anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

”Florile Moldovei” - ”puiul” Ansamblului ”Constantin Arvinte” al CJ Iaşi

GALERIE
ansamblul Arvinte
 • ansamblul Arvinte
- +

Pe lângă manifestările artistice, Ansamblul ”Constantin Arvinte” al Consiliului Judeţean Iaşi a derulat în acest an mai multe acţiuni menite a descoperi copii cu aptitudini în interpretarea folclorului muzical şi coregrafic. Astfel, ansamblul a organizat numeroase selecţii şi chiar câteva spectacole, ”Muguri de cântec românesc”, ”Instrumente şi talente”, ”Jocu-i din bătrâni lăsat”, care au fost destinate, pe rând, soliştilor vocali, instrumentiştilor şi dansatorilor. 

Cum cei remarcaţi au confirmat aşteptările după ce au fost monitorizaţi ulterior, conducerea Ansamblului CJ Iaşi a înfiinţat un ansamblu de copii. ”Începând cu luna noiembrie, vom începe repetiţiile cu toţi elevii talentaţi pe care i-am descoperit în ultima perioadă, astfel încât să închegăm un ansamblu, care se va numi <Florile Moldovei>. Acest ansamblu va avea în permanenţă porţile deschise şi pentru copiii care se vor afirma ulterior. Sunt convins că iniţiativa care va contribui la transmiterea pasiunii pentru folclorul de calitate spre noile generaţii şi va determina formarea unei pepiniere de talente deosebite va crea o mare emulaţie într-un judeţ ce ţine la loc de cinste frumoasele noastre tradiţii” a declarat managerul Ansamblului Artistic Profesionist al CJ Iaşi, coregraful Petre Şuşu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Într-un fel chiar şi Eurovisionul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Cântăreţul cântăreţilor

Briscan ZARA

Cântăreţul cântăreţilor

Era o situaţie aproape incredibilă. E ca şi cum ai accepta la un concert de operă pe cineva care nu are voce decât de cântat sub duş, doar că să primească şi acela un salariu, din milă, din compasiune sau vreun interes. De fapt nu cred că exagerez dacă zic că în asta constau de fapt eşecurile pe bandă rulantă din toate domeniile de activitate din această ţară: lipsa de profesionalism a oamenilor.

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Cristina DANILOV

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Avem o provocare imensă, tocmai conștientizăm că sinuciderea există, că este o situație care necesită intervenție urgentă, că depășește situația în care cineva vrea doar să atragă atenția. Am auzit pe cineva spunând „Hai să vorbim despre sinucidere ca să nu mai vorbim despre sinucideri”, așa că va trebui, că ne place sau nu, să vorbim despre asta.

Preşedintele îngrijorării noastre

Mihai DORIN

Preşedintele îngrijorării noastre

Trăim vremuri grele, războiul e la fruntarii, starea de sărăcie şi depresie a populaţiei se adânceşte, iar ca un blestem cu repetiţie, clasa politică a coborât la cel mai de jos nivel de competenţă din toată istoria noastră post-decembristă. 

pulspulspuls

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Stimaţi ieşeni, vă oferim pe astăzi un pasaj, unul mic dar tare interesant, din rechizitoriul care a dus la condamnarea la 10 ani a fostului premare de Bucureşti Sorin Oprescu. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X