”Florile Moldovei” - ”puiul” Ansamblului ”Constantin Arvinte” al CJ Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 08.12.2021

”Florile Moldovei” - ”puiul” Ansamblului ”Constantin Arvinte” al CJ Iaşi

GALERIE
ansamblul Arvinte
  • ansamblul Arvinte
- +

Pe lângă manifestările artistice, Ansamblul ”Constantin Arvinte” al Consiliului Judeţean Iaşi a derulat în acest an mai multe acţiuni menite a descoperi copii cu aptitudini în interpretarea folclorului muzical şi coregrafic. Astfel, ansamblul a organizat numeroase selecţii şi chiar câteva spectacole, ”Muguri de cântec românesc”, ”Instrumente şi talente”, ”Jocu-i din bătrâni lăsat”, care au fost destinate, pe rând, soliştilor vocali, instrumentiştilor şi dansatorilor. 

Cum cei remarcaţi au confirmat aşteptările după ce au fost monitorizaţi ulterior, conducerea Ansamblului CJ Iaşi a înfiinţat un ansamblu de copii. ”Începând cu luna noiembrie, vom începe repetiţiile cu toţi elevii talentaţi pe care i-am descoperit în ultima perioadă, astfel încât să închegăm un ansamblu, care se va numi <Florile Moldovei>. Acest ansamblu va avea în permanenţă porţile deschise şi pentru copiii care se vor afirma ulterior. Sunt convins că iniţiativa care va contribui la transmiterea pasiunii pentru folclorul de calitate spre noile generaţii şi va determina formarea unei pepiniere de talente deosebite va crea o mare emulaţie într-un judeţ ce ţine la loc de cinste frumoasele noastre tradiţii” a declarat managerul Ansamblului Artistic Profesionist al CJ Iaşi, coregraful Petre Şuşu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Întâlnire online între democraţii

Lucian DÎRDALA

Întâlnire online între democraţii

Deocamdată, administraţia Biden nu doreşte decât să reafirme leadership-ul american în spaţiul pe care mass media încă îl numeşte „lumea liberă”. Este greu de crezut că, în acest moment, Statele Unite au capacitatea ori dispoziţia să exercite presiuni semnificative asupra participanţilor mai puţin merituoşi, şi cu atât mai puţin asupra statelor neinvitate la summit, cum ar fi Turcia.

Filmuletul zilei

opinii

Identităţi în oglindă (II)

Florin CÎNTIC

Identităţi în oglindă (II)

Nimic mai firesc cu ocazia Zilei Naţionale decât o discuţie despre ce înseamnă „să fii român”. Evreu român.

Istoria (sau isteria) unui boxer

Radu PĂRPĂUȚĂ

Istoria (sau isteria) unui boxer

Era pe vremea lui Ceaşcă un boxer sas pe care-l chema Stumpf, ne spunea Ghiţă Mutu din plutonul nostru Ghiţă intrase la facultatea de textile de la Cisnădie, de unde ştia povestea cu Stumpf, care era de fel de pe acolo. 

Ministere „croite” şi răscroite

Nicolae CREŢU

Ministere „croite” şi răscroite

Mai mult decât oriunde altundeva, cel puţin pe aici, prin Europa, la noice declară „liderii” politichiei trebuie dat „la întors”, pe reversul de biată, mai dosnică, retorică a asigurărilor „liniştitoare” puse în circulaţie publică, mediatică. 

pulspulspuls

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Pentru că tot am deschis ieri pârtia din acest sezon de iarnă cu ce se mai vorbeşte în lumea halatelor albe ca zăpada din târg, povestindu-vă cum s-a bătut palma ca mister Bazil Usturoi să rămână şef acolo unde est, şi pentru că vine vorba aşa de rar despre treburile astea extra-Covid din domeniu, am zis că numai bine să vă mai spunem una scurtă dar vioaie pe azi, că tot e miercuri, zi de post fără nicio dezlegare, nici la peşte, nici la vin sau undelemn. 

Caricatura zilei

Lapoviță

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.