anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

sambata, 04.02.2023

„Directorul Aeroportului să demisioneze sau să fie revocat“

GALERIE
Catalin Bulgariu
  • Catalin Bulgariu
- +

Liberalii ieşeni reclamă depăşirea termenului până la care trebuia să fie aprobat planul de management propus de directorul general al aerogării. Replica lui Cătălin Bulgariu: „Nu comentez declaraţii politice“.

„Nu mai avem director la Ae­roport“, a afirmat ieri Romeo Vatră, consilier judeţean şi vicepreşedinte al PNL Iaşi. El a explicat că, pe 14 mai, conducerea executivă a aerogării a fost preluată de Cătălin Bulgariu, care avea obligaţia, conform legii, să prezinte în termen de 60 de zile un plan de management. Consiliul de Administraţie al Aeroportului trebuia, la rândul lui, să se pronunţe pe acest plan în termen de 20 de zile. Sunt prevederi ale Ordonanţei 109/ 2011, privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, despre care liderul liberal susţine că au fost încălcate. „Pe 7 iulie, planul a fost discutat în şedinţa Consiliului de Administraţie. Până pe data de 2 august, CA avea obligaţia să se pronunţe asupra acestui plan de management, or, până la această oră, el nu este aprobat de Consiliul de Administraţie“, a spus Vatră. „Sunt două variante“, a continuat el: „ori îşi dă demisia, aşa cum a promis dacă nu i se aprobă planul de management, ori este revocat din funcţie“.

Amintim că, săptămâna trecută, preşedintele Consiliului de Administraţie ne-a declarat că planul a fost depus la Consiliu în termenul legal şi că e în regulă. „A fost analizat în şedinţă ordinară, au fost obiecţiuni, s-a întors îna­poi, l-a refăcut, l-a depus din nou, s-a discutat şi mai trebuiau unele completări. În termenul de 20 de zile, lucrarea directorului Bulga­riu a fost întoarsă de două ori până să capete forma finală“, a precizat Mitică Rebegea. E de aşteptat ca, la întrunirea de săptămâna viitoare a plenului CJ, di­rectorul Aeroportului să fie convocat din nou ca să-şi prezinte planul managerial. Totuşi, „la CJ ajunge numai planul de administrare al CA“, afirma Cătălin Bulgariu cu o săptămână în urmă. Ieri, directorul Aeroportului ne-a spus că nu comentează declaraţiile politice ale lui Romeo Vatră. „Domnul Vatră este portavocea domnului Anghel (fostul director general al Aeroportului până în decembrie, n.r.) şi este păcat ca un partid cu vechime, cum este PNL, să ducă mai departe acuzaţiile acestuia“, s-a mulţumit să declare Bulgariu.

Scrisoarea de aşteptări, aprobată anul trecut de CJ prin Hotărârea nr. 185, „este un plagiat după scrisoarea de aşteptări a Aeroportului din Oradea. Sunt paragrafe întregi care sunt identice“, a reclamat Romeo Vatră, ieri, într-o conferinţă de presă. „Putem afirma că Ma­ricel Popa este un plagiator? Sigur că da“, a adăugat el, făcând aluzie la acuzaţiile de plagiat lansate săptămâna trecută de preşedintele CJ la adresa conducerii Industrial Park Leţcani, care a prezentat un regulament al unui parc din Oradea în loc de un document propriu. Directorul parcului a replicat atunci că regulamentul orădean a fost dat doar ca exemplu şi că documentaţia pentru aprobarea propriului set de norme e depusă deja la Consiliul Judeţean, dar şeful CJ nu şi-a retras acuzele. Document de lucru care precizează performanţele aşteptate de la administraţia şi de la conducerea executivă ale Aeroportului, scrisoarea de aşteptări a fost aprobată în mai anul trecut într-una din cele mai tensionate şedinţe ale CJ. Atât Romeo Vatră, cât şi directorul de atunci al Aeroportului avertizau la acea vreme că scrisoarea propusă are carenţe şi că s-ar putea ajunge cu hotărârea de CJ în contencios administrativ, lucru care s-a şi întâmplat.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.