“e-Hoţia”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

“e-Hoţia”

Guvernul sesizează ICCJ pentru nereguli în cheltuirea banilor la “e-Romania 2”, în perioada 2010-2011.

GALERIE
ICCJ-e Romania
  • ICCJ-e Romania
- +

Guvernul va sesiza Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) pentru cercetarea unor posibile fapte de natură penală în cheltuirea de către Ministerul Conunicaţiilor, în perioada 2010-2011, a banilor alocaţi din Fondul de rezervă bugetară pentru portalul de informaţii “e-Romania 2”.

 Proiectul, componentă a “Programului naţional e-Romania” , a avut ca obiectiv principal dezvoltarea unui portal cu informaţii despre toate localităţile din România. Inspectorii Corpului de control al primului-ministru au idenificat nereguli în organizarea licicitaţiei pentru atribuirea contractului şi cheltuirea fondurilor. Din Fondul de rezervă bugetară au fost alocate 11,9 milioane lei acestui proiect, valoarea totală a contractului fiind de 49,9 milioane lei cu TVA. Conform constatărilor, atribuţiile de coordonare au fost delegate secretarului general al Ministerului Comunicaţiilor, care nu a aprobat însă caietul de sarcini. Valoarea estimată a cotractului a fost determinată netemeinic, fără precizarea unităţilor de măsură şi a cantităţilor de servicii contractate, iar ofertei depuse de firma Omnilogic i-au fost acordate puncte nejustificat. Omnilogic a fost înfiinţată în 1992 şi este unul dintre cei mai mari distribuitori IT&C de pe piaţa românească, cu afaceri de 234,35 milioane de lei în 2011, potrivit datelor Ministerului Finanţelor. Asociaţii firmei sunt GT Holding GmbH Austria - 50% şi Camps Bay Invest AG (Liechtenstein) - 50%. Inspectorii susţin că din verificările efectuate au rezultat indicii privind falisificarea unui document referitor la desfăşurarea procedurii de atribuire şi înlocuirea unei file din oferta declarată câştigătoare, legată de un număr de înregistrare fals pentru o notă justificativă care trebuia întocmită înainte de transmiterea anunţului de participare spre publicare în SEAP şi fila din ofertă privind serviciile de mentenanţă, nesemnată de ofertant şi fără antet. De asemenea, recepţia echipamentelor a fost formală, deoarece bunurile nu au fost dezambalate, astfel că nu exista suficient temei pentru efecturea plăţilor, şi a influenţat executarea contractului, în sensul că ulterior a fost nevoie de organizarea unei noi recepţii, ceea ce a cauzat o amânare a termenelor de realizare a altor etape ale contractului. De la data efectuării primei recepţii şi timp de două luni, ehipamentele hardware de 5,1 milioane lei au fost depozitate în condiţii improprii, fiind abandonate în parcarea subterană a Centrului Naţional “România Digitală”, fără ca reprezentanţii ministerului să asigure integritatea şi integralitatea acestora. Comisia de recepţie a descărcat furnizorul de orice obligaţie pentru instruirea personalului deşi portalul nu era finalizat, iar activităţile de instruire nici nu au fost efectuate conform contractului, ministerul nominalizând doar 12 persoane ce urmau să participe la fiecare modul de instruire deşi furnizorul a cerut 6 persoane pentru fiecare din cele 9 module. Inspectorii mai arată că pentru portalul de informaţii nu a fost asigurat volumul informaţional necesar, nerespectându-se astfel volumul minim de informaţii iniţial ce trebuia introduse în portal conform caietului de sarcini, iar pe parcursul analizei aplicaţiei au fost sesizate mesaje de eroare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

Dan CONSTANTIN

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

După cum se poate observa din cele trei cazuri, atât intervenţia, cât şi neintervenţia Poliţiei provoacă pierderi de vieţi omeneşti.

Filmuletul zilei

opinii

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Nichita DANILOV

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Consider că nu e simplu să scrii un reportaj contemplându-ţi de pe marginea prăpastiei propriul tău abis existenţial în care simţi că luneci fără să găseşti un punct de echilibru.

Noii infractori

Dana ȚABREA

Noii infractori

În cadrul Maratonului dramaturgiei israeliene pe scene româneşti, derulat între 14 şi 16 aprilie, cele cinci teatre partenere (Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti, Teatrul „L.S. Bulandra” Bucureşti şi Teatrul de Stat din Constanţa), propun publicului, cu ocazia Zilei Naţionale a Israelului, montări ale pieselor unor autori israelieni de prestigiu, precum Edna Mazia, Hillel Mittelpunkt, Zadok Zemach, Savyon Liebrecht sau Hanoh Levin.

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Michael ASTNER

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Ultima întrebare a interviului (din Die Welt) luat de Mara Delius politologului Mark Lilla (despre care am scris săptămâna trecută) pune-n discuţie declaraţia unei critici a scrisorii deschise semnată anul trecut de 150 de intelectuali din SUA (majoritatea de stânga!, cum m-a asigurat la telefon un prieten…).

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.