„Harta“ şantierelor din trafic care ne vor scoate din toamnă peri albi când suntem la volan
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 05.12.2021

Coşmar rutier pe zeci de străzi din municipiul Iaşi,în curând: se vor schimba kilometri de ţevi de termoficare

„Harta“ şantierelor din trafic care ne vor scoate din toamnă peri albi când suntem la volan

GALERIE
santiere Iasi
  • santiere Iasi
- +

Municipalitatea a lansat o licitaţie de circa 10 milioane de euro, pentru reabilitarea reţelelor de termoficare. Acestea fac referire la tronsoane aflate în zone precum Păcurari, Canta, Tudor Vladimirescu, Grădinari, Frumoasa, Dacia, Moldoplast, Spitalul de Recuperare. Când încep lucrările?

 

Municipalitatea a lansat o licitaţie pentru lucrări în valoare de aproape 10 milioane euro. Este vorba despre etapa a III-a a proiectului privind reabilitarea reţelelor de termoficare. Lucrările se vor desfăşura pe parcursul a 12 luni (3 luni este perioada rezervată proiectării) şi fac referire la tronsoane de reţele termice primare aflate în zone precum Moldoplast, Spitalul de Recuperare, Păcurari, Canta, Tudor Vladimirescu, Grădinari, Frumoasa şi Dacia. Lucrări vor avea loc şi la reţelele din incinta CET 1, circuit de termoficare care a fost pus în funcţie în anul 1964.

Peste trei luni

„În decursul timpului, circuitul a suferit numeroase modificări care au scăzut gradul de siguranţă în exploatare a sistemului de termoficare. (...) Circuitele de termoficare din incinta CET I prezintă o siguranţă în exploatare redusă din cauza numărului mare de ore de funcţionare şi a fenomenlor de coroziune ce s-au produs pe parcursul funcţionării acestor circuite. Din această cauză apar deseori pori sau fisuri pe aceste circuite“, se arată în caietul de sacini. Durata de execuţie a lucrărilor ajunge la 12 luni, în condiţiile în care 3 luni sunt rezervate pentru proiectare. În total, constructorii care îşi vor adjudeca licitaţia vor interveni pentru refacerea reţelelor pe 6,8 km de traseu, respectiv 13,7 km de conducte la care se adaugă 0,9 km de traseu în incinta CET 1 (1,75 km de conducte). Valoarea contractului a fost estimată la 38 milioane lei, fără TVA, banii fiind asiguraţi prin intermediul fondurilor europene.

Nouă tronsoane

În cadrul etapei I a proiectului, tot cu finanţare europeană, au fost reabilitaţi 5,4 km traseu reţea primară pe magistrala 2, iar în cadrul etapei a II-a sunt în curs de reabilitare 13 km traseu de reţea primară (tronsoane ale magistralelor 1, 2 şi 5). În cadrul etapei a III-a, ce face obiectul licitaţiei lansate la sfârşitul săptămânii trecute de către Primărie, lucrările vor fi efectuate pe 9 tronsoane care aparţin magistralelor 1, 2 şi 3. Companiile interesate să participe la licitaţie trebuie să depună oferte până cel târziu pe 5 septembrie, conform informaţiilor disponibile în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ar fi prea frumos

Nicolae GRECU

Ar fi prea frumos

În noul format al Cupei Davis, extrem de ofertant, echipa României are o mică şansă de a participa la masa bogaţilor.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (IV)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (IV)

Autorul continuă seria distincţiilor între editarea ştiinţifică a textelor vechi şi diortosirea periodică a cărţilor întrebuinţate în serviciul liturgic.

O zi cu Părintele Florescu

pr. Constantin STURZU

O zi cu Părintele Florescu

Un eveniment editorial: publicarea volumului "Lumea ca o zi de vineri. Din jurnalul unui preot misionar" (Editura Doxologia, Iaşi, 2021). Nu e puţin lucru să publici azi o carte cu binecuvântarea Părintelui Mitropolit Teofan al Moldovei şi Bucovinei şi cu un cuvânt înainte entuziast al lui Andrei Pleşu, care constată că în paginile lucrării se împleteşte "cu atâta naturaleţe cateheza cu libertatea spirituală, cu surpriza (nearogantă) a interpretării, cu experienţa de viaţă şi, când e cazul, cu umorul" (p. 10). Dar, când este vorba de Părintele Ioan-Florin Florescu, pe mine - din 1997, de când l-am cunoscut - nu mă mai miră nimic. În sensul bun, curat. Precum sunt "uimirea şi cutremurul" (p. 55), cele care ne ţin vii în Biserică.

Altfel

arh. Ionel OANCEA

Altfel

Am reiterat în acest spaţiu povestea proiectelor publice de amploare pentru a releva complexitatea lor. Marele proiect de reabilitare a centrului istoric din Oradea a durat peste cincisprezece ani. Pentru ca un asemenea proiect public să aibă sorţi de izbândă este necesară punerea la punct în detaliu a mecanismelor economice, juridice şi tehnice. Ele înseamnă, între multe altele, negocieri dificile între partenerii implicaţi direct în proiect, dar şi acceptarea lui de comunitate.

pulspulspuls

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Aventurile consilierului Balalaicu de la partidoiul ieşean, care caută un post bun pe la vreun minister, dar, desigur, s-ar mulţumi şi cu ceva pe plan local, dar care musai să producă caşcaval, aventuri pe care le-am povestit aici la gazetă exclusiv din dorinţa de a arăta cum merg lucrurile în politichia ieşeană, au stârnit un interes neaşteptat în rândul cititorilor noştri şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cântecel de sezon

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.