“Dorim să dăm o voce victimelor violenţei domestice care nu pot să se exprime”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

“Dorim să dăm o voce victimelor violenţei domestice care nu pot să se exprime”

A declarat ieri la Iaşi ambasadorul Franţei, Michele Ramis.

GALERIE
Michele Ramis
  • Michele Ramis
- +

Ambasadorul Franţei, Michele Ramis, şi principesa Maria, ca reprezentantă a Casei Regale a României, au transmis un mesaj comun, ieri, la Iaşi, împotriva violenţei domestice. Excelenţa Sa, Michele Ramis, ambasadorul Franţei, şi principesa Maria au vizitat centrul “Hecuba” unde sunt ocrotite mamele şi copiii în dificultate. 

Au vorbit cu femeile din centru, iar cuvintele încurajatoare venite din partea celor două personalităţi le-au făcut pe ieşence să îşi dorească să meargă mai departe. Ambasadorul Franţei în România a declarat că a fost foarte impresionată pentru că este util să existe asemenea structuri care să ocrotească femeile, victime ale violenţei domestice.

“Am venit aici deoarece suntem femei ale căror voci sunt ascultate. Suntem voci cu rezonanţă şi dorim să le dăm o voce victimelor violenţei domestice care nu pot să se exprime. Şi să spunem că aceste violenţe domestice sunt inacceptabile, sunt încălcări ale drepturilor omului”, a precizat Michel Ramis. La rândul ei, principesa Maria a spus că a fost impresionată.

“Este un loc foarte important, iar acest subiect este mai aproape de inima mea“. Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a precizat că “mulţumeşte Ambasadei Franţei şi Casei Regale. Violenţa domestică afectează toată comunitatea europeană. Ne confruntăm, ca orice autoritate publică, cu o incoerenţă legislativă în protejarea femeii ca mamă, soţie sau ca gen feminin. Avem o incoerenţă în aplicarea legii atunci când trebuie să intervină un poliţist în cazul violenţei domestice. Iaşul are tot lanţul acestei proceduri, avem un centru unde preluăm violenţa care se întâmplă imediat, avem comisia de extragere a victimei din domiciliul conjugal, avem Hecuba unde le ocrotim 18 luni, o grădiniţă şi un număr de locuinţe unde să relocăm familiile”. La Hecuba sunt ocrotite în acest moment 17 mame şi 30 de copii. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Alexandru LĂZESCU

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Deşi în plan emoţional sunt de înţeles dezamăgirile privind formarea noii alianţe de guvernare PNL-PSD şi comportamentul lui Iohannis, acestea sunt expresia unei viziuni idilice asupra politicii, fără nici o legătură cu realitatea.

Filmuletul zilei

opinii

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Nichita DANILOV

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Citit cap-coadă, poemul lui Robert Şerban e cât se poate de coerent. Imaginile se leagă între ele, ideile sunt duse până la capăt. Aproape nimic nu e lăsat la voia întâmplării. Şi faptul acesta e de-a dreptul fascinat. Oare de ce dadaiştii nu alegeau o temă? De ce scrisul lor e disparat, alcătuit din unghiuri, cercuri şi linii frânte ce par a nu avea prea multe puncte comune cu realitatea?? Hazardul poate fi provocat şi apelând la logică şi raţiune. La inspiraţie poetică.

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Ciprian IFTIMOAEI

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Articolul din această săptămână încheie seria dedicată evenimentelor demografice (natalitatea, mortalitatea, nupţialitatea şi divorţialitatea) analizate pe baza statisticilor oficiale, relevante la nivel naţional şi pentru judeţul Iaşi. În luna martie 2021 s-a înregistrat cel mai mare număr de divorţuri din perioada ianuarie 2020 - septembrie 2021: 2702 divorţuri, iar trendul a rămas constant, cu peste 2000 de separări de cupluri, până în iunie 2021.

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

Michael ASTNER

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

În loc de motto: Să luptăm pentru pace până nu mai rămâne piatră peste piatră!

pulspulspuls

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Aventurile consilierului Balalaicu de la partidoiul ieşean, care caută un post bun pe la vreun minister, dar, desigur, s-ar mulţumi şi cu ceva pe plan local, dar care musai să producă caşcaval, aventuri pe care le-am povestit aici la gazetă exclusiv din dorinţa de a arăta cum merg lucrurile în politichia ieşeană, au stârnit un interes neaşteptat în rândul cititorilor noştri şi nu numai. 

Caricatura zilei

Moș Nicoale & Co

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.