A fost demarată o amplă acţiune de reciclare a hârtiei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 05.03.2021

A fost demarată o amplă acţiune de reciclare a hârtiei

Iniţiativa aparţine unor tineri de la Colegiile Naţional, „E. Racoviţă”, „G. Ibrăileanu”, „Gh. Asachi”, „I.C. Ştefănescu” şi de la Liceele Economic de Turism, „D. Cantemir” sau „M. Costin”.

GALERIE
procesReciclare
  • procesReciclare
- +

Liceenii ieşeni sunt îndemnaţi să participle la o amplă acţiune de reciclare a hârtiei, ce va avea loc în perioada 5-7 aprilie.

Iniţiativa organizării unui astfel de eveniment ecologic le aparţine tinerilor de la „Brave Art”, care coordonează împreună o afacere socială cu finanţare din partea Consiliului Britanic. Tineri de la Colegiile Naţional, „E. Racoviţă”, „G. Ibrăileanu”, „Gh. Asachi”, „I.C. Ştefănescu” şi de la Liceele Economic de Turism, „D. Cantemir” sau „M. Costin” vor aduce maculatura de acasă în punctele de colectare din incinta instituţiilor. Ei vor face acest gest, gândindu-se la numărul copacilor care au fost tăiaţi pentru toate caietele şi cărţile pe care le-au folosit din clasa I şi până în prezent. Tinerii din alte licee şi colegii care vor să se alăture acestui demers pot lăsa maculatura de care nu mai au nevoie în centre speciale de colectare, ce vor fi amenajate în Piaţa Unirii, la Palas Mall, Iulius Mall sau în incinta Carrefour ERA. „Fiecare tonă de hârtie reciclată poate salva 20 de copaci, 1.700 litri de combustibil şi 32.000 litri de apă. Noi ne propunem sa strângem peste 30 de tone de hârtie, ceea ce înseamnă că putem salva 600 de copaci şi 960.000 litri de apă. Dintre toate ţările europene, România reciclează numai 1% din întreg volumul de deşeuri pe care le produce, restul fiind aruncat la depozitele de deşeuri. La polul opus se află Belgia, care reciclează 94%!”, arată organizatorii acţiunii. Liceele care vor strânge cea mai mare cantitate de maculatură vor fi recompensate cu trofee. Reciclând hârtia de care nu mai au nevoie şi valorificând talentul artistic al unora dintre ei, tinerii de la „Brave Art” au dezvoltat propria afacere. Carneţelele din hârtie reciclată cu coperte pictate au fost puse deja în vânzare, la Palas Mall, Iulius Mall şi Carrefour ERA cu 10 lei (format A6), 17 lei (format A5) şi 27 lei (format A4). Modele pot fi vizualizate şi pe pagina de facebook creată pentru promovarea proiectului. Sumele adunate din vânzarea carneţelelor vor fi direcţionate către programul Youthbank, susţinând astfel iniţiativele altor liceeni ieşeni.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Ajutorul” rusesc

Radu POPESCU

„Ajutorul” rusesc

Mai întâi se discreditează orice ajutor venit din partea României şi a Uniunii Europene, chiar dacă este vorba despre un vaccin omologat în Uniunea Europeană şi care este administrat gratuit populaţiei, pentru ca, ulterior, problema apărută să fie „rezolvată” prin importul a 1.000.000 de doze Sputnik din Rusia, vaccin care apoi va fi administrat, doar contra cost şi printr-o reţea comercială privilegiată, tuturor celor care vor să nu se îmbolnăvească de COVID.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

De la un martie la altul

Alexandru CĂLINESCU

De la un martie la altul

După un an la capătul căruia am văzut că, graţie inteligenţei umane, răul îşi are totuşi leac, e cazul să dăm prioritate lucidităţii, să ne dezbărăm de spaimele iraţionale şi să reîncepem, treptat, să trăim. Normal.

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

George PLEȘU

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

E timpul ca generaţia noastră să ofere o actualizare a identităţii oraşului prin construirea unei noi clădiri care să devină un reper (landmark) pentru comunitate, un punct de atracţie pentru vizitatori şi o ancoră pe harta regiunii, un atu în competiţia cu alte oraşe de talie similară din această zonă a Europei.

Odiseea, „la feminin”?

Nicolae CREŢU

Odiseea, „la feminin”?

Un titlu de carte, în librărie: Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso şi celelalte (Ed. Trei, 2020), de Marilu Oliva, trad. Beatrice Baciu. La ce să te aştepţi oare? Feminism, revendicativ, cu „retuşuri”, fie mai blânde, fie brutale, aduse epopeei homerice? Sau, şi mai rău, vreo tentativă de „rescriere” cu efect de intruziune „naratorială”, voit sau nu, „justiţiar” desfigurator? 

pulspulspuls

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

Ehehe, cred că nu se poate să nu ştiţi vorba aia a românului, stimaţi telespectatori: găgăuţă, dacă nu-i fudul, parcă nu e găgăuţă destul. Taare dreptate mai are şi românul ăsta necunoscut câteodată, zău aşa... 

Caricatura zilei

Dosar clasat

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.