A fost publicată ierarhia de admitere la liceu 2024

miercuri, 10 iulie 2024, 16:27
2 MIN
 A fost publicată ierarhia de admitere la liceu 2024

Ministerul Educației a publicat astăzi, 10 iulie, ierarhia de admitere la liceu pentru anul 2024, oferind absolvenților de gimnaziu o imagine clară asupra poziției lor în județ, în funcție de media la Evaluarea Națională și criteriile de departajare aplicate în cazul mediilor egale.

Ierarhia de admitere la liceu, disponibilă pe site-ul admitere.edu.ro, include lista absolvenților de gimnaziu care au susținut Evaluarea Națională, ordonată după media de admitere la liceu. Aceasta este calculată pe baza notelor obținute la examenele de Evaluare Națională, ținând cont și de câteva criterii suplimentare pentru departajarea candidaților cu medii egale.

Noutatea acestui an o reprezintă includerea, în premieră, a mediei generale a claselor V-VIII ca prim criteriu de departajare. Această modificare a fost introdusă pentru a reflecta mai corect parcursul educațional al elevilor și pentru a oferi o imagine mai completă a performanțelor lor școlare.

Vezi detalii despre ierarhia de admitere aici 

Această ierarhie este diferită de cea publicată pe evaluare.edu.ro, unde elevii sunt ordonați strict după media obținută la examenele naționale. Noua listă oferă o perspectivă mai detaliată asupra șanselor fiecărui absolvent de a fi admis la liceul dorit, luând în considerare toate criteriile stabilite de Ministerul Educației.

Elevii și părinții sunt încurajați să verifice ierarhia de pe admitere.edu.ro pentru a-și evalua poziția și a lua decizii informate privind alegerea liceului. Ministerul Educației subliniază importanța acestei etape în procesul educațional și îndeamnă la o analiză atentă a informațiilor disponibile pentru a maximiza șansele de succes la admiterea în liceu.

Citiți și:

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii