A fost sau nu discriminare la Casa Pătrată? ”S-a supărat că a fost mutată de acolo”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 22.01.2021

A fost sau nu discriminare la Casa Pătrată? ”S-a supărat că a fost mutată de acolo”

GALERIE
ciucan ovidiu
  • ciucan ovidiu
- +

Șeful de la Drumuri Judeţene câştigă un proces, şeful de la CJ mai aşteaptă

 

Ovidiu Ciucan, directorul Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor a câştigat fără probleme în prima instanţă procesul în care a contestat o amendă de la Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării. Sancţiunea de 1.000 de lei a fost administrată anul trecut în urma plângerii unei colege de serviciu, Antoneta Manolache, fosta şefă a Serviciului Derulare Contracte din cadrul DJADP. Motivul amenzii ni l-a desluşit la acea vreme Maricel Popa, fostul preşedinte al CJ, şi el amendat cu 1.000 de lei de către CNCD: „Ea nu mai era director, dar continua să ocupe biroul de director. S-a supărat că a fost mutată de acolo. Dar nu eu am mutat-o de acolo, ci directorul DJADP”.

La rândul ei, Antoneta Manolache ne-a explicat că a tergiversat mutarea pentru că trebuiau mutate concomitent mai multe documente aflate în biroul respectiv. Însă noua încăpere care i-a fost atribuită era afectată de igrasie şi, mai mult decât atât, după ce a fost nevoită să meargă totuşi acolo, o ţeavă care s-a spart a distrus mai multe dintre documentele pe care le-a adus acolo. Camera respectivă a fost renovată între timp, dar Antoneta Manolache ne-a declarat că îşi desfăşoară munca de birou în sala de şedinţe, pe teren sau acasă.

Un al doilea motiv pentru care ea s-a adresat Consiliului Naţional al Discriminării pare să fie reorganizarea DJADP, decisă la începutul anului trecut în plenul CJ, reorganizare prin care singurul post desfiinţat era cel pe care îl ocupa. Atât Ovidiu Ciucan, directorul DJDP, cât şi Maricel Popa, şeful de atunci al CJ, au chemat în instanţă şi CNCD, şi pe Antoneta Manolache. Dar, în vreme ce şeful Direcţiei drumurilor judeţene a obţinut anularea amenzii, Curtea de Apel Iaşi şi-a declinat competenţa în celălalt proces în faţa Curţii de Apel Bucureşti, care va judeca speţa în februarie. De remarcat că, în acest dosar, atât pe rolul CA Iaşi, cât şi pe cel al Curţii de Apel Bucureşti, ca reclamant, apare, sec, „preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi”. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Maia Sandu la Bruxelles, Igor Dodon - la copcă

Radu POPESCU

Maia Sandu la Bruxelles, Igor Dodon - la copcă

Preşedintele Maia Sandu şi-a început mandatul fără un guvern funcţional, cu un parlament majoritar ostil şi cu hoarde de hoarde de tonomate de presă asmuţite asupra sa. Însă Maia Sandu şi Republica Moldova au în acest moment cel mai puternic aliat, sprijinul extern al partenerilor de dezvoltare, iar acest lucru dă speranţa că toate lucrurile se pot rezolva, pas cu pas.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

Caruselul filmelor „de Crăciun”

Nicolae CREŢU

Caruselul filmelor „de Crăciun”

Îmi dau seama că „de Crăciun”, volens-nolens, sună comercial Şi de-ar fi numai gândul că, an după an, vine o perioadă dominată de febra pregătirilor pentru Sărbătorile de iarnă şi că, în acel climat, le vine rândul să placă şi „poveştilor” de Crăciun de pe ecranul mare sau mic, şi tot ar conta, nu? 

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

pulspulspuls

Probleme mari în micul paradis liberal ieşean

Probleme mari în micul paradis liberal ieşean

Dacă despre Peni Hill se ştie de mult prin târg că e un veritabil tiriplici politic, care nu se pricepe decât la comisionat şmenuri, pe care oricum nu le aranjează el de frică, ci i le antama şi apoi i le servea servantul amic de şpriţuri Habarnagiu, şi că la combinaţii politice pică mereu de papă-lapte, iote-te, stimabililor, auzim că prin zona liberalilor ieşeni mai hârşâiţi începe zice-se că uşor-uşor să se instaleze cam acelaşi sentiment, că dom’ Costel al lor ar fi din acelaşi aluat de pizza ca şi Peni: moale, prea gros, cu goluri, başca nesărat. 

Caricatura zilei

8x8

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.