“Facebook va facilita alte episoade violente în lume, deoarece algoritmii săi sunt proiectaţi să promoveze conţinutul diviziv”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

sambata, 04.12.2021

“Facebook va facilita alte episoade violente în lume, deoarece algoritmii săi sunt proiectaţi să promoveze conţinutul diviziv”

GALERIE
Frances Haugen
  • Frances Haugen
- +

Facebook va facilita alte episoade violente în lume, deoarece algoritmii săi sunt proiectaţi să promoveze conţinutul diviziv, a afirmat luni informatoarea Frances Haugen, fostă angajată a companiei americane, în Parlamentul britanic, transmite Reuters.

Haugen, fost director de produs în echipa pentru dezinformare civică a Facebook, a fost audiată într-o comisie britanică care analizează planurile de reglementare a companiilor din sectorul mediei sociale.

Ea a afirmat că Facebook vedea siguranţa ca un centru al costurilor, a promovat o cultură în care luarea pe scurtătură era considerată un lucru bun şi a spus că ”fără nicio îndoială” a amplificat ura.

”Evenimentele pe care le vedem în întreaga lume, lucruri precum Myanmar şi Etiopia, acestea sunt capitolele de deschidere, deoarece clasamentul bazat pe implicare face două lucruri: unu, prioritizează şi amplifică conţinutul extrem de diviziv şi polarizant şi, doi, îl concentrează”, a spus aceasta. Haugen a arătat că algoritmii au împins utilizatorii către extreme.

”Deci cineva din centru stânga va fi împins la stânga radicală, cineva din centru dreapta va fi împins la dreapta radicală”, a spus ea. CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a răspuns la acuzaţiile lui Haugen, spunând la începutul acestei luni: ”Argumentul conform căruia promovăm în mod deliberat conţinut care îi înfurie pe oameni pentru profit este profund ilogic”.

Reuters, împreună cu alte organizaţii de ştiri, au vizualizat documente puse la dispoziţia Comisiei pentru bursă şi valori mobiliare din SUA şi Congresului de către Haugen. Documentele arată că Facebook ştia că nu a angajat destui lucrători care să posede atât abilităţile lingvistice, cât şi cunoştinţele despre evenimentele locale necesare pentru a identifica postările inacceptabile ale utilizatorilor din mai multe ţări în curs de dezvoltare.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ar fi prea frumos

Nicolae GRECU

Ar fi prea frumos

În noul format al Cupei Davis, extrem de ofertant, echipa României are o mică şansă de a participa la masa bogaţilor.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (IV)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (IV)

Autorul continuă seria distincţiilor între editarea ştiinţifică a textelor vechi şi diortosirea periodică a cărţilor întrebuinţate în serviciul liturgic.

O zi cu Părintele Florescu

pr. Constantin STURZU

O zi cu Părintele Florescu

Un eveniment editorial: publicarea volumului "Lumea ca o zi de vineri. Din jurnalul unui preot misionar" (Editura Doxologia, Iaşi, 2021). Nu e puţin lucru să publici azi o carte cu binecuvântarea Părintelui Mitropolit Teofan al Moldovei şi Bucovinei şi cu un cuvânt înainte entuziast al lui Andrei Pleşu, care constată că în paginile lucrării se împleteşte "cu atâta naturaleţe cateheza cu libertatea spirituală, cu surpriza (nearogantă) a interpretării, cu experienţa de viaţă şi, când e cazul, cu umorul" (p. 10). Dar, când este vorba de Părintele Ioan-Florin Florescu, pe mine - din 1997, de când l-am cunoscut - nu mă mai miră nimic. În sensul bun, curat. Precum sunt "uimirea şi cutremurul" (p. 55), cele care ne ţin vii în Biserică.

Altfel

arh. Ionel OANCEA

Altfel

Am reiterat în acest spaţiu povestea proiectelor publice de amploare pentru a releva complexitatea lor. Marele proiect de reabilitare a centrului istoric din Oradea a durat peste cincisprezece ani. Pentru ca un asemenea proiect public să aibă sorţi de izbândă este necesară punerea la punct în detaliu a mecanismelor economice, juridice şi tehnice. Ele înseamnă, între multe altele, negocieri dificile între partenerii implicaţi direct în proiect, dar şi acceptarea lui de comunitate.

pulspulspuls

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Aventurile consilierului Balalaicu de la partidoiul ieşean, care caută un post bun pe la vreun minister, dar, desigur, s-ar mulţumi şi cu ceva pe plan local, dar care musai să producă caşcaval, aventuri pe care le-am povestit aici la gazetă exclusiv din dorinţa de a arăta cum merg lucrurile în politichia ieşeană, au stârnit un interes neaşteptat în rândul cititorilor noştri şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cântecel de sezon

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.