Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

A doua „ţeapă” luată de hoţii care l-au prădat pe actorul Ion Sapdaru

GALERIE
ion-sapdaru
  • ion-sapdaru
- +

După ce nu au găsit mare lucru de furat în casa de vacanţă, atacatorii s-au trezit şi cu măriri de pedepse în instanţă, deşi ceruseră reducere.

Hoţii care au spart casa de vacanţă a cunoscutului actor, scenarist şi regizor Ion Sapdaru au luat „ţeapă”. Condamnat în primă instanţă la închisoare cu executare, unul dintre hoţi a contestat sentinţa. Magistraţii Curţii de Apel i-au admis apelul, pentru că hoţul avea dreptate: judecătorii din Răducăneni greşiseră în cazul lui. Îi dăduseră o pedeapsă prea mică.

Victor Mîndru a fost judecat pentru două furturi săvârşite în martie 2019. În cadrul primului, Mîndru spărsese locuinţa unui vecin plecat la muncă în Italia. De acolo a furat două televizioare, un laptop, un uscător de păr, un sistem de navigaţie, un aparat foto şi patru inele de aur, în valoare totală de 5.700 de lei. A spart unul dintre televizoare în timpul transportului şi a fost nevoit să-l arunce. Pe al doilea, l-a vâdut pe datorie unui prieten. Bijuteriile le-a dat altui prieten, care le-a amanetat contra 800 de lei. Tot acestuia i-a dat în păstrare şi camera foto şi aparatul GPS. Laptopul l-a dat unui ieşean, ca plată pentru un tatuaj.

După 8 zile de la primul furt, Mîndru a mai încercat o lovitură, de această dată fiind aleasă casa de vacanţă a lui Sapdaru, locuită doar ocazional, la Prisăcani. Împreună cu O.F.B., minor la acea dată, Mîndru a forţat cu o ţeavă lacătul pus la uşă şi a intrat. Cei doi nu au găsit însă mai nimic care să merite furat. Până la urmă, au ieşit din casă doar cu o găletuşă care conţinea aproximativ 30 de lei în fise de 10 şi 50 de bani. Mărunţişul era păstrat de Sapdaru ca miză pentru ocaziile când avea parteneri de table în vacanţă.

Cei doi au fost judecaţi sub acuzaţia de furt calificat, fiind pasibili de până la 5 ani de închisoare. Ca minor, O.F.B. a fost condamnat la o internare de un an şi jumătate într-un centru educativ. Lui Mîndru i s-a stabilit o pedeapsă de 3 ani de închisoare, cu executarea în regim de detenţie. Nemulţumit de sentinţă, Mîndru a atacat-o în faţa Curţii de Apel. În analiza cazului, magistraţii acestei instanţe au constatat că judecătorii din Răducăneni apreciaseră greşit faptele. Ei l-au condamnat pe Mîndru pentru două fapte de furt, când ar fi trebuit să ia în considerare o singură faptă, dar de furt în formă continuată. Luând în calcul şi fapte comise anterior, pentru care fusese deja condamnat, magistraţii Curţii de Apel au decis desfiinţarea sentinţei date de Judecătoria Răducăneni. Rejudecând dosarul, judecătorii au păstrat condamnarea iniţială la trei ani de închisoare, la care au adăugat însă un spor de 6 luni. Sentinţa pronunţată de Curtea de Apel este definitivă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri