anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

vineri, 20.05.2022

A fost reînviat Consiliul Artistic la Operă. Care este componența acestuia

GALERIE
consiliu opera iasi (1)consiliu opera iasi (2)
 • consiliu opera iasi (1)
 • consiliu opera iasi (2)
- +

Consiliul Artistic de la Opera Naţională Română din Iaşi s-a întrunit în cursul zilei de ieri pentru a discuta soluţii pe termen imediat şi mediu legate de activitatea instituţiei. Astfel, în cursul zilei de ieri, au fost discutate aspecte legate de programarea spectacolelor stagunii în curs, repertoriul, noi titluri care se doresc a fi adăugate, dar şi parteneriatele de colaborare cu instituţiile de spectacole.

Consiliul artistic a fost reînfiinţat la începutul acestei luni, fiind una dintre primele măsuri luate de către managerul interimar, Daniel Şandru. Din organismul care va coordona activitatea Operei ieşene fac parte specialişti din spaţiul cultural, precum şi reprezentanţi ai fiecărui compartiment al Operei, care au fost desemnaţi în urma unor alegeri interne.

Acest organism este format din coordonatorul artistic al instituţiei, Andrei Fermeşanu, în calitate de preşedinte, alături de conf. univ. dr. Ciprian Andrei Ion, decan al Facultăţii de Interpretare, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice Iaşi, prof. univ. dr. Corneliu Solovăstru, prof. Gheorghe Gheorghiţă Vornicu, director al Colegiului Naţional de Artă „Octav Băncilă“ Iaşi, prof. univ. dr. Bujor Prelipcean, director general al Filarmonicii de Stat „Moldova“ Iaşi, Anca Bîzgu, reprezentant Orchestră, Cristina Simionescu - Fântână, reprezentant solişti, Manuel Giugula, reprezentant Cor, Cristi Avram, reprezentant Serviciul Tehnic, sau Emil Ambrosă, reprezentant Studii Muzicale. Reprezentantul Corpului de Balet va fi desemnat în perioada următoare. În calitate de invitaţi au participat şi Marius Aftaragaci, reprezentant al Sindicatului ArtIS Moldova, şi Mihai Chelariu, reprezentant al Sindicatului ONR.

„Aşa cum am promis atunci când am avut onoarea de a fi primit în frumoasa familie a Operei Naţionale Române Iaşi, împreună cu echipa mea am făcut câţiva paşi pentru asigurarea concordiei atât de necesare. Unul din aceşti paşi este înfiinţarea Consiliului Artistic, organismul care, practic, va decide linia artistică pe care va merge prestigioasa Operă ieşeană. Cum din Consiliu fac parte artişti apreciaţi de întreg colectivul, precum şi perso­nalităţi marcante ale culturii ieşene, sunt încrezător că se vor face lucruri extraordinare, pe care publicul ieşean le va aprecia din plin“, a declarat Daniel Şandru.

Următoarea şedinţă a Consiliului Artistic al Operei Naţionale Române Iaşi va avea loc luna viitoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Nimic de salvat

Pavel LUCESCU

Nimic de salvat

Încăput pe mâna lui Barna, Ghinea, Drulă, Năsui şi prietenii, USR a devenit un soi de anexă libertariană a PNL, unde ar fi logic să şi sfârşească, alături de gaşca Câţu-Gorghiu.

opinii

Simple notaţii

Alexandru CĂLINESCU

Simple notaţii

Sorin Oprescu mi-a fost dintotdeauna profund antipatic, şi asta înainte să aflu despre matrapazlâcurile lui. Îmi părea un şmecher de „capitală”, un ins cu apucături golăneşti, vulgar şi agresiv. Îl situam cam pe aceeaşi treaptă cu Becali, deşi la acesta din urmă mai puteam detecta nişte urme de umanitate. Am aflat, în urma condamnării lui Oprescu, ceea ce, probabil, ştia destulă lume: doctorul lucra în stil mare, cerea şpăgi colosale, avea - precum mafioţii - oameni de încredere care îl protejau şi îşi asumau treburile riscante. 

Tencuiala antiseismică

Neculai SEGHEDIN

Tencuiala antiseismică

Desigur, o legendă urbană, unul din miturile care însoţesc toate amintirile, povestirile, convingerile legate de cutremur, care au dus la dezvoltarea unei adevărate culturi a seismului în România.

Love story la “om la lună”

George PLEȘU

Love story la “om la lună”

Se face curând un an de zile de când nu am mai scos din player-ul maşinii cd-ul cu albumul În caz de om la lună, strigaţi „om la lună, stânga/ dreapta” după caz.

pulspulspuls

Unde a dispărut de-o vreme şi de ce madam Şoşo, cea mai cu greutate sinatoare de Iaşi

PULS

Unde a dispărut de-o vreme şi de ce madam Şoşo, cea mai cu greutate sinatoare de Iaşi

Multă lumea ne-a tot întrebat în ultima vreme unde o fi dispărut din peisaj sinatoarea de Iaşi cu cea mai mare greutate (la quintale ne referim, nu la influenţă, evident), dar şi cu gura cea mai mare. Ei bine, stimaţi telespectatori, am apelat pentru un răspuns la această spinoasă problemă a politichiei locale, naţionale şi, de ce nu, chiar evropeneşti am putea spune, la aceeaşi sursă a noastră care ne-a spus câte una sau alta la momentul candidaturii ei la Iaşi pe listele auriste, când mai nimeni nu ştia de un’ s-o ia pe madam: adicătelea amicul Archibald Tănase, stimaţi telespectatori, că sigur vă era olecuţă dor de el, nu-i aşa?

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.