anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 30.09.2022

A fost scos la licitație studiul de fezabilitate pentru centura Podu Iloaiei (P)

GALERIE
centura-podu-iloaiei
 • centura-podu-iloaiei
- +

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a anunțat că Direcția Regională a Drumurilor și Podurilor Iași a publicat anunțul de participare pentru realizarea studiului de fezabilitate a variantei de ocolire a orașului Podu Iloaiei.

Consiliul Județean Iași a făcut mai multe demersuri pentru a susține acest obiectiv de investiții. La începutul anului, conducerea CJ a prezentat Secretarului de Stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu, și Directorului Direcției Tehnice a CNAIR, Gabriel Budescu, propunerea construirii unei centuri a orașului Podu Iloaiei, ca soluție pentru descongestionarea traficului care se formează zilnic de pe drumul european DE 583.

În urma discuțiilor de atunci, DRADP și-a luat angajamentul de a realiza studiul de fezabilitate pentru o variantă ocolitoare a orașului, în lungime de 4 km, urmând să fie identificată apoi sursa de finanțare pentru proiectul tehnic și execuția lucrărilor.

Termenul de depunere a ofertelor pentru realizarea studiului de fezabilitate este 17.10.2022. Conform calendarului de lucru înaintat de DRDP Iași către Consiliul Județean, urmează ca la finalul anului să fie încheiată etapa de evaluare, iar la începutul lui 2023 să fie semnat contractul pentru servicii de proiectare a SF-ului. Durata de elaborare a studiului de fezabilitate este estimată la 5 luni și anume iunie 2023, urmând etapa de avizare și de obținere a indicatorilor tehnico-economici în octombrie 2023.

„Evident, e lesne de înțeles cât de important este ca acest calendar să fie respectat, iar șoseaua de centură să fie construită cu prioritate. Vorbim deja de peste șase ani de ambuteiajele de care blochează efectiv zona orașului Podu Iloaiei și paralizează traficul. Până când vom ajunge acolo cu autostrada A8, varianta de ocolire a orașului este cea mai bună alternativă pentru descongestionarea și fluidizarea traficului. N-aș vrea să mai treacă și alți ani, iar dopul de la Podu Iloaiei să fie în continuare „elefantul din cameră”. Nu putem ignora problema reală care afectează zilnic mii de ieșeni și participanți la trafic. Așa cum am promis, la Consiliul Județean Iași există toată deschiderea și implicarea pentru acest proiect și atragem alături de noi toate instituțiile abilitate pentru a rezolva cât mai repede situația. Vom continua să monitorizăm evoluția calendarului de lucru și să păstrăm dialogul activ cu DRDP, CNAIR și Ministerul Transporturilor pentru a ne asigura de reușita proiectului.”, a declarat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce câştigă extrema dreaptă

Pavel LUCESCU

De ce câştigă extrema dreaptă

Tot mai mulţi din aşa-zisa lume civilizată strigă tot mai strident că vor o schimbare. Deocamdată nici ei nu ştiu cum şi către ce. Dar, ca de atâtea ori în istorie, se vor găsi mereu politicieni care vor ştii să călărească valul şi să ne vândă cu succes o nouă rundă de iluzii.

opinii

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

George PLEȘU

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

Săptămâna trecută a fost lansată, fără prea mare tam-tam mediatic, dar cu reacţii bune în online, platforma orasulcreatorilor.com. În spatele ei sunt oameni din echipa care a realizat logo-ul Iaşului, care de data aceasta au invitat pentru consultări mai largi o serie de tineri implicaţi în industriile creative locale, în timp ce site-ul era încă în perioada de teste.

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

pulspulspuls

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Iată, dacă mai era nevoie, stimaţi telespectatori, dovada că şi în politichie este valabilă vorba aia că aşchia nu sare departe de trunchi şi unde altundeva puteam vedea mai bine o asemenea confirmare decât în familia fostului deputat Rachetă Patriot, hahalera universitară care a făcut de râs oraşul în ţară şi nu numai cu iniţiativa legii privind pensiile speciale, dar mai ales prin nenumăratele declaraţii şovine, patriotarde şi pompoase de tip vadimist. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.