anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 25.05.2022

A fost sau n-a fost? La cerneală ne referim: aranjament sau furie. Iată variantele!

GALERIE
puls
 • puls
- +

Aşadar, vorba filmului lui Porumboiu jr.:A fost sau n-a fost un scenariu pus la punct chiar de Simion&compania lui de băieţi cu ochi albaştri ce privesc înspre răsărit, aşa cum pare multora să fi fost acolo în piaţă, la episodul cu cerneala peste meclă? 

Trebuie mai întâi să recunoaştem că, indiferent ce a fost acolo, episodul i-a picat la fix lui Simion, beneficiind de o mediatizare nesperată într-o zi în care numele lui s-a legat de cel mai important eveniment al lunii ianuarie.

Practic, numele lui a fost rostit aproape mai mult decât numele unirii, în ce priveşte mass media şi reţelele sociale. Haideţi însă să analizăm totul pe îndelete, căci avem şi informaţii în plus, peste ceea ce s-a vehiculat deja!

Pro-regie - Un jurnalist vechi şi încercat, amic de-al nostru, a făcut ieri următoarele observaţiuni de bun simţ, pe care le putem face şi noi la fel de bine dacă privim atent unde trebuie, şi care aproape te conving de un scenariu bine gândit. Aşadar, după ce omul zice că a analizat şi privit filmuleţul ore bune, a văzut cam aşa: Simion dansează hora, dar este atent în altă parte, în aşteptare. Cu câteva secunde înainte de presupusa agresiune, Simion îşi schimbă poziţia corpului şi se apleacă spre direcţia de unde urma să vină cerneala. A venit: nu se şterge pe faţă, o face altcineva. Pare fericit, parcă mulţumit, că a fost atacat cu cerneală. Orice fiinţă umană ar fi fost speriată: dacă era acid şi ţi-a distrus faţa? Simion nu pare să aibă astfel de îngrijorări. După atac, are reacţii calme şi raţionale, ba chiar rămâne cu cerneala pe faţă. Nu există vreo emoţie, nici la el, nici la ceilalţi din zona zero. Lideri mult mai experimentaţi decât el au reacţionat mult mai pasional la astfel de atacuri. După atac, Simion pare efectiv fericit, când vorbeşte cu presa. Erou şi victimă: cam acesta pare să fi fost scenariul. Unul, evident, reuşit...

Anti-regie - Este drept că Simion a ieşit în mare câştig din tot scandalul. Iarăşi este drept că s-a comportat anormal de calm după acel atac. Dar poate că aşa o fi firea lui, poate o şi o ţârucă dus de-acasă, cine ştie, căci nu e exclus deloc, nu-i aşa? Dar nu acesta e argumentul anti care ne tot stăruie în cap de ieri. Păi, dacă ar fi ales un om ca să facă o regie, este clar că iei un terchea-berchea, care nu ar avea ce să compromită în caz că e descoperit, cum musai să iei în calcul dacă eşti om raţional. Ei bine, atacatorul nostru este un inginer IT-ist, angajat la o mare şi cunoscută multinaţională din oraş. Mno, nu că nu s-ar putea, dar parcăă... Hm.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vârful adversităţii

Lucian DÎRDALA

Vârful adversităţii

Aşa cum o sugerează semnale venite în ultima vreme din multe ţări, inclusiv din Australia, ofensiva chineză pe frontul comerţului şi investiţiilor este extrem de intensă. Şi, din câte se pare, Beijingul se aşteaptă la o contraofensivă de acelaşi calibru: elementul politico-militar este fundamental, dar singurul front deschis în prezent este cel economic.

opinii

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Florin CÎNTIC

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Eram în clasa a XII-a de liceu, în 1980, când a ajuns la noi, pe filierele dirijate de Securitate - care tocmai se antrena pentru societatea de consum controlată de ea - cel mai recent album Pink Floyd. Era o operă rock, care ducea la cel mai înalt nivel compoziţiile „cu mesaj” şi geniul interpretativ al uneia dintre cele mai mari trupe de rock progresiv din istoria genului. Mai ales că vorbea despre libertate!

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Vorba asta este ştiută şi răsştiută de români, până şi de ultimul ţăran semianalfabet, căruia rusnacii i-au jefuit totul din casă şi i-au violat fetele. Cine se face că nu ştie de politica de rapt rusă, acum după atâţia ani, şi nu e convins de asta, să am iertare - e un ticălos. Şi, în forme diverse, şi alte popoare au cunoscut acestea, căci nu numai românii n-au putut evita „Sfânta Rusie” ticăloasă (apropo, nici o ţară din lume nu se mai autointitulează „sfântă”, sfânt e un atribut al Divinităţii) şi ceatlăul rusesc. Iar acum, în anul de graţie 2022, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a pus capac la toate - sfidează toate ţările, Uniunea Europeană... însă vom reveni la asta.

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Alex VASILIU

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Întrerup însemnările despre interviurile lui George Enescu pentru a schiţa portretul artistului de teatru liric Mariana Cioromila, înălţată în Zborul Înalt la 18 mai.

pulspulspuls

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Au luat-o băieţii în derâdere la început, dar auzim că, după olecuţă de reflecţie caldă la o berică rece, peste uichend, le-a mai venit mintea la cap. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.