„Harta“ şantierelor din trafic care ne vor scoate din toamnă peri albi când suntem la volan
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 05.03.2021

Coşmar rutier pe zeci de străzi din municipiul Iaşi,în curând: se vor schimba kilometri de ţevi de termoficare

„Harta“ şantierelor din trafic care ne vor scoate din toamnă peri albi când suntem la volan

GALERIE
santiere Iasi
  • santiere Iasi
- +

Municipalitatea a lansat o licitaţie de circa 10 milioane de euro, pentru reabilitarea reţelelor de termoficare. Acestea fac referire la tronsoane aflate în zone precum Păcurari, Canta, Tudor Vladimirescu, Grădinari, Frumoasa, Dacia, Moldoplast, Spitalul de Recuperare. Când încep lucrările?

 

Municipalitatea a lansat o licitaţie pentru lucrări în valoare de aproape 10 milioane euro. Este vorba despre etapa a III-a a proiectului privind reabilitarea reţelelor de termoficare. Lucrările se vor desfăşura pe parcursul a 12 luni (3 luni este perioada rezervată proiectării) şi fac referire la tronsoane de reţele termice primare aflate în zone precum Moldoplast, Spitalul de Recuperare, Păcurari, Canta, Tudor Vladimirescu, Grădinari, Frumoasa şi Dacia. Lucrări vor avea loc şi la reţelele din incinta CET 1, circuit de termoficare care a fost pus în funcţie în anul 1964.

Peste trei luni

„În decursul timpului, circuitul a suferit numeroase modificări care au scăzut gradul de siguranţă în exploatare a sistemului de termoficare. (...) Circuitele de termoficare din incinta CET I prezintă o siguranţă în exploatare redusă din cauza numărului mare de ore de funcţionare şi a fenomenlor de coroziune ce s-au produs pe parcursul funcţionării acestor circuite. Din această cauză apar deseori pori sau fisuri pe aceste circuite“, se arată în caietul de sacini. Durata de execuţie a lucrărilor ajunge la 12 luni, în condiţiile în care 3 luni sunt rezervate pentru proiectare. În total, constructorii care îşi vor adjudeca licitaţia vor interveni pentru refacerea reţelelor pe 6,8 km de traseu, respectiv 13,7 km de conducte la care se adaugă 0,9 km de traseu în incinta CET 1 (1,75 km de conducte). Valoarea contractului a fost estimată la 38 milioane lei, fără TVA, banii fiind asiguraţi prin intermediul fondurilor europene.

Nouă tronsoane

În cadrul etapei I a proiectului, tot cu finanţare europeană, au fost reabilitaţi 5,4 km traseu reţea primară pe magistrala 2, iar în cadrul etapei a II-a sunt în curs de reabilitare 13 km traseu de reţea primară (tronsoane ale magistralelor 1, 2 şi 5). În cadrul etapei a III-a, ce face obiectul licitaţiei lansate la sfârşitul săptămânii trecute de către Primărie, lucrările vor fi efectuate pe 9 tronsoane care aparţin magistralelor 1, 2 şi 3. Companiile interesate să participe la licitaţie trebuie să depună oferte până cel târziu pe 5 septembrie, conform informaţiilor disponibile în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Ajutorul” rusesc

Radu POPESCU

„Ajutorul” rusesc

Mai întâi se discreditează orice ajutor venit din partea României şi a Uniunii Europene, chiar dacă este vorba despre un vaccin omologat în Uniunea Europeană şi care este administrat gratuit populaţiei, pentru ca, ulterior, problema apărută să fie „rezolvată” prin importul a 1.000.000 de doze Sputnik din Rusia, vaccin care apoi va fi administrat, doar contra cost şi printr-o reţea comercială privilegiată, tuturor celor care vor să nu se îmbolnăvească de COVID.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

De la un martie la altul

Alexandru CĂLINESCU

De la un martie la altul

După un an la capătul căruia am văzut că, graţie inteligenţei umane, răul îşi are totuşi leac, e cazul să dăm prioritate lucidităţii, să ne dezbărăm de spaimele iraţionale şi să reîncepem, treptat, să trăim. Normal.

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

George PLEȘU

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

E timpul ca generaţia noastră să ofere o actualizare a identităţii oraşului prin construirea unei noi clădiri care să devină un reper (landmark) pentru comunitate, un punct de atracţie pentru vizitatori şi o ancoră pe harta regiunii, un atu în competiţia cu alte oraşe de talie similară din această zonă a Europei.

Odiseea, „la feminin”?

Nicolae CREŢU

Odiseea, „la feminin”?

Un titlu de carte, în librărie: Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso şi celelalte (Ed. Trei, 2020), de Marilu Oliva, trad. Beatrice Baciu. La ce să te aştepţi oare? Feminism, revendicativ, cu „retuşuri”, fie mai blânde, fie brutale, aduse epopeei homerice? Sau, şi mai rău, vreo tentativă de „rescriere” cu efect de intruziune „naratorială”, voit sau nu, „justiţiar” desfigurator? 

pulspulspuls

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

Ehehe, cred că nu se poate să nu ştiţi vorba aia a românului, stimaţi telespectatori: găgăuţă, dacă nu-i fudul, parcă nu e găgăuţă destul. Taare dreptate mai are şi românul ăsta necunoscut câteodată, zău aşa... 

Caricatura zilei

Dosar clasat

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.