anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.11.2020

A fost lansată a doua ediţie a hărţii birourilor moderne din Iaşi

Cele mai multe spaţii de birouri din municipiu sunt de clasa A+, A, B+ şi B.

GALERIE
harta birouri
  • harta birouri
- +

Echipa PINMaps a lansat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la Fab Lab Iaşi, a doua ediţie a hărţii de birouri a oraşului Iaşi. Ediţia 2020 cuprinde 120 de clădiri existente şi alte circa 17 aflate în stadiul de construcţie sau de proiect. Harta a fost realizată de echipa formată din Dan Zaharia (senior consultant EXTIND), Adrian Mironescu (WIRON) şi lect. univ. dr. George Ţurcănaşu de la Facultatea de Geografie şi Geologie din cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza “ din Iaşi, cu sprijinul United Business Center (Iulius Group), Silk District (Prime Kapital), Tester Grup, Sandru Office, Egros Office şi Moldova Center.

PIN Map Iaşi este harta birourilor moderne din Iaşi care conţine şi iniţiativele ce contează pentru industria IT & Outsourcing (aeroport, spaţii de coworking, săli de conferinţe, staţii de încărcare maşini electrice), precum şi locaţii ale viitoarelor proiecte de clădiri verzi de birouri. “Iaşul intră într-un cincinal de oportunitate până în 2025, urmând să atragă investiţii imobiliare de peste jumătate de miliard de euro în noi clădiri de birouri şi dezvoltări de tip mix-use (retail, rezidenţial, hotel, birouri), cu o populaţie ce va depăşi 500.000 de locuitori alături de Zona Metropolitană Iaşi (ZMI) şi cu 40.000 de specialişti IT & Outsourcing.

Un oraş deschis investitorilor de calibru, capabil să creeze, să atragă şi să reţină noile generaţii de oameni talentaţi. Un oraş care nu va lipsi de pe harta oraşelor regionale de succes ale Europei”, a declarat Dan Zaharia, senior consultant EXTIND. Potrivit lui George Ţurcănaşu, dintre cele 280.000 mp de birouri din Iaşi, 220.000 mp reprezintă stocul de birouri de clasa A+, A, B+ şi B. “Cele 60.000 mp rămase aparţin unei categorii inferioare, ce grupează clădiri de birouri de talie mică cu accesabilitate redusă la serviciile urbane. În perspectivă, marile proiecte ce vor fi implementate până în 2025, dar şi după acest moment, se orientează către clădirile de birouri de clasa A şi A+(Silk District, United Business Center etc.), fapt care va duce la o schimbare radicală a structurii stocului de birouri, ce va fi dominat de clasele superioare.

Aceste categorii vor reprezenta peste 60% din stoc în 2025, când Iaşul va avea 500.000 mp de birouri şi peste 70% dintr-un stoc total ce se va ridica la peste 600.000 mp în 2030”, a precizat George Ţurcănaşu. Tipărită în 3.000 de exemplare, harta va fi distribuită la principalele clădiri de birouri din Iaşi, în hoteluri de prestigiu, în spaţii coworking, la agenţii de turism corporate, în cadrul unor conferinţe de specialitate pentru industria IS & Outsourcing, la gala de premiere PIN Awards 2020, alături de revista PIN Magazine, la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi”, la Aeroport, la Consiliul Judeţean, Primăria Municipiului şi  Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi.

“Rolul unui brand de oraş este de a ghida  cum oraşul inspiră, acţionează, animă şi livrează experienţe noi pentru rezidenţii săi, investitori şi vizitatori. Este un mijloc pentru tranformarea percepţiilor pozitive asupra oraşului în avantaje economice directe pentru locuitorii săi, pentru afacerile şi punctele sale de atracţie. PIN Map Iaşi 2020 devine o unealtă de reprezentare pentru brandul oraşului Iaşi, prin care cartografierea clădirilor de birouri moderne şi a companiilor din IT oferă o imagine asupra prezentului, cât şi a potenţialului de dezvoltare oferit de oraş“, susţine Adrian Mironescu, brand strategist WIRON. (Florentina SANDU)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

COVID-19, ca un avertisment

Nicolae GRECU

COVID-19, ca un avertisment

Învăţăturile diavolului coronavinus cătră Majestatea Sa Regele fotbalului.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul manelizării cântecului popular (II)

Eugen MUNTEANU

Pericolul manelizării cântecului popular (II)

Spre a ilustra consideraţiile din foiletonul trecut, autorul prezintă o serie de exemple concrete de degradare a cântecului popular actual.

Un vis

arh. Ionel OANCEA

Un vis

Se făcea că peste oraşul nostru a coborât în chip vădit duhul înţelepciunii. Datorită acestei minuni, consilierii judeţeni, cei locali, preşedintele, primarul, personalităţile marcante ale partidelor politice ajung la două idei, culmea, comune. 

O lume „curată”

Alexandru CĂLINESCU

O lume „curată”

Nu e, cred, lipsit de interes să ne imaginăm cum ar putea arăta lumea de mâine şi, în ce mă priveşte, să avansez câteva propuneri - sper - constructive.

pulspulspuls

Ce poză, ce vremuri...

Ce poză, ce vremuri...

Iaca ce poză am mai pescuit zilele astea prin bulboanele alea întunecate ale politichiei ieşene prezente pe Facebook, stimaţi telespectatori! 

Caricatura zilei

Dezcarcerare

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.