anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

vineri, 24.03.2023

A disparut sângele Elodiei de la dosar. O nouă zi de judecată pentru Cioacă

GALERIE
Cioaca, Elodia
 • Cioaca, Elodia
- +

Zi decisivă azi la Curtea de Apel Piteşti în dosarul "Cioacă-Elodia"! Cele două judecătoare ale instanţei de apel vor spune dacă se vor reface anumite rapoarte/expertize şi, eventual, vor constata/explica de ce nu s-a păstrat sângele Elodiei pentru contraexpertize.

La termenul precedent al procesului în care este judecat apelul ex-poliţistului Cioacă împotriva sentinţei prin care a fost condamnat la 22 de ani de închisoare pentru că şi-ar fi omorât soţia, instanţa a stabilit/amânat pentru azi "pronunţarea asupra probelor vizând refacerea rapoartelor de constatare tehnico-ştiinţifică şi efectuarea unor expertize noi". Dacă azi se va decide eventuala refacere a expertizelor, peste câteva zile, respectiv vineri, vor avea loc şi câteva audieri de maximă importanţă. Aşadar, o săptămână de foc pentru acest caz care, de mai bine de şase ani, ţine o ţară întreagă cu sufletul la gură. 

Întrebată ce am putea afla, în această etapă intermediară, de la instanţa de apel, avocata Maria Vasii, care-l reprezintă pe Cristian Cioacă în proces, s-a limitat să ne dea un răspuns sec şi... la obiect: "Mâine ( n.r. - azi) nu este termen propriu-zis. Urmează doar ca instanţa să pronunţe, prin Serviciul Registratură, soluţia cu privire la expertize. Respectiv dacă se admite sau nu efectuarea expertizelor. (...) Doamnele judecătoare ar trebui să constate cele afirmate chiar de către procurorul de şedinţă, respectiv că au fost distruse probele de referinţă, că nu exista eşantionul doi (n.r. - cu presupusul sânge al Elodiei)". 

Dintre toate neconcordanţele /controversele mai mari sau mai mici ale cauzei, Cioacă subliniază ca o inadvertenţă majoră ”stabilirea profilului genetic al lui Ghinescu Elodia Marilena pe baza unor probe care nu se regăsesc în cercetările efectuate la faţa locului, probe care, ulterior, au fost consumate în urma analizelor, excluzând astfel posibilitatea efectuării unei contraexpertize”. 

Detalii pe www.ziarulring.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Duşmanii democraţiei

Alexandru CĂLINESCU

Duşmanii democraţiei

„China e altceva”? Nu: e un regim comunist dur, o ţară a partidului unic şi în care mişcările fiecărui cetăţean sunt strict supravegheate. O victorie a „modelului” chinez ne-ar readuce în punctul din care am sperat că ne-am desprins.

opinii

Sateliţi

Neculai SEGHEDIN

Sateliţi

Cuvântul satelit a intrat, de multă vreme, în limbajul şi în cultura de masă. Se vorbeşte de oraşe satelit, personaje satelit, partide satelit etc., oricum, entităţi care au o libertate limitată, fiind legate puternic de o autoritate supremă. În prezent există câteva mii de sateliţi, nu toţi activi şi foarte puţini vizibili.

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

Codrin Liviu CUȚITARU

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

The Closed Circle e romanul dezamăgirilor maturizării, urmărind, cu asiduitatea victorienilor Charles Dickens şi George Eliot (daca ar fi să fac două filiaţii culturale, tot în spaţiul anglofon), modul în care marile speranţe se transformă, ultimativ, în marile depresii. Dincolo de destinele protagoniştilor, The Closed Circle (...) studiază şi destinul comunitar.

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

George ŢURCĂNAŞU

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

Înaintea acestei serii de texte scurte pe care v-o propun astăzi, doresc să fac o precizare. Când critic Bucureştiul, nici pe departe nu îmi îndrept privirea către bucureştenii oneşti, ci doar către autorităţile centrale, ce asigură guvernanţa naţională. Dacă ar fi fost bună, nu aş fi avut decât cuvinte de laudă. Dar e rea, iar impactul negativ al politicilor regionale duc la descompunerea din ce în ce mai accelerată a teritorialităţii noastre regionale. 

pulspulspuls

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Pe astăzi, stimaţi telespectatori, dacă tot pare în sfârşit că vine primăvara, haideţi să vă spunem câteva şi despre unii seniori din târg care au multe primăveri, multe din ele prin politichie sau, oricum, pe banii noştri. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.