Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Conferinţă inedită la Iaşi dedicată problemei adicţiilor:

”Există metode moderne, eficiente pentru problemele legate de alcool, etnobotanice sau joc patologic”!

GALERIE
foto Dr. Alexinschi
  • foto Dr. Alexinschi
- +

No addict este prima conferinţă din România care prin formatul dinamic şi interactiv îşi propune să updateze cele mai noi metode şi terapii în adicţii. Scopul: profesioniştii din foarte multe domenii dar şi publicul larg să afle că există soluţii şi programe eficiente, moderne pentru adicţii.

Alături de dependenţa de alcool la care suntem  printre fruntaşi -  locul 5 în lume - societatea românească se confruntă şi cu noile provocări aduse de adicţia de etnobotanice, joc patologic, internet etc. Pentru toate aceste adicţii există metode moderne, eficiente , cu rezultate. Despre aceste metode se va discuta la Iaşi la prima conferinţă organizată în România care îşi propune să reunească specialişti din ţară şi din străinătate din domeniul sensibil şi extrem de actual al adicţiilor. În această săptămână va avea loc la Iaşi în perioada 20-22 Aprilie, la  Palas congress Hall - Sala Verdi, Conferinţa  naţională cu participare internaţională No addict.

”Este un eveniment de excepţie deoarece e primul de acest gen care o viziune nu doar multidisciplinară sau interdisciplinară, ci transdisciplinară. Transdisciplinaritatea este un domeniu relativ nou în medicină pe care îl promovez şi care nu înseamnă doar să a aduci la un loc diverşi specialişti, ci înseamnă ca aceştia să dobândească şi abilităţi comune aducând un plus de valoare în ceea ce fac. Din acest motiv la această conferinţă reunim nu doar specialităţi medicale cum ar fi cardiologie, pneumologie, neurologie, psihiatrie. Vor veni şi specialişti din  psihologie, psihoterapie, asistenţă socială. Practic toţi cei care se lovesc de această problemă a adicţiilor, problemă imensă în România. Suntem printre primele locuri în lume la adicţii – de exemplu, România se află pe locul 5 în lume la consumul de alcool. Numai vorbim de jocul patologic, etnobotanice, internet! Adicţii noi care afectează în primul rând pătura tânără şi extrem de vulnerabilă. Această realitate de care ne lovim necesită aplecare cu atenţie şi cu fundament ştiinţific organizat pentru rezolvare. Altfel oamenii sunt plasaţi dintr-o parte în alta şi nu există o viziune integrativă a ceea ce ar trebui să se facă. Ne-am propus să reunim specialişti, profesionişti din toate domeniile şi să putem construi o  viziune comună a ceea ce se poate face pentru a ajuta persoanele cu aceste probleme. Vom avea reprezentanţi dintr-un consorţiu de organizaţii naţionale şi internaţionale din ţară şi străinătate care au programe foarte mari în acest domeniu al adicţiei: Agenţia Naţională Antidrog, Clinica Aliat din  Suceava, Institutul Gamma etc. Avem şi invitaţi din străinătate cu o experienţă deosebită în domeniul adicţiilor – din Italia, prof. Francesco Piani – preşedintele şcolii Europene de Alcoologie din Italia, din Norvegia Helge Kolstad - preşedintele Asociaţiilor Alcoolicilor în Tratament. Publicul larg şi profesioniştii trebuie să afle că există soluţii şi că acestea pot fi integrate, coagulate. Că există programe pentru adicţii  şi trebuie să ştie unde să se adreseze şi care sunt paşii de urmat”, a declarat dr. Ovidiu Alexinschi, Medic Primar Psihiatru, coordonator programe ACAR Don Orione, Preşedintele Conferinţei No addict.

De adăugat că manifestarea aduce şi o altă noutate: conceptul de ”Bibliotecă vie”.

”Este un concept nou şi extrem de interesant. În pauze Participanţii pot discuta cu familii, cu beneficiari care au trecut prin programele noastre. Aceştia pot povesti direct, nemediat din experienţa lor. Cred că asta valorează cât o mie de cuvinte: să asculţi mărturii ale unor oameni şi să afli cum au depăşit aceste situaţii extrem de dramatice”, a mai adăugat dr. Ovidiu Alexinschi.

Deşi este prima conferinţă din România dedicată adicţiilor organizată în acest format, manifestarea a reuşit să se bucure de interes, până în prezent înregistrându-se peste 200 de participanţi.

Cei interesaţi să afle mai multe detalii sau cei care doresc să se înscrie pot accesa pagina aceasta de Facebook.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri