A fost reînviat Consiliul Artistic la Operă. Care este componența acestuia
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

A fost reînviat Consiliul Artistic la Operă. Care este componența acestuia

GALERIE
consiliu opera iasi (1)consiliu opera iasi (2)
  • consiliu opera iasi (1)
  • consiliu opera iasi (2)
- +

Consiliul Artistic de la Opera Naţională Română din Iaşi s-a întrunit în cursul zilei de ieri pentru a discuta soluţii pe termen imediat şi mediu legate de activitatea instituţiei. Astfel, în cursul zilei de ieri, au fost discutate aspecte legate de programarea spectacolelor stagunii în curs, repertoriul, noi titluri care se doresc a fi adăugate, dar şi parteneriatele de colaborare cu instituţiile de spectacole.

Consiliul artistic a fost reînfiinţat la începutul acestei luni, fiind una dintre primele măsuri luate de către managerul interimar, Daniel Şandru. Din organismul care va coordona activitatea Operei ieşene fac parte specialişti din spaţiul cultural, precum şi reprezentanţi ai fiecărui compartiment al Operei, care au fost desemnaţi în urma unor alegeri interne.

Acest organism este format din coordonatorul artistic al instituţiei, Andrei Fermeşanu, în calitate de preşedinte, alături de conf. univ. dr. Ciprian Andrei Ion, decan al Facultăţii de Interpretare, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice Iaşi, prof. univ. dr. Corneliu Solovăstru, prof. Gheorghe Gheorghiţă Vornicu, director al Colegiului Naţional de Artă „Octav Băncilă“ Iaşi, prof. univ. dr. Bujor Prelipcean, director general al Filarmonicii de Stat „Moldova“ Iaşi, Anca Bîzgu, reprezentant Orchestră, Cristina Simionescu - Fântână, reprezentant solişti, Manuel Giugula, reprezentant Cor, Cristi Avram, reprezentant Serviciul Tehnic, sau Emil Ambrosă, reprezentant Studii Muzicale. Reprezentantul Corpului de Balet va fi desemnat în perioada următoare. În calitate de invitaţi au participat şi Marius Aftaragaci, reprezentant al Sindicatului ArtIS Moldova, şi Mihai Chelariu, reprezentant al Sindicatului ONR.

„Aşa cum am promis atunci când am avut onoarea de a fi primit în frumoasa familie a Operei Naţionale Române Iaşi, împreună cu echipa mea am făcut câţiva paşi pentru asigurarea concordiei atât de necesare. Unul din aceşti paşi este înfiinţarea Consiliului Artistic, organismul care, practic, va decide linia artistică pe care va merge prestigioasa Operă ieşeană. Cum din Consiliu fac parte artişti apreciaţi de întreg colectivul, precum şi perso­nalităţi marcante ale culturii ieşene, sunt încrezător că se vor face lucruri extraordinare, pe care publicul ieşean le va aprecia din plin“, a declarat Daniel Şandru.

Următoarea şedinţă a Consiliului Artistic al Operei Naţionale Române Iaşi va avea loc luna viitoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Viteză

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.