anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

„Fără doar şi poate, ne vom confrunta cu o creştere bruscă a numărului de cazuri”

Dezbatere la Bucureşti despre Covid 19: invitaţi, doi cunoscuţi medici din Iaşi şi din Capitală.

GALERIE
coronavirus
  • coronavirus
- +

Într-o dezbatere organizată de HotNews.ro cu tema „Cum a ajuns România în vârful epidemiei de coronavirus”, la care a participat şi „Ziarul de Iaşi”, specialiştii prezenţi au subliniat că este aşteptată în continuare o creştere a numărului de cazuri, după ce ieri în România a fost înregistrat un număr record de cazuri noi, mai exact 614. Invitaţi au fost dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti, şi dr. Florin Roşu, şeful Secţiei de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. 

„Sistemul de sănătate din România a trecut printr-o experienţă, din fericire pentru noi o experienţă mult mai uşoară decât s-a întâmplat în Europa de Vest. Dacă vom menţine acest număr de cazuri în creştere, sistemul va fi sufocat şi vor apărea probleme serioase”, a precizat dr. Florin Roşu în timpul dezbaterii. Acesta a subliniat că o parte din responsabilitate şi poate chiar din vină o poartă şi medicii, care nu au reuşit să se facă suficient de bine înţeleşi. Managerul Institutului „Marius Nasta” a subliniat că, având în vedere trendul ascendent din ultimele zece zile, era aşteptată această creştere a numărului de cazuri, însă este important să nu se înregistreze o creştere şi mai mare.

„Sper să ne trezim cu toţii şi să conştientizăm că suntem într-o realitate extrem de dură. Alte state au trecut printr-o zonă mult mai critică, dar, în acest moment, dacă vom continua aşa, direcţia nu este una fericită”, a spus dr. Beatrice Mahler. Specialiştii au mai scos în evidenţă că virusul există, este prezent în viaţa noastră, nu vom scăpa curând de el şi va trebui să învăţăm cum să trăim cu el. „Fără doar şi poate ne vom confrunta cu o creştere bruscă a numărului de cazuri. Sperăm ca aceşti pacienţi să aibă forme uşoare, forme medii. Populaţia trebuie să înţeleagă: dacă pierdem şi o singură viaţă, suntem direct responsabili. Nu putem spune că virusul nu există şi că oricum ar fi murit; poate fi mama, tatăl, fratele sau copilul nostru. Nu putem privi lucrurile cu atâta uşurinţă”, a mai completat medicul ieşean Florin Roşu.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Trei sferturi de secol în era nucleară

Lucian DÎRDALA

Trei sferturi de secol în era nucleară

În spatele imaginilor cu cel mai mare impact la public - şi care ţin de războiul convenţional - se află realitatea unei cursei nucleare care, nemaifiind una „în doi”, este nouă şi periculoasă.

Filmuletul zilei

opinii

Gândirea liberă, limpede şi reacţionară

Florin CÎNTIC

Gândirea liberă, limpede şi reacţionară

Cum trăim timpuri apăsătoare în care comandourile ideologice ale stângii impun, asemenea fasciştilor anilor 30, violenţă şi castrare pentru libertatea de expresie, e reconfortant să regăseşti, măcare insular, câte o voce critică şi nealiniată.

Suflete în ceaţă

Radu PĂRPĂUȚĂ

Suflete în ceaţă

Generaţia COVID

Ioan MILICĂ

Generaţia COVID

Cum se va numi generaţia de cobai supuşi unui simulacru educativ de amploare planetară? Cum se va numi generaţia ale cărei rădăcini în universul şcolar sunt retezate tot mai iute pe măsură ce timpul de izolare creşte? Cum se va numi generaţia de absolvenţi care vor căpăta diplome fără să fi ştiut vreodată ce miros are un manual abia ieşit de sub tipar sau fără să fi văzut cum arată un educator, un învăţător sau un profesor în carne şi oase?

pulspulspuls

Un penthouse de 300.000 de coco, scos la vânzare cu viteză. Hopaa!?

Un penthouse de 300.000 de coco, scos la vânzare cu viteză. Hopaa!?

Apropo de arestările anului, ne spune amicul Archibald Tănase că, în ultima vreme, printre băieţii cu bani din târg se bârfeşte că un ditamai penthouse-oiul din Copou pe care l-a ridicat pe bloc un personagiu aflat la ţuhaus ar fi de fapt donaţie ultrasecretă către un personagiu public foarte vilofil, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Muzică inspirațională

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.