anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 30.10.2020

Comunicat de Presă

“Geografia de acasă” - un nou ghid pentru elevi, părinți și profesori propus de I.S.J. Iași

GALERIE
ISJ
  • ISJ
- +

Noutatea perioadei pe care întreaga umanitate o traversează (studiată pâna acum doar teoretic, în cadrul conținuturilor referitoare la hazardele naturale biologice de tipul epidemiilor) este aceea de a ne desfășura activitățile în condiții de distanțare fizică, de continuare a vieții și studiului acasă, pe o anumită perioadă de timp, folosind resursele pe care le avem la îndemână.

Chiar dacă activitatea la distanță reprezintă un element relativ nou pentru noi toți, elevi, dascăli și părinți în egală măsură, aceasta capătă, în prezent, forme tot mai eficiente. Astfel, pe măsură ce durata perioadei de distanțare fizică se mărește, crește și nevoia comunicării profesor - elev, cu scopul continuării demersului didactic, chiar dacă acesta este diferit față de cel tradițional, din mediul școlar obișnuit, bazat pe comunicarea directă din sala de clasă.


În cadrul unui proiect educațional mai vast, lansat, de către Inspectoratul Școlar Județean Iași, de încurajare a continuării studiului de acasă, pentru toate disciplinele școlare, oferim, prin prezentul material, realizat sub coordonarea Inspectorului Școlar General prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș și a inspectorului de specialitate pentru geografie prof. Dr. Mihaela Lesenciuc, un instrument de lucru pentru studiul geografiei la distanță. Dezvoltarea unor deprinderi și abilități geografice nu se limitează doar la sala de clasă, la manualul de geografie, la discuțiile față în față cu profesorul de geografie, ci pot continua și trebuie să continue, în cele mai variate contexte: vacanțe, călătorii sau spațiul confortabil al locuinței proprii. Interesul pentru cunoaștere și disponibilitatea pentru educația permanentă trebuie să ne însoțească mereu, pentru a fi noi înșine mai bine pregătiți în a face față situațiilor tot mai complexe pe care viața ni le oferă.


Ghidul este destinat în primul rând elevilor de toate vârstele, dar și părinților sau cadrelor didactice, în scopul încurajării continuării studiului, dezvoltării individuale și valorificării acestei perioade, limitate desigur, pe care o traversăm. Dacă în materialul propus, fiecare elev își va găsi cel puțin o temă sau o activitate pe care să o lucreze și să o dezvolte de acasă, atunci efortul autorilor, valoroși profesori de geografie din toate mediile școlare ale județului Iași, va fi pe deplin răsplătit!


Ghidul “Geografia de acasă” incită elevii la studiu printr-o serie de activități practice și teme ce pot fi lucrate acasă, cu sau fără supravegherea de la distanță a profesorului de geografie, sarcinile de lucru fiind clare, explicite iar modalitățile de autoevaluare diverse. Temele de lucru destinate elevilor sunt structurate pe șapte domenii: Activități de protecție civilă, Activități de orientare în teren și protecția mediului, Meteorologia de acasă, Aplicații practice, Turismul virtual – formă aternativă de cunoaștere, Geografia distractivă și experimentele geografice, Platforme on-line și documentarul geografic. Fiecare domeniu în parte oferă o diversitate de activități, pentru fiecare sarcină de lucru, fiind precizate nivelul de vârstă al copiilor, durata, persoanele implicate, precum și achizițiile pe care elevul le dobândește. Etapele fiecărei activități sunt descrise clar, numeroase sarcini de lucru pot fi realizate on-line, prin trimiterile către site-uri și link-uri ajutătoare. De asemenea, la finalul fiecărei etape de lucru, elevii se pot autoevalua, pot trimite profesorilor spre evaluare rezultatele obținute sau le pot grupa într-un portofoliu, ce va fi apreciat de colegi și profesori la revenirea în scoală. Materialul propus este unul ușor de accesat, dinamic, interactiv, prietenos, cu o grafică atractivă și cu trimiteri facile către capitolele și temele propuse, poate fi utilizat de pe telefon, computer fără acces constant la internet. Poate fi utilizat de către elevi din diverse medii școlare și cuprinde provocări cu diferite niveluri de dificultate. Este un instrument util pentru continuarea dezvoltării individuale de acasă, prin intermediul geografiei.


În egală măsură, resursa propusă va rămâne una deschisă și va fi completată, în timp, cu noi sugestii și provocări geografice. Materialul poate fi consultat aici: 

http://isjiasi.ro/documente/geografie/Geografia%20de%20acasa.pdf?fbclid=IwAR0BVjDKXaYWa5GWUeU0so2AzmpPvZYxuNNYAPOF7MT2YyW4Usnd-T3e18o  

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Anunţul şoc a lui Bolojan şi postarea la ceas de seară a primarului Chirica

Dan CONSTANTIN

Anunţul şoc a lui Bolojan şi postarea la ceas de seară a primarului Chirica

Era mai potrivit să ne explice de ce sunt angajate atât de multe rude în cadrul Primăriei Iaşi sau de ce are nevoie de tot aparatul de propagandă, demn de Kim Ir-sen sau Kim Jong-un, ca să îşi întreţină imaginea.

Filmuletul zilei

opinii

O lume „curată”

Alexandru CĂLINESCU

O lume „curată”

Nu e, cred, lipsit de interes să ne imaginăm cum ar putea arăta lumea de mâine şi, în ce mă priveşte, să avansez câteva propuneri - sper - constructive.

Termic, hibrid, electric (1)

Neculai SEGHEDIN

Termic, hibrid, electric (1)

Tehnologia nu iartă, iar progresele tehnico-ştiinţifice fac astfel încât să se aplice teoria distrugerii creatoare a lui Joseph Alois Schumpeter, conform căreia sistemele tehnice utilizate anterior cad în uitare. 

Dominantă şi armonice

Nicolae CREŢU

Dominantă şi armonice

În artele de sinteză complexă, un imperativ care li se impune autenticilor creatori ţine de ponderea diferenţiată a componentelor - „dimensiuni”, convergent şi complementar active în conlucrarea lor, edificatoare a unui întreg, dominat mai din adânc de unitatea lui interioară, la care nu ar accede fără armonizarea lor. 

pulspulspuls

Cum a ajuns băiatul lu’ tata la sapă de lemn politic: varianta serviciilor

Cum a ajuns băiatul lu’ tata la sapă de lemn politic: varianta serviciilor

Pentru că încă mai persistă unele neclarităţi în ce priveşte eliminarea,cu mare scandal sau cu batista pe ţambal, a unora sau altora de pe listele de candidaturi de la Iaşi, sau, dimpotrivă, plasarea unor nume surpriză pe acolo, am zis că, dacă tot aceste liste s-au depus şi de-acuma nu mai ai ce le face nici să stai în limbă, haideţi să vă mai spunem două-trei vorbe despre şmenurile din spatele alcătuirii tabelelor. 

Caricatura zilei

Indieni vânători de nemascați

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.