„Filiera aurului“ - fabuloasele sume ilegale învârtite pentru ţigani de fratele sportivului Cătălin Moroșanu
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

„Filiera aurului“ - fabuloasele sume ilegale învârtite pentru ţigani de fratele sportivului Cătălin Moroșanu

GALERIE
morosani
  • morosani
- +

Unul dintre pionii importanţi în filiera evazionistă a aurului, schemă infracţională descrisă cu lux de amănunte într-un rechizitoriu al DIICOT Iaşi, era fratele sportivului şi omului de televiziune Cătălin Moroşan. Claudiu Moroşanu a manipulat sume imense, iar acum a venit vremea răsplăţii: DIICOT cere sechestru

Fratele sportivului şi consilierului judeţean PNL Cătălin Moroşanu, Claudiu, a trăit pe cai mari în ultimii ani, acesta învârtind sume de ordinul milioanelor de lei. Bărbatul de 33 de ani, originar din comuna Ciurea, a fost trimis în judecată, recent, alături de mai mulţi afacerişti din domeniul vânzărilor de aur, dar şi alături de mai mulţi etnici romi din Grajduri, alături de care Moroşan ar fi comis fapte de evaziune fiscală. DIICOT Iaşi susţine că Moroşan a fost administrator al firmei Gold Brut International Iaşi, aderând la un grup infracţional de evaziune fiscală începând cu februarie 2013. Alături de Ionuţ Nechifor, un amic de-al său, Moroşan ar fi oferit facturi şi chitanţe false către mai multe firme, atestând în mod nereal tranzacţii de fragmente de bijuterii de aur. 
 
Lucrau pentru brandul Cellini
 
Moroşan ar fi retras peste 3 milioane de lei, bani care erau introduşi în circuitul evazionist în special de un om de afaceri din Alba Iulia, judecat şi el în acest dosar. Potrivit DIICOT, Claudiu Moroşan ar fi lucrat inclusiv pentru celebrii afacerişti Alessandro Amato şi Cătălin Mihart, fondatorii brandului Cellini, punând la dispoziţie firmei acestora, Sodo Migliori România, 24 de facturi false, în valoarea de aproximativ 4 milioane de lei. 
DIICOT Iaşi susţine că prejudiciul adus statului prin faptele comise de Moroşan se ridică la 3.433.149 lei, sumă pentru care a instituit sechestru. Anchetatorii au identificat însă doar un teren de 300 de metri pătraţi pe care Moroşan îl are pe numele său. 
 
În dosarul „Filiera aurului“, DIICOT Iaşi a trimis în judecată 25 de persoane fizice şi 5 juridice, prejudiciul adus statului fiind calculat la aproape 15 milioane de lei. Gruparea infracţională ar fi fost pusă pe picioare de Cornel Marcu, un afacerist din Alba Iulia, care ar fi lucrat alături de Bogdan şi Daniel Stănescu, doi ieşeni care controlau, direct sau indirect, zeci de societăţi înregistrate în special la Grajduri, al căror rol era de a furniza facturi false. „Pentru a crea o aparenţă de legalitate cu privire la provenienţa metalelor preţioase livrate intracomunitar, inculpatul Marcu Cornel a declarat că metalele preţioase livrate către Italia şi Germania provin de la o serie de societăţi comerciale de pe raza judeţului Iaşi, controlate de cetăţeni de etnie rromă din localităţile Grajduri şi Lunca Cetăţuii (Zanea), judeţul Iaşi. Scopul final l-a constituit diminuarea bazei impozabile de calcul a TVA şi a impozitului pe profit precum şi solicitarea rambursării de TVA de la bugetul cnsolidat al statului“, e doar una dintre preocupările evazioniste descrise în rechizitoriu de DIICOT Iaşi. Ulterior, la reţea ar fi aderat Alessandro Amato şi Marin Mihart, doi afacerişti din Bucureşti.
 
Legendă FOTO: O fotografie mai veche, în care vedeta Cătălin Moroşanu se mândrea, în mod sigur, cu fratele său

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.