anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.10.2020

A fost scos la licitaţie primul tronson de autostradă care străpunge Carpaţii

GALERIE
autostrada
  • autostrada
- +

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat miercuri licitaţia pentru proiectarea şi construcţia secţiunii 3 a Autostrăzii Sibiu-Piteşti. Este vorba despre porţiunea de 37,4 kilometri cuprinsă între Cornetu şi Tigveni. Valoarea lucrărillor este estimată la 5,3 – 5,8 miliarde de lei. Licitaţia va avea o etapă de preselecţie a constructorilor, ofertele lor fiind aşteptate până pe 10 noiembrie, potrivit anunţului publicat în sistemul electronic de achiziţii publice.

CNAIR vrea ca proiectarea şi construcţia efectivă a acestui tronson de autostradă să nu dureze mai mult de 73 de luni (14 luni perioada de proiectare şi 59 luni perioada de execuţie). Cu alte cuvinte, vrea ca tronsonul de 37 de kilometri să fie gata după circa 6 ani de la începerea lucrărilor.

Potrivit anunţului publicat în SICAP, drumarii care se vor angaja să termine autostrada mai repede vor primi puncte în plus, la fel şi cei care vor garanta lucrările făcute pentru o perioadă mai mare de 5 ani, durata minimă cerută de CNAIR.

Alături de secţiunea 2, acest lot este unul dintre cele mai dificile din autostrada Sibiu-Piteşti, deoarece va fi construit în zonă de munte. Pe acest tronson va trebui realizat şi un tunel cu o lungime de 1,7 kilometri în zona Poiana. Va fi cel mai lung tunel de pe întreaga autostradă Sibiu-Piteşti.

Cornetu-Tigveni, la fel ca şi secţiunile Boiţa-Cornetu şi Tigveni-Curtea de Argeş, va fi construit având la bază documentaţia şi traseul stabilit de IPTANA în 2008.

Autostrada Sibiu-Piteşti va avea o lungime de circa 122 kilometri şi este împărţită în cinci loturi:

– lotul 1: Sibiu-Boiţa
– lotul 2: Boiţa-Cornetu
– lotul 3: Cornetu-Tigveni
– lotul 4: Tigveni-Curtea de Argeş
– lotul 5: Curtea de Argeş-Piteşti

Din cele cinci loturi ale autoatrăzii Sibiu-Piteşti, se lucrează în prezent doar pe segmentul dintre Sibiu şi Boiţa, iar la primăvară ar putea începe lucrările şi pe tronsonul Piteşti-Curtea de Argeş. Secţiunea 4 Tigveni – Curtea de Argeş, deşi a fost scoasă la licitaţie anul trecut în martie, nu are încă un constructor.

SURSA: g4media.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Chirica: vechile probleme ale noului mandat

Claudiu RAUS

Chirica: vechile probleme ale noului mandat

Iată ce provocări uriaşe vă stau în faţă în acest mandat, domnule primar!

Filmuletul zilei

opinii

Necrofilie mediatică

Alexandru CĂLINESCU

Necrofilie mediatică

Când anunţă moartea cuiva, în principiu a unei personalităţi cunoscute (ceea ce nu e întotdeauna cazul), site-ul derapează în grandilocvenţă şi în automatisme goale de sens. Astfel, orice deces reprezintă un „doliu uriaş”.

Fake news în alegerile din R. Moldova

Radu POPESCU

Fake news în alegerile din R. Moldova

Studiourile Mosfilm de la Chişinău!

O întâlnire de promoţie, altfel

Nicolae CREŢU

O întâlnire de promoţie, altfel

Întâlnirile studenţilor de altădată, între ei şi cu profesorii lor, m-au făcut întotdeauna să gândesc o astfel de revedere peste ani ca pe o adevărată Sărbătoare, nu numai a ataşamentului faţă de Alma Mater ca „spaţiu” şi climat ale acelei vârste tinere către care se revine ca spre o matcă de „start”, intelectuală şi afectivă, dar şi a unei solidarităţi de breaslă, între discipolii de „atunci”, deveniţi ei înşişi profesori, şi formatorii lor de odinioară. Altfel spus, nu atât o întoarcere în timp, cât un dialog al generaţiilor de profesionişti ai catedrei, deschis şi viu, întemeiat pe reciproca preţuire a unei asemenea colegialităţi lărgite, fără hotare de vârstă, care începuse odată cu absolvirea însăşi.

pulspulspuls

Păreri, păruieli şi mânăreli. Iarăşi despre listele PSD Iaşi

Păreri, păruieli şi mânăreli. Iarăşi despre listele PSD Iaşi

Multe păreri am mai auzit ieri despre loviturile la gioale date la Iaşi dar şi la Bucureşti despre alcătuirea listelor de candidaturi de la PSD, multe au fost şi tânguielile vizavi de faptul că madam Gavrilă nu merita un asemenea tratament (lucru valabil în bună măsură, dar nu chiar în totalitate, căci dânsa doarme acum aşa cum şi-a aşternut politic în ultimii ani, nu-i aşa?). 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.