anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 10.08.2022

„Echilibru“, un centru de zi pentru copii cu handicap

GALERIE
05.10echilibru
 • 05.10echilibru
- +

Primul centru de zi destinat copiilor cu handicap a fost deschis la sfârşitul săptămânii trecute. Conducerea Consiliului Judeţean a inaugurat centrul „Echilibru“, amenajat cu fonduri oferite de guvernul norvegian.

„Aceşti copii cu nevoi speciale, ca şi ceilalţi de altfel, au nevoie de educaţie, învăţătură, dragoste. Nu doar din partea părinţilor, ci şi din partea comunităţii. Este un semnal im­por­tant al administraţiei judeţene că ne preocupă soarta celor care au avut până acum mai puţine şanse de reuşită în viaţă“, a de­clarat preşedintele CJ, Maricel Popa. Centrul de zi a fost amenajat într-o clădire aparţinând CJ, situată pe strada Stejar nr. 28.

Centrul ar urma să permită părinţilor să se ocupe de serviciu fără a avea permanent grija copilului cu handicap, ca alternativă la internarea permanentă a acestuia într-o unitate specia­li­zată. Centrul va asigura toate serviciile necesare copiilor cu handicap, inclusiv kinetoterapie şi servicii specifice de recuperare. De serviciile centrului vor beneficia 25 de copii sub 7 ani, din care cinci de etnie romă. Valoarea totală a proiectului s-a ridicat la 357.560 de euro, 20.000 repre­zentând cofinanţarea asigurată de CJ. Dintre cei 518 copii cu diza­bilităţi înregistraţi în munici­piu, doar 42 sunt găzduiţi în centre de spe­cialitate, restul afându-se în în­grijirea familiilor. Nu există servi­cii la domiciliu de sprijinire a pă­rin­ţilor, în numeroase cazuri, unul din­tre părinţi fiind nevoit să re­nun­ţe la serviciu pentru a-şi putea îngriji copilul cu handicap. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Rivalităţi globale (I)

Lucian DÎRDALA

Rivalităţi globale (I)

Astăzi, indiferent dacă vorbim de relaţia SUA - Rusia sau de cea între SUA şi China, toată lumea are scenarii de victorie, în caz de război, chiar şi în ipoteza în care s-ar ajunge la o folosire limitată a armamentelor nucleare.

opinii

Inteligenţa politehnică

Florin CÎNTIC

Inteligenţa politehnică

A trecut insuficient comentat un excepţional interviu pe care Toni Hriţac i l-a luat lui Cristian Tudor Popescu. Cum eu am căzut pe gânduri privindu-l, simt nevoia să scriu.

Despre război şi liceul militar

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre război şi liceul militar

Eram în clasa a 8-a, când în clasa noastră a venit un maior. Nu-i mai ţin minte numele, probabil că nici nu i l-am cunoscut. Umbla prin şcoli şi recruta elevi pentru a da examen la liceul militar din Câmpulung Moldovenesc. 

Lumini şi umbre în mass-media românească

Alex VASILIU

Lumini şi umbre în mass-media românească

Mai demult am fost surprins auzind opinia hotărâtă a unui fost coleg de redacţie: educaţia, cultura se face în şcoală, acasă, nu la radio şi televiziune, aceste instituţii având doar menirea să informeze, să distreze. 

pulspulspuls

Iată scenariul revenirii lui MRU în politică, prin intermediul unui ocol pe la primăria Iaşului

Iată scenariul revenirii lui MRU în politică, prin intermediul unui ocol pe la primăria Iaşului

Două vorbe despre MRU şi şansele sale la cea mai înaltă funcţie în târg, dragi telespectatori, vorbe care s-au desprins din luările de cuvânt ale participanţilor la şcoala politică de vară de pe Bahlui, care a avut loc săptămâna trecută, seara, pe răcoare, pe terasa unei cunoscute berării din târg. 

Caricatura zilei

Rafila și pastila

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.