A fost găsit trupul tânărului dispărut în inundațiile din Italia, de acum 3 săptămâni

luni, 24 iunie 2024, 09:34
2 MIN
 A fost găsit trupul tânărului dispărut în inundațiile din Italia, de acum 3 săptămâni

Trupul fără viață al românului luat de viitură în Italia a fost găsit după mai bine de trei săptămâni de căutări neîncetate. Cristian avea 25 de ani și a fost prins, împreună cu două prietene, în mijlocul apelor învolburate.

Imaginile cu cei trei stând îmbrățișați în timp ce așteptau să fie salvați au impresionat o lume întreagă. În orașul în care a avut loc tragedia, luni este doliu.

Atenție, urmează detalii care vă pot afecta emoțional!

Imaginile cu cei trei români îmbrățișați în mijlocul șuvoaielor, filmate de martori de pe malul râului Natisone din nordul Italiei, au făcut înconjurul lumii. După câteva secunde, tinerii au fost doborâți de torent. Fetele au fost găsite fără suflare după două zile.

Duminică a fost descoperit și trupul neînsuflețit al lui Cristian. Era prins între crengi și stânci, la aproximativ cinci sute de metri distanță de locul în care a fost văzut pentru ultima oară.

Michele de Sabata, primarul orașului Premariacco: „L-au găsit pe Cristian. Este un moment important, îl redăm familiei din România şi cred că România îl aşteaptă! Cum am spus înainte: o ultima îmbrățişare care va rămâne pentru umanitate.”

Fratele lui Cristian a participat și el la căutările disperate, împreună cu sute de pompieri, scafandri și voluntari.

Crina Suceveanu, jurnalist în Italia: „Toți italienii s-au simțit ca părinții acestui băiat, toată lumea a dorit să dea o mană de ajutor, au fost solidari. A fost debitul raului foarte mare, acum a scăzut și au putut să observe sub niște grămezi de lemne între stânci acolo corpul acestui tânăr.”

În memoria băiatului, duminică au bătut clopotele bisericilor din orașelul italian în care s-au derulat scenele dramatice. Iar luni, acolo este doliu local.

Între timp, procurorii italieni au început o anchetă pentru a verifica dacă au fost respectate toate protocoalele de intervenție.

Mai mult, pe stirileprotv

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii