A fost găsită epava avionului care zbura cu vicepreședintele Malawi. Nu sunt supraviețuitori

marți, 11 iunie 2024, 17:24
2 MIN
 A fost găsită epava avionului care zbura cu vicepreședintele Malawi. Nu sunt supraviețuitori

Epava avionului în care se afla vicepreședintele din Malawi a fost găsită, însă fără supraviețuitori, a declarat președintele Lazarus Chakwera. Saulos Klaus Chilima și alte nouă persoane se aflau în zbor luni dimineață, când aeronava lor a dispărut de pe radare, potrivit BBC.  Avionul era unul de tip militar și zbura pe vreme rea.

Soldații au efectuat căutări în Pădurea Chikangawa în efortul de a găsi avionul. Într-un briefing de presă de marți, președintele Chakwera a declarat că comandantul Forțelor de Apărare din Malawi l-a informat că operațiunea de căutare și salvare a fost finalizată și că avionul a fost găsit. Chakwera a spus că a fost „profund întristat” să-i informeze pe malawieni despre tragedia teribilă. El a mai spus că echipa de salvare a găsit aeronava complet distrusă.

Vicepreședintele și președintele provin din partide diferite, dar cei doi s-au unit pentru a forma o alianță în timpul alegerilor din 2020. Chilima, în vârstă de 51 de ani, era pe cale să reprezinte guvernul la înmormântarea fostului ministru al guvernului Ralph Kasambara, care a murit în urmă cu patru zile. În zborul care a decolat din capitala Lilongwe luni dimineață se afla și fosta primă doamnă Shanil Dzimbiri. Avionul trebuia să aterizeze pe aeroportul din orașul nordic Mzuzu, dar a fost întors în timpul zborului din cauza vizibilității reduse.

Chilima a fost vicepreședinte al Malawi din 2014. Acesta a fost foarte iubit în Malawi, în special în rândul tinerilor, relatează agenția de presă AFP. Cu toate acestea, doctorul Chilima a fost arestat și acuzat în 2022 din cauza acuzațiilor că a acceptat bani în schimbul acordării de contracte guvernamentale. Luna trecută, instanța a renunțat la acuzații, nefiind motivată decizia. Era căsătorit și avea doi copii.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii