul iubitor de artă la Muzeul de Artă de la Palatul Culturii. Aceasta poate fi admirată până la data de 17 iulie. Vernisajul expoziţiei a fost organizat în data 1 iulie, începând cu ora 17.00, în prezenţa artiştilor, invitaţi fiind criticii de artă Maria Bilaşevschi şi Petru Bejan.

 „Dialogul plastic Zamfira Bîrzu - Ioan Sbârciu pleacă de la interpretarea noţiunii de metaforă, cu ramificaţii teosofice, filosofice, spirituale, conceptuale. De fapt, o luare de conştiinţă manifestă, prin eliberarea de sub hegemonia tehnicii şi trecerea simbolică sub hegemonia artei”, afirmă criticul de artă Maria Bilaşevschi.

Ioan Sbârciu a absolvit Institutul de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, specializarea Pictură, clasa profesorului Petre Abrudan. Profesor universitar doctor, fost rector al Universităţii de Artă şi Design Cluj-Napoca, artistul are în palmares numeroase expoziţii personale în ţară şi străinătate, fiind, de asemenea, iniţiatorul şi organizatorul multor expoziţii de grup, în Franţa, Spania, Republica Moldova, Suedia, Germania, Marea Britanie etc.

Ioan Sbârciu a absolvit Institutul de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca

Zamfira Bîrzu a absolvit Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi, Facultatea de Arte Plastice Decorative şi Design, specialitatea Pictură, clasa Prof. Adrian Podoleanu, urmând apoi o bursă de cercetare şi documentare la Biblioteca Naţională Centrală Roma, Italia. Artista are în palmares numeroase expoziţii personale şi de grup, atât în ţară, cât şi în străinătate, iar lucrările sale fac parte din colecţii private din România şi din afara graniţelor ţării. Este Doctor în domeniul Arte Vizuale, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România – Filiala Iaşi.

Zamfira Bîrzu a absolvit Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi, Facultatea de Arte Plastice Decorative şi Design

Evenimentul este organizat de Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova”, în parteneriat cu Uniunea Artiştilor Plastici din România – Filiala Iaşi şi Centrul de Cercetare Pictură - Practici Vizuale Contemporane. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.