„Diversitatea” - tăvălug?!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 19.09.2021

„Diversitatea” - tăvălug?!

GALERIE
nicolae cretu
  • nicolae cretu
- +

Au fost câteva zile de destul de zgomotoasă agitaţie jurnalistică, mediatică, stârnită de tema „fierbinte” a educaţiei sexuale, neapărat de introdus, cel puţin după unii, ei da, de urgenţă, chiar heirupist, şi în şcolile din România. 

Deşi nu e nicio îndoială că, şi fără atâtea semne de excesivă precipitare pe un atare drum, zelul tăios afişat al „reformatorilor” în domeniu tot ar fi avut, oricum, de înfruntat, motivate sau nu, nu puţine cabrări, peste toate astea au mai picat şi arogante reacţii, nu doar iritate, ci de-a dreptul ameninţătoare, pe un ton ultimativ, ca aceea a mult prea nervosului domn Rutte (Olanda), cu aerul său (şi aerele) de vajnic apărător al „valorilor UE”. Efect cert, singurul, saltul lui „peste cal” l-a făcut pe scorţosul Orban de la Budapesta să pară, dacă nu cumva să şi fie, de bun simţ de data aceasta, aşa „urechit” de la Bruxelles.

La noi s-a ajuns, ca de obicei, la cunoscutul soi de tentative ale licitaţiei de simetrice deformări, impetuos şarjate de ambele părţi ale grăbit stivuitelor baricade: sumar şi steril… belicoase. De pildă, pe B1tv aveai parte de, mereu reluate, zdravene „porţii” de tandre mozoleli gay, lesbi, ostentative imagini de kissing homo vădit „provocator”, menite să stârnească greaţa (firească la atâta dezmăţare) a telespectatorilor hetero, de ambele sexe. De cealaltă parte, voci 150% „europene”, ca a lui Cioloş, îi caricaturizau, expeditiv, pe „ceilalţi” ca pe nişte înapoiaţi, încremeniţi în mentalităţi de Ev Mediu, temători că vor fi fugăriţi, cu cipuri scoase la atac, de promotorii „diversităţii”. La urma urmelor, un fals grosolan pe ambii versanţi, pe alocuri eşuând într-un involuntar, dar dezinvolt grotesc, vai… „polemic”.

Cum li s-a replicat, cu luciditate, febrililor noştri „modernizatori” ai educaţiei sexuale, „lecţia” cu pricina nu e soluţia magică pentru evitarea maternităţii la pubertate, care li se trage de la „socializări” internaute, sărăcie adesea, moft aşişderea şi mai ales… prostie. Dar de fapt ce anume explică urgenţa „vitală” a „şcolarizării” sexuale, şi încă de foarte devreme, dacă nu o presiune, inclusiv politică, electorală, a minorităţilor de orientare sexuală LGBTQ…, ţintind o promovare a sexualităţii „diversificate” drept tot atât de normală în ochii lor ca şi cea „inerţială”, „învechită” şi „asupritoare” a indivizilor hetero, femei şi bărbaţi, cu optica lor „conservatoare”, care le trezeşte elanuri combative, reformatoare, iată, luate în seamă şi de lideri politici, sensibili la „dinamismul” şi revendicările, în creştere, ale „minorităţilor” bătăioase şi influente.

Ieşirea nervoasă, nestăpânită, a lui Mark Rutte arată bine ce iese din confundarea planurilor: ameninţări, „uşa” scoaterii din UE a „rebelilor”. Dar ţările, neamurile au culturile lor distincte, peste care nu poate veni, „nivelator” cu anasâna, nici tăvălugul UE. Nu-i persecută nimeni pe cei din LGBTQ, orientarea sexuală a unuia sau altuia/alteia e de domeniul vieţii private a persoanei şi, ca atare, are toată libertatea. Asta da, e o valoare, şi nu numai în UE. Dar dacă prin educaţia sexuală în şcoli se urmăreşte o propagare, oficial/etatic încurajatoare, a „deschiderii” majorităţii către opţiunile minorităţilor, pe calea „totul este la fel de normal”, atunci este dreptul fiecărei naţiuni să decidă pentru ea însăşi ce i-ar prii şi ce nu. Pentru că a nu confunda normalul majorităţii cu „normalul” doar pentru sine (x,y,…) al „minorităţilor” este o necesitate, logică, de „igienă” a mentalităţilor şi a urmărilor lor, inclusiv demografice.

Sau, oare, chiar vrea UE să dea apă la moară lui Putin şi putinismului, cu băşcălia lor vs „Gayropa”? Putem fi siguri, toată zarva asta nu se va ostoi cu una, cu două...

Nicolae Creţu este profesor doctor în cadrul Facultăţii de Litere, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, critic şi istoric literar

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grand Slam, povestea unei himere

Nicolae GRECU

Grand Slam, povestea unei himere

Singurătatea lui Djokovic, în faţa fileului şi a lui Medvedev, a fost definitorie cu un game înaintea finişului, când dârzul reprezentant al unui neam de luptători, a izbucnit în lacrimi.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (IV)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (IV)

Seria consideraţiilor etimologice din sfera mai largă a pescuitului este continuată de câteva cuvinte româneşti importante referitoare la ambarcaţiuni.

Înălţarea Sfintei Cruci şi cele patru etape ale mântuirii

pr. Constantin STURZU

Înălţarea Sfintei Cruci şi cele patru etape ale mântuirii

La mijlocul primei luni a anului bisericesc prăznuim Înălţarea Sfintei Cruci. Istoric vorbind, această sărbătoare aminteşte de două evenimente: găsirea Sfintei Cruci la Ierusalim de către Sfânta Împărăteasă Elena şi înălţarea ei în văzul tuturor în acea zi, dar şi pe 14 septembrie 335, imediat după sfinţirea primei Biserici a Învierii Domnului, zidită de Sfântul Împărat Constantin cel Mare, respectiv aducerea Sfintei Cruci înapoi în Ierusalim, pe 14 septembrie 630, după ce a fost recuperată de la perşi de către împăratul bizantin Heraclius.

Determinantele spiritual-religioase, paspartuul pentru înţelegerea resorturilor democraţiei liberale anglo-saxone

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Determinantele spiritual-religioase, paspartuul pentru înţelegerea resorturilor democraţiei liberale anglo-saxone

Democraţia liberală din Statele Unite ale Americii şi Anglia a fost influenţată pozitiv de impactul diverselor „religii ale raţiunii”, precum deismul sau teismul. Acestea au jucat un rol de mediator între sistemul socio-politic al teoriei raţionale a drepturilor naturale şi cel religios. Aceste noi religii seculare nu reprezentau decât contracţii instituţionale ale religiilor tradiţionale, născute prin acţiunea revoluţiilor franceză şi americană. 

pulspulspuls

O mare dilemă a Iaşului înaintea congresului liberal: Orban, Cîţu sau coviduţu’?

O mare dilemă a Iaşului înaintea congresului liberal: Orban, Cîţu sau coviduţu’?

Apropo de congresul liberal cu alegeri de lider care bate la uşă, ce va fi de azi egzact într-o săptămână, cică printre unii liberalii mai vechi se vorbeşte că jocurile ar fi deja făcute, iar Cîţu ar avea deja cam două treimi din voturi de partea lui.

Caricatura zilei

PNDL3

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.