A fost demarată o amplă acţiune de reciclare a hârtiei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 27.11.2020

A fost demarată o amplă acţiune de reciclare a hârtiei

Iniţiativa aparţine unor tineri de la Colegiile Naţional, „E. Racoviţă”, „G. Ibrăileanu”, „Gh. Asachi”, „I.C. Ştefănescu” şi de la Liceele Economic de Turism, „D. Cantemir” sau „M. Costin”.

GALERIE
procesReciclare
  • procesReciclare
- +

Liceenii ieşeni sunt îndemnaţi să participle la o amplă acţiune de reciclare a hârtiei, ce va avea loc în perioada 5-7 aprilie.

Iniţiativa organizării unui astfel de eveniment ecologic le aparţine tinerilor de la „Brave Art”, care coordonează împreună o afacere socială cu finanţare din partea Consiliului Britanic. Tineri de la Colegiile Naţional, „E. Racoviţă”, „G. Ibrăileanu”, „Gh. Asachi”, „I.C. Ştefănescu” şi de la Liceele Economic de Turism, „D. Cantemir” sau „M. Costin” vor aduce maculatura de acasă în punctele de colectare din incinta instituţiilor. Ei vor face acest gest, gândindu-se la numărul copacilor care au fost tăiaţi pentru toate caietele şi cărţile pe care le-au folosit din clasa I şi până în prezent. Tinerii din alte licee şi colegii care vor să se alăture acestui demers pot lăsa maculatura de care nu mai au nevoie în centre speciale de colectare, ce vor fi amenajate în Piaţa Unirii, la Palas Mall, Iulius Mall sau în incinta Carrefour ERA. „Fiecare tonă de hârtie reciclată poate salva 20 de copaci, 1.700 litri de combustibil şi 32.000 litri de apă. Noi ne propunem sa strângem peste 30 de tone de hârtie, ceea ce înseamnă că putem salva 600 de copaci şi 960.000 litri de apă. Dintre toate ţările europene, România reciclează numai 1% din întreg volumul de deşeuri pe care le produce, restul fiind aruncat la depozitele de deşeuri. La polul opus se află Belgia, care reciclează 94%!”, arată organizatorii acţiunii. Liceele care vor strânge cea mai mare cantitate de maculatură vor fi recompensate cu trofee. Reciclând hârtia de care nu mai au nevoie şi valorificând talentul artistic al unora dintre ei, tinerii de la „Brave Art” au dezvoltat propria afacere. Carneţelele din hârtie reciclată cu coperte pictate au fost puse deja în vânzare, la Palas Mall, Iulius Mall şi Carrefour ERA cu 10 lei (format A6), 17 lei (format A5) şi 27 lei (format A4). Modele pot fi vizualizate şi pe pagina de facebook creată pentru promovarea proiectului. Sumele adunate din vânzarea carneţelelor vor fi direcţionate către programul Youthbank, susţinând astfel iniţiativele altor liceeni ieşeni.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Mafia soft care ne papă lună de lună taxele şi impozitele

Dan CONSTANTIN

Mafia soft care ne papă lună de lună taxele şi impozitele

Până când acest sistem de promovare în instituţiile statului nu va fi spart, nu vom putea progresa, nu ne vom putea dezvolta, vom bălti însă în ignoranţă fără să ne dăm seama că taxele şi impozitele noastre merg la rudele, prietenii şi amantele lor.

Filmuletul zilei

opinii

Minciună, adevăr, ficţiune

Alexandru CĂLINESCU

Minciună, adevăr, ficţiune

Fake-news? Termenul desemnează un ghiveci în care intră zvonurile, legendele urbane, teoriile conspiraţioniste, minciunile politice, farsele de prost gust etc. Nici aici, nimic nou sub soare. Singura diferenţă - internetul ca mijloc de difuzare rapidă a informaţiilor, care pot fi adesea false, dar tot internetul e un mijloc extraordinar de verificare a lor (nu degeaba China comunistă controlează internetul).

Termic, hibrid, electric (III)

Neculai SEGHEDIN

Termic, hibrid, electric (III)

De ce lumea cumpără automobile electrice? Pentru că sunt la modă, pentru că sunt nepoluante (nu e chiar aşa!), pentru că sunt simple şi uşor de condus. Dezavantajele sunt costul ridicat, timpul de încărcare al acumulatorului relativ mare şi autonomia redusă.

„Spectacolul” aroganţei

Nicolae CREŢU

„Spectacolul” aroganţei

Între multiplele forme ale nesimţirii, afişate public, cu „panas”, de grobienii parveniţi ai deceniilor postdecembriste, una dintre cele mai mediatizate este cea legată de îmbăţoşatul moft al „beizadelelor”. 

pulspulspuls

Dom’ Vasile şi dom’ Vasilică: atenţie mare la aceştia doi!

Dom’ Vasile şi dom’ Vasilică: atenţie mare la aceştia doi!

Pentru că tot mai multă lume ne întreabă în ultima vreme ce se va alege de partidoiul ieşean după alegerile de săptămâna viitoare şi pe mâna cui va încăpea el, iacătă că l-am convocat de urgenţă la o cafeluţă pe amicul nostru Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, ca să ne spună ce-a mai auzit despre chestiunea asta îmbârligată şi încotoşmănată în mai multe abureli de campanie. 

Caricatura zilei

Planul Aproape Naţional de Redresare şi Rezilienţă (zic aproape fiindcă Iașul nu este inclus)

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.