”HEARTS UP! ♥ INIMILE SUS!”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

Comunicat de presă

”HEARTS UP! ♥ INIMILE SUS!”

GALERIE
mecatronica
  • mecatronica
- +

Inclus în CAERI 2019, poz. 1471, domeniul Educație civică, voluntariat, proiecte caritabile, proiectul ”HEARTS UP! ♥ INIMILE SUS!”, organizat de către Liceul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări din Iași în perioada 19 februarie – 15 iulie 2019, se adresează elevilor din clasele a V-a - a XII-a din instituţia iniţiatoare de proiect, precum şi din cele celelalte școli participante/partenere.

Evenimentul-cheie al proiectului se va desfășura joi, 23 mai 2019, începând cu ora 10:00, când participanții se vor aduna pe platoul din locația 2 a liceului, unde vor avea loc discursul organizatorilor / invitaților și un moment de încălzire „Dans și sănătate”. Ulterior, participanții se vor îndrepta spre mănăstirea Cetățuia, unde vor organiza o inimă umană ca simbol al vieții sănătoase. În paralel cu drumeția, se va realiza în locația 1 a liceului și un concurs de afișe / postere și eseuri prin care elevii să promoveze un stil de viață sănătos, încurajând mișcarea, sănătatea fizică și spirituală în rândul adolescenților. 

Proiectul cuprinde, în afară de activitățile menționate anterior, dezbateri pe teme de educație pentru sănătate („Mindfulness pentru începători”, „Pastile “ pentru sănătatea  copiilor noștri), ateliere de nutriție și gastronomie distractivă („Farfuria fericită”), activități sportive („Ia... și biciclesc”, „5 minute de mișcare la pauza mare”). Aflat deja la a patra ediție, evenimentul se bucură de un real succes printre elevi, răspunzând nevoilor de informare, mişcare şi sport ale tinerilor din şcoală. O dovadă în plus o constituie și numărul de parteneri implicați în proiect (instituții școlare din județele Iași, Bacău, Botoșani, Suceava, Vrancea, Neamț, Giurgiu, Timișoara, Galați, dar și din Republica Moldova) și numărul de elevi participanți (se estimează prezența a aproximativ 150 de elevi, însoțiți de cadre didactice).

Calitativ, rezultatele așteptate vizează formarea de abilităţi de viață sănătoasă și nutriție echilibrată pentru tinerii de la LTMA Iași și din școlile partenere, atragerea de noi membri în clubul Eagle Heart (club care are ca  scop promovarea unui stil de viață sănătos pe toată perioada proiectului și după terminarea acestuia). stimularea lucrului în echipă prin activități practice, ateliere de lucru, drumeții și, nu în ultimul rând, sensibilizarea părinţilor pentru a susţine şi promova comportamentele sănătoase în rândul elevilor.                                                                                            

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.