Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

„Haos organizat”, cea mai potrivită expresie care definește stilul eclectic

GALERIE
1.-Stilul-eclectic-in-design-interior-18
  • 1.-Stilul-eclectic-in-design-interior-18
- +

Pentru că vremea ne permite din ce în ce mai puțin să stăm pe afară, să ne redecorăm locuința în stil eclectic ar putea fi o soluție care să ne angajeze atât ca timp, cât și ca preocupare. Mai ales că într-o locuință amenajată eclectic nu ai cum să te plictisești.

Oriunde te-ai uita, vei găsi căte un obiect deosebit, cu o poveste interesantă, iar explozia de nuanțe și imprimeuri conferă spațiului o personalitate unică. Însă, trebuie menționat încă de la început faptul că obținerea unui decor ideal, care să fie vesel, cald și primitor, fără să-i obosească vizual și psihic pe cei pe care îi găzduiește, este destul de complicată. Dar nu este imposibilă, odată ce înțelegi conceptul care stă la baza acestei amenajări și te lași ghidat de îndrăzneală, curaj și bun gust!
 
 
Libertate - în stilul eclectic, ai libertatea de a alege orice piesă care te atrage, indiferent dacă este vorba despre mobilier ori decorațiuni, fără să ții cont, neapărat, de epocă sau de curentul căruia îi aparține. De fapt, cu cât mai divers, cu atât mai bine! Acest lucru reprezintă un mare avantaj pentru cei care au gusturi diferite și apreciază obiecte care se află în contrast unul față de celălalt.
 
 
Diversitate - materialele utilizate trebuie să aibă texturi diferite, punându-se mare accent pe asocierile de elemente care se află la poluri opuse. De asemenea, aici este recomandat să existe mai multe tipuri de print-uri și pattern-uri. Elementele comune pot fi culorile alese, care creează un oarecare echilibru vizual. Diferite nuanțe ale aceleiași culori pot fi regăsite pe mai multe piese din încăpere.
 
 
Simetrie și repetiție - este indicat să ții cont, atunci când alegi lucrurile care se vor afla în același decor, de o simetrie în ceea ce privește formele, liniile, ori proporțiile. De exemplu, dacă masa urmează o linie curbată, trebuie să existe cel puțin încă un element asemănător. Nu contează dacă acesta este un corp de iluminat, un fotoliu, un scaun sau rama unei oglinzi. De asemenea, două fotolii ori scaune diferite pot fi așezate unul lângă altul, dacă au o proporție similară. Nu este greșit ca, într-o cameră, să se regăsească piese cu forme ori linii distincte, atât timp cât fiecare model poate fi observat și pe alte obiecte din jur.
 
 
Contrast - pentru a obține un decor eclectic autentic, trebuie să te folosești la maximum de obiecte care se află în contrast. De exemplu: o canapea minimalistă lângă care așezi o veioză de epocă ori o măsuță de cafea modernă pe care pui o vază de flori retro. 
 
 
Sună complicat, însă, în realitate, stilul eclectic este foarte permisiv și lipsit de reguli stricte. Așadar, dacă ești o persoană căreia îi plac provocările, o astfel de amenajare îți va aduce foarte multă satisfacție!
 
 
Avantaje și dezavantaje ale stilului eclectic în locuința ta
 
Ca orice alt stil de design interior, și pentru cel eclectic există avantaje și dezavantaje pe care este bine să le cunoști, pentru a lua o decizie informată, pe care să nu o regreți mai târziu.
 
 
Avantaje
- Posibilitatea de a îmbina piese care sunt pe placul tău, chiar dacă aparțin unor stiluri total diferite
- O atmosferă interesantă, niciodată plictisitoare
- Opțiunea de a adauga, pe parcurs, orice obiect pe care îl descoperi și pe care îl dorești în locuința ta
- Un decor personalizat, care reflectă în totalitate gusturile și preferințele tale
- O amenajare confortabilă, primitoare
- Posibilitatea ca toți membrii unei familii să regăsească, în decor, obiectele preferate
- Un aer vesel, inedit și unic, care nu va exista în nicio altă locuință
 
 
Dezavantaje
- Timpul crescut alocat curățeniei
- Riscul ca o încăpere să devină supraaglomerată ori sufocantă, dacă nu se ține cont de principiile de bază ale stilului eclectic
- Planificarea detaliată necesară pentru a crea un decor armonios
- Lipsa spațiului gol, dacă elementele regăsite într-o singură încăpere sunt prea numeroase
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri