„Dosarele Siberiei“, pe scena Teatrului Naţional
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

„Dosarele Siberiei“, pe scena Teatrului Naţional

GALERIE
Teatru Iasi
  • Teatru Iasi
- +

Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“ din Iaşi pregăteşte, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, două reprezentaţii care vor avea loc pe scena Sării Mari. Spectacolele sunt realizate de către Teatrul Naţional „Mihai Eminescu“ din Chişinău, în fiecare an Naţionalul ieşean primind în această perioadă cele mai apreciate piese ale teatrului din Chişinău, demersul aflându-se la cea de-a şaptea ediţie. 

Astfel, pe data de 24 ianuarie, publicul ieşean va avea ocazia să urmărească piesa „Dosarele Siberiei“, urmând ca a doua zi, pe 25 ianuarie, să poată fi urmărit spectacolul „Cine l-a trezit pe Yorick“, ambele reprezentaţii urmând să fie jucate de la ora 19.00, la Sala Mare. „Dosarele Siberiei“, piesa care va fi jucată pe 24 ianuarie la Iaşi, a avut premiera anul trecut, pe 5 iulie, după un scenariu semnat de Petru Hadârcă şi Mariana Onceanu, după memoriile Margaretei Spânu-Cemârtan şi ale lui Ion Moraru. Regia piesei este realizată de Petru Hadârcă, scenografia, decorul şi costumele de Irina Gurin, expresia corporală de Irina Slobodeaniuc, proiecţia video de Ian Onică, luptele scenice de Oleg Mardari, iar secvenţele video de OWH Studio.

„Cu acest spectacol aprindem o lumânare în amintirea celor ucişi, mutilaţi, chinuiţi şi umiliţi de regimul comunist în ţinuturile îndepărtate ale Siberiei şi Kazahstanului, în GULAG-ul sovietic“, subliniază Petru Hadârcă, autorul şi regizorul spectacolului. „Cine l-a trezit pe Yorik“ a avut premiera pe 14 decembrie 2019, după un text de William Shakespeare adaptat de Alexandru Vasilachi, regizorul spectacolului. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre 2024

Cătălin ONOFREI

Spre 2024

Spion rus ori doar simplu mercenar român, Ponta s-a activat şi a apăsat deja butonul roşu!

Filmuletul zilei

opinii

Zona de confort

Briscan ZARA

Zona de confort

E o poziţie în care am putea sta la nesfârşit, pe care o căutăm în momentele grele, o regretăm când o pierdem, dar pe care de multe ori o şi urâm pentru că nu ne oferă nimic deosebit. Cu toţii căutăm şi găsim această stare, fără ea e greu de trăit. Pentru că vrem sa ne simţim confortabil, liniştiţi, relaxanţi. Ca orice pe lumea asta însă, foarte rar recunoaştem când suntem într-o asemenea stare şi o apreciem extrem de puţine ori.

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Ciprian IFTIMOAEI

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a stabilit ca pe data de 15 mai a fiecărui an să se aniverseze Ziua Internaţională a Familiei pentru a sublinia importanţa pe care comunitatea internaţională o acordă familiilor. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului şi a Patriarhiei Române, ziua de 15 mai a devenit zi de sărbătoare a familiei şi în România. Pentru anul 2021, Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a propus ca temă de reflecţie „Familiile şi noile tehnologii”.

Trilogia. Ultimul capitol

Mihai DORIN

Trilogia. Ultimul capitol

Drama universităţilor româneşti în primele decenii ale regimului comunist nu era un subiect lesne de acceptat la începutul anilor ’90 de comunitatea academică. Istoricul Dănuţ Doboş a constatat acest decalaj dintre subiectul istoric şi receptori, preferând, pentru început să se adreseze publicului larg.

pulspulspuls

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

Nu ştim dacă aţi observat în ultimele zile cam cât de tare a decăzut Iaşul, odată cu penaliada marilor cârmaci liberali, dar haideţi să vă atragem noi atenţia la un aspect care poate v-a scăpat. 

Caricatura zilei

Descoperire științifică

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.